14-11-2014, 01:08
Bardzo wiele osób wciąż myśli, że instalowanie systemu jest skomplikowaną i długą pracą, a dzisiaj wystarczy pobrać obraz, użyć jakiegoś programu (od siebie polecam programik Rufus, używałem go wielokrotnie i nigdy nie było żadnego problemu) do "wypalenia" instalatora na pendrive, podczas włączania komputera wciśnięcie F9 lub F12 i wybrania opcji USB Drive. Jak się ma pendrive USB3.0 i SSD to cała operacja od zakończenia pobierania obrazu do cieszenia się nowym systemem potrwa 30-40min max dla osoby nieobeznanej.
Sama instalacja na SSD to 5min, na zwykłym dysku trwa to nieco dłużej, ale w najgorszym razie i tak powinieneś zmieścić się w godzinie.
Osobiście jestem antyfanem Linuxa, ale po roku używania Windowsa 8 nie potrafiłbym używać XP. Więc jak powiedziano wyżej, spróbuj Linuxa, skoro i tak chcesz instalować system to nic nie tracisz, a może polubisz ten system i będziesz zadowolony.
W razie jakichś problemów z "wypalaniem" dysku instalacyjnego lub instalacji możesz do mnie napisać na privie, chętnie pomogę
Sama instalacja na SSD to 5min, na zwykłym dysku trwa to nieco dłużej, ale w najgorszym razie i tak powinieneś zmieścić się w godzinie.
Osobiście jestem antyfanem Linuxa, ale po roku używania Windowsa 8 nie potrafiłbym używać XP. Więc jak powiedziano wyżej, spróbuj Linuxa, skoro i tak chcesz instalować system to nic nie tracisz, a może polubisz ten system i będziesz zadowolony.
W razie jakichś problemów z "wypalaniem" dysku instalacyjnego lub instalacji możesz do mnie napisać na privie, chętnie pomogę