Próbowałeś "zrepairować" boot managera? Nie wiem czy to zadziała, ale możesz spróbować - gdy jest podłączony nowy dysk - stworzyć nowego bootmgr. Aby to zrobić potrzebować będziesz płytki z Win7. Wkładasz tę płytę do komputera i ustawiasz z niej rozruch. Następnie wybierasz Napraw system, czy coś takiego - opcja pod Zainstaluj teraz.
Gdy wyszuka coś, co jest całkowicie zbędne, możesz wcisnąć Dalej. Wtedy pojawi się parę opcji. Uruchamiasz wiersz poleceń i wpisujesz komendy:
bootrec.exe /fixMgr
bootrec.exe /fixBoot
bootrec.exe /rebuildBcd
Po tym powinien się odnowić BootMgr po znalezieniu zainstalowanego Win7. A przynajmniej u mnie naprawiło błąd z brakiem BootMgr, gdy instalowałem Windows XP, więc nie wiem czy wskazówka ta okaże się jakkolwiek przydatna, choć spróbować można
Gdy wyszuka coś, co jest całkowicie zbędne, możesz wcisnąć Dalej. Wtedy pojawi się parę opcji. Uruchamiasz wiersz poleceń i wpisujesz komendy:
bootrec.exe /fixMgr
bootrec.exe /fixBoot
bootrec.exe /rebuildBcd
Po tym powinien się odnowić BootMgr po znalezieniu zainstalowanego Win7. A przynajmniej u mnie naprawiło błąd z brakiem BootMgr, gdy instalowałem Windows XP, więc nie wiem czy wskazówka ta okaże się jakkolwiek przydatna, choć spróbować można