07-07-2014, 19:50
Z całej czwórki doskonale pamiętam pozycje od Activision. 'Pitfall' , 'Keystone Kapers' oraz 'River Raid' męczyłem namiętnie przy radosnych komentarzach młodszego bracika - to były piękne czasy
. Doskonale pamiętam że joysticki padały jeden po drugim - co akurat trudne nie było :P. Co do 'Slot Racers' to jakoś niespecjalnie zapadło w mej pamięci...
Nie mniej jednak jestem Ci Archon wdzięczny za tą retro podróż. Miło było sobie powspominać. Już nie mogę się doczekać kolejnego przeglądu gier z Atari (jak i innych pradawnych sprzętów
). Bo jak mniemam na jednym odcinku nie skończysz
.
Ps. Taka ciekawostka odnośnie 'River Raid' (dla tych co nie wiedzą/nie pamiętają). Gra umieszczona została na liście zakazanych w Niemczech w latach 80 ubiegłego wieku i dopiero w 2002 roku z tej listy została usunięta. Niemcy są jednak dziwni, co nie?
. Doskonale pamiętam że joysticki padały jeden po drugim - co akurat trudne nie było :P. Co do 'Slot Racers' to jakoś niespecjalnie zapadło w mej pamięci...Nie mniej jednak jestem Ci Archon wdzięczny za tą retro podróż. Miło było sobie powspominać. Już nie mogę się doczekać kolejnego przeglądu gier z Atari (jak i innych pradawnych sprzętów
). Bo jak mniemam na jednym odcinku nie skończysz
.Ps. Taka ciekawostka odnośnie 'River Raid' (dla tych co nie wiedzą/nie pamiętają). Gra umieszczona została na liście zakazanych w Niemczech w latach 80 ubiegłego wieku i dopiero w 2002 roku z tej listy została usunięta. Niemcy są jednak dziwni, co nie?