Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 22 Dalej »

Zarobki, szkoła i moje problemy
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Zarobki, szkoła i moje problemy
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
11-01-2015, 22:04
Hej, cześć i czołem.
Mam 15 lat, chodzę do trzeciej klasy gimnazjum i jestem zapalonym graczem od urodzenia. Otóż piszę ten temat mając parę związanych ze sobą problemów. Zacznę od pierwszego, czyli problem z wyborem szkoły średniej. Jak już wcześniej wspomniałem z grami żyję praktycznie od kiedy pamiętam. Śledzę czasopisma growe, strony internetowe i oczywiście dużo gram. Z grami także wiążę moją przyszłość- chciałbym w przyszłości wydać indyka, wkręcić się w growy rynek, a w późniejszych czasach pracować w jakimś growym studiu lub takie samemu założyć. Aktualnie dla czystego hobby kodzę własną gierkę w C# opartą o XNA, rozwijam się także w kierunku grafiki komputerowej. Idzie mi to nawet dobrze, czuję się w e-sprawach bardzo dobry. Zająłem już nie jedno wysokie miejsce w konkursach informatycznych. Zostało mi drugie półrocze, więc wypadałoby już rozglądać się za szkołą średnią. Myślę aktualnie nad technikum informatycznym. Mieszkam w województwie opolskim niedaleko Kędzierzyna-Koźla i Strzelec Opolskich, nie miałbym problemu z dojazdem do tych miast, nawet do Opola. Czy dobrym pomysłem jest pójście w tym kierunku, jeżeli w przyszłości chcę się zająć tworzeniem gier? Czym powinienem się kierować wybierając szkołę średnią? Czy opłaca mi się pójść potem na studia czy znaleźć sobie pracę, na którą mi ukończenie technikum informatycznego wystarczy?

Wracając do mojej styczności z grami to doszedłem do pewnego limitu. Gier nie posiadam ogromnych ilości (mój steam podaje tylko 147 gier, lecz są to głównie indyki), czytając czy oglądając materiały w internecie o jakichś grach nie mogę powiedzieć, że "znam się na jakimś tytule", więc muszę grę zakupić i ograć. Do tego dochodzi problem braku odpowiedniego sprzętu, na którym grę mógłbym odpalić. Jeżeli czytając moje wypociny jeszcze nie doszedłeś do czego zmierzam to chodzi o to, gdy nie wiadomo o co chodzi, czyli o pieniądze. Jestem jeszcze niepełnoletni, moje aktualne fundusze (urodziny, kieszonkowe, święta, żulenie od rodziców...) nie wystarczają mi na rozwijanie się w growym kierunku. Po pierwsze przydałby mi się mocny komputer, który najprawdopodobniej zakupię do kwietnia. Po driugoe myślałem, żeby potem zaopatrzyć się w New 3DSa, żeby ograć wiele tytułów nintendo. W międzyczasie jest parę premier gier, które chciałbym zakupić (wiedźmin, Hotline Miami: Wrong Number i wiele więcej...), a wszystko kosztuje. Czy taki gówniarz jak ja ma szanse poszukać gdzieś jakiejś e-pracy w roli redaktora na jakimś serwisie? A może ktoś ma inny pomysł?

Ps. Sorrka za jakiekolwiek błędy językowe. Migrena. :v
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Zarobki, szkoła i moje problemy - przez Ofca - 11-01-2015, 22:04
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez guy_fawkes - 11-01-2015, 22:14
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez NekoNoKotei - 11-01-2015, 22:19
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez Stivi - 11-01-2015, 22:25
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez HackBoy - 11-01-2015, 22:34
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez Ofca - 11-01-2015, 22:42
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez polskabrick - 11-01-2015, 22:44
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez GobiPLX - 12-01-2015, 00:19
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez SebaP - 11-08-2015, 12:56
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez Pawel 2Kier - 17-08-2015, 10:55
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez twojtyp - 18-08-2015, 12:25
RE: Zarobki, szkoła i moje problemy - przez GobiPLX - 18-08-2015, 20:42

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 21-05-2025, 18:47 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.