31-07-2014, 00:21
W DS'a nie warto inwestować. Konsola jest świetna i ma wiele ciekawych gier do zaoferowania. Jednak są dwa problemy. Po pierwsze nie wychodzą już na nią nowe gry. Więc już odpada możliwość zagrania w najnowsze mariany, pokemony itp. Drugi problem to stan techniczny. Kupując używanego DS'a jest pewne ryzyko. Mianowicie przyciski R i L. Mam DS'a i miałem ten problem. Guziki mogą nie działać (zwykle pomagało przedmuchanie, ale i tak to było denerwujące). Jest jeszcze dolny ekran, który może być porysowany od stylusa i obudowa, na której bardzo widać ślady używania.
Moja druga konsola przenośna to PSP. Ten sam problem co DS. Brak nowych gier. W dodatku dla mnie konsola jest strasznie nie wygodna. Kciuki od dłuższego grania strasznie bolą.
Więc najlepszym wyborem wydaje się 2DS. Nowe gry są dosyć drogie, około 150 zł-200 zł. Można jednak szukać gier używanych. Za niecałe 600 zł da się już kupić nowego 2DS'a z Pokemonami X/Y. Myślę jednak, że opłaca się zainwestować w nową konsolę przenośną od Nintendo.
Moja druga konsola przenośna to PSP. Ten sam problem co DS. Brak nowych gier. W dodatku dla mnie konsola jest strasznie nie wygodna. Kciuki od dłuższego grania strasznie bolą.
Więc najlepszym wyborem wydaje się 2DS. Nowe gry są dosyć drogie, około 150 zł-200 zł. Można jednak szukać gier używanych. Za niecałe 600 zł da się już kupić nowego 2DS'a z Pokemonami X/Y. Myślę jednak, że opłaca się zainwestować w nową konsolę przenośną od Nintendo.