05-10-2014, 23:18
Można było tego wszystkiego uniknąć wystarczyło dogadać się z odpowiednimi osobami/władzami, wykupić licencję itp bo przecież produkt trafia do mas więc wyszli by na swoje tak czy siak, a w przyszłości mogli by już na luzaku wykorzystywać w przyszłych produktach. Mogli wypuścić wersje beta i rozesłać jakiejś grupie osób.
Ja nie wiem jak mogli być tak głupi? Na co liczyli? Że nikt się nie dowie? Przecież nawet specjalnie głęboko nie trzeba było grzebać.
Liczą ta to, że nikt ich nie pozwie do sądu bo nie mają kasy?
Twórca tego czy owego emulatora w swojej licencji dokładnie napisał, że nie można wykorzystać do celów komercyjnych. Pomijam fakt, że korzystanie z takiego emulatora nie jest do końca legalne, ale całkowicie legalne jest stworzenie takiego emulatora i nadanie mu licencji.
Nie dość, że przypisują je sobie, to jeszcze ograniczają jego wykorzystanie.
Nie sądzę żeby jakaś firma była teraz chętna nawiązać z nimi jakąś współpracę
Ja nie wiem jak mogli być tak głupi? Na co liczyli? Że nikt się nie dowie? Przecież nawet specjalnie głęboko nie trzeba było grzebać.
Liczą ta to, że nikt ich nie pozwie do sądu bo nie mają kasy?
Twórca tego czy owego emulatora w swojej licencji dokładnie napisał, że nie można wykorzystać do celów komercyjnych. Pomijam fakt, że korzystanie z takiego emulatora nie jest do końca legalne, ale całkowicie legalne jest stworzenie takiego emulatora i nadanie mu licencji.
Nie dość, że przypisują je sobie, to jeszcze ograniczają jego wykorzystanie.
Nie sądzę żeby jakaś firma była teraz chętna nawiązać z nimi jakąś współpracę