05-12-2014, 18:59
Cytat:"nie zamierzam kupić komputer na 2 (góra 3) lata."-Wyjasnij bo nie do końca pojąłem co chcesz przekazać.
Cytat:"Pierwsza rzecz jaka mi się nie podoba to płyta główna. Posiada małą liczbę slotów (dwa sloty, a maksymalna pamięć RAM to 16 GB) na pamięć ram."-Poszedłem maksymalnie w wydajność w grach. Budżet jest ograniczony, więc trzeba na czymś ciąć koszty. Więcej niż 8 GB RAM do gier na tą chwilę nie jest potrzebne.
Cytat:"Druga rzecz to karta graficzna opinie ma dobre, ale miałem Radeon'a i był troszkę zje***y po pół godziny gry przyciemniał się obraz w kilku miejscach. Od tamtego czasu mam uprzedzenia do Radeon'ów."-Do niemców też masz uprzedzenia bo kiedyś zaatakowali polskę? Objawy które opisałeś świadczą o nieprawidłowym działaniu któregoś z podzespołów, każdy sprzęt może się trafić wadliwy. Dla własnych korzyści warto się wyzbyć takich uprzedzeń. Gdybyś miał wybrać kartę od Nvidii w tym budżecie, to straciłbyś na wydajności.
Cytat:"Procesor wolę z AMD, ponieważ jest tańszy, a ten który mam, od wielu lat sprawuje się bardzo dobrze."-Procesor który Ci podałem jest o niebo lepszym wyborem od tego który Ty podałeś. W takim zestawie rację bytu mają tylko procesory Intela. Możesz sobie dobrać AMD (choć argument, że stary AMD Ci działa dobrze i dlatego teraz chcesz procesor takiej firmy jest bez sensu, wybiera się konkretny model a nie logo firmy na nim widniejące) ale licz się z tym, że stracisz bardzo dużo na wydajności w grach. Kolejny argument, "że jest tańszy" również jest nie na miejscu ze względu na to, że cały zestaw mieści się w podanym przez Ciebie budżecie.
Podsumowując:
Zastanów się nad czym Ci zależy, na logo na obudowie/urządzeniu czy też na wydajnym, dobrze dobranym komputerze i dobrze wydanych pieniądzach.
Pozdrawiam