(03-05-2014, 12:11)Sora napisał(a): Rozegrałem z ok. 15-17 gier i chyba 2 razy miałem remis i reszta w dupę dostałem. Dlaczego chyba remis? A no dlatego, że nie wyskoczył żaden komunikat, a "komputer" nie wykonywał żadnego ruchu przez kilkadziesiąt minut. Jak sobie przeanalizowałem możliwe wtedy ruchy to wyszło, że nikt by nie wygrał jeśli "komputer" by się nie podłożył.
Mała uwaga: widać, że gra jest dostosowana akurat pod Twój telefon gdyż na moim WT19i oprócz kratek nie widać nic(tylko jakieś napisy na dole, które wyświetlają się tylko szczątkowo), a na Twoim screenie widzę "Player 1 turn" i to coś na dole(tak w ogóle to co to jest?).
Przyznać jednak muszę, że pomysł z symulacją myślenia "komputera" jest bardzo fajny.
Punkty przyznałem. Komputer generalnie musi wykonać ruch, no chyba że algorytm wysypał się na pamięci RAM. Tylko że problem w tym, że teraz jak się wysypie to powinien jeszcze raz ruch i wyświetlić komunikat.
Jeśli w WT19i masz Androida 2.x to na 99% zabrakło mu pamięci. A z rozdzielczością ekranu, możliwe że tak jest, testowałem tylko na 2 telefonach (Nexus 4 i Samsung Galaxy S1) i tam było wszystko w miarę ok.
kamkom, dzięki również