Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Dalej »

Konsolki z rodziny Nintendo
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Konsolki z rodziny Nintendo
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
20-12-2014, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2014, 14:52 przez szezjo.)
Jeszcze ja szybko się wtrącę do dyskusji.
Kompatybilność wsteczna jest jedynie w starszych modelach Wii - teoretycznie. Praktycznie jest jednak inaczej - podzespoły Gamecube'a są także w nowszych modelach, a nawet w WiiU. By ich użyć potrzeba jednak homebrew Nintendont, który odpala gry Gamecube'owe z USB, przy okazji wspierając kilka ciekawych funkcji, takich jak emulacja karty pamięci, widescreen czy granie za pomocą Classic Controllera - nie wymaga to nawet piracenia, bo mając przerobioną konsolę, można bez problemu zdumpować płytkę z Gacka. Nintendont wspiera także oficjalny adapter z WiiU, dzięki czemu bez portów można grać na Gackowym padzie.

Idąc jednak oficjalną drogą - post poprzednika jest całkowicie błędny. Podłączenie adaptera nie przywróci ot tak kompatybilności wstecznej - funkcja ta jest po prostu usunięta. Zresztą nowsze modele nie wspierają adaptera - Nintendont omija jedynie brak tej funkcjonalności, korzystając z niego jak z kontrolerów USB. (Gry z Wii zresztą też nie wykryją kontrolerów podłączonych do urządzenia). WiiU także nie uruchomi płytek Gackowych - jedyną nadzieją jest wtedy również Nintendont lub poczekanie, aż gry z Gamecube'a pojawią się na eShopie, choć niestety i z tym jest różnie, bo nawet jeśli się pojawią, będzie ich na początku mało, a i nie wiadomo jak bardzo wzrośnie ta liczba po pewnym czasie.

By wspomnieć jeszcze raz i zaprzeczyć informacji podanej przez poprzednika: ŻADEN ADAPTER NIE PRZYWRÓCI OFICJALNEJ KOMPATYBILNOŚCI WSTECZNEJ - potrzebny jest homebrew, tak czy siak.

A - i nie jestem pewien, czy napęd nowych Wii lub WiiU jest dopasowany do gier Gackowych... jeśli nie jest, niemożliwe będzie ich zdumpowanie na tych konsolach. Zawsze można spróbować zdumpować grę u np. znajomego posiadającego starszy model Wii.

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem i pozdrawiam Smiling

EDIT: Dopiero teraz zauważyłem, że ten wątek był po prostu odkopany.. nic tylko przybić facepalma - ale może komuś się ten post przyda.
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Konsolki z rodziny Nintendo - przez zielu84 - 13-10-2014, 11:30
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez Gramofon - 14-10-2014, 03:53
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez zielu84 - 14-10-2014, 09:33
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez GobiPLX - 14-10-2014, 11:46
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez StormS - 14-10-2014, 12:05
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez zielu84 - 14-10-2014, 12:11
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez StormS - 14-10-2014, 12:23
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez Szymon - 20-12-2014, 01:44
RE: Konsolki z rodziny Nintendo - przez szezjo - 20-12-2014, 14:46

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-06-2025, 00:52 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.