Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gracze - Graczom v
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 29 Dalej »

[ART] Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
[ART] Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa
Wn3ku Offline
Pong
*
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 8
Reputacja: 2
28-03-2014, 21:00
Wydawać by się mogło, że Biedronkowe przeceny nie robią nic poza wyciąganiem drobniaków z naszego portfela. Dnia dzisiejszego przekonałem się, że tak nie jest. Nabywając do swojej kolekcji cztery części słynnej serii na PS'a Legacy Of Kain. Pytanie brzmi, czy powrót do starych gier jest dobry dla naszego dzieciństwa?

Jako młodzi ludzie od gier oczekiwaliśmy tylko i wyłącznie rozrywki, nikt nie patrzył na grafikę, fabułę(bo mało kto znał angielski). Graliśmy spędzając czas przed ekranem i padem w ręku, a jedyne co nas odrywało to kumple z dworu lub mama. Ta druga opcja zawsze była gorsza ;/

Wraz z dorastaniem i rozwijaniem swojej pasji, bądź też nie. Dostrzegamy pewne zmiany to znaczy skupiamy się zarówno na grafice, fabule i mechanice gry. Wiadomo, że porównując Obliviona do Skyrima możemy powiedzieć:
- Bethesda uczy się i to bardzo. Zajebiste animacje, lepsza grafika. Sama fabuła też nie najgorsza i zdecydowanie większy świat. No ale mogliby poprawić poziom trudności itp.
To jest tylko przykład, który nie jest nawet w 100% moją opinią. Ale wracając do tematu, uruchamiamy sobie starą grę niech będzie to właśnie Legacy Of Kain: Soul Reaver.

Po pierwsze cieszę się z faktu, że wracam do gry dzieciństwa, po drugie cieszę się z faktu, że kupiłem ją tak tanio i po trzecie zaczynam grać i widzę kilka rzeczy, które teraz mogłyby być zrobione lepiej. Wtedy trochę nasze wspomnienia zaczynają blaknąć i staje się to czego nie chcemy, otóż gra nie jest już tak zajebista i genialna jak kiedyś, a staje się tego przeciwnością. Nie mówię, że tak jest zawsze, ale w większości przypadkach spotykam się z takim wrażeniem co strasznie mnie boli.

Wiem, że ostatnio moje wpisy są strasznie krótkie i treściwie, ale takie są tematy. Mam nadzieję, że nie długo objętościowo będzie tego zdecydowanie więcej.

Nie zapomnijcie wpaść na Facebook'a i YouTube'a

Artykuł został także opublikowany na moim blogu znajdującym się pod adresem:
https://www.wn3ku.blogspot.com
Człowiek o wielu twarzach, jedną z nich jest twarz gracza. Kanał prowadzony w ramach hobby, zapraszam.
https://www.youtube.com/channel/UCdqYPAa...u0eS_GWeIg
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez Wn3ku - 28-03-2014, 21:00
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez HackBoy - 28-03-2014, 21:12
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez szezjo - 28-03-2014, 23:31
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez Nozmor - 24-06-2014, 08:11
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez IchigoTheKillerV6.5 - 09-07-2014, 16:43
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez arkhadius - 09-07-2014, 21:29
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez WolandPL - 13-07-2014, 22:25
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez Endefis94 - 25-08-2014, 21:56
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez HonDo - 16-10-2014, 23:33
RE: Powrót do przeszłości, czyli gry dzieciństwa - przez MatOgo14 - 17-10-2014, 18:32

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 26-06-2025, 10:19 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.