Panie Boberek, widzę dobry potencjał do redaktorskiego pióra. Oczywiście, ortografia to priorytet, (tak bardzo w oczy kole to "Źrudło"), ale same budowanie zdań jest jak najbardziej odpowiednie. Jako trochę obyty w temacie, pozwól że się nieco przyczepię. 
Po pierwsze, po kiego ci wyraz "pan" w zdaniu?
Jednym z motywów Ralpha było szukanie możliwości przeniesienia rozrywki z automatów gier do domowych pieleszy. Magnavox Odyssey to nie Coca-Cola, nie wynaleziono jej przez przypadek.
Oducz się też zaczynania zdań od "I", "A", "Ja", za moich szkolnych czasów za takie kwiatki dostawałem szmaty, więc do dzisiaj mam uraz jak widzę że ktoś od tego zaczyna stawiać zdanie.

Cytat:Już pod koniec lat 60-tych pan Ralph Baer wpadł na pomysł by przemienić zwykły telewizor w centrum interaktywnej rozrywki.
Po pierwsze, po kiego ci wyraz "pan" w zdaniu?

Cytat:Wiosna 1972 roku, wczesny Gierek, późny Nixon.Nie mieszaj tak światów. Skoro chcesz stworzyć takie "odniesienie" do ówczesnych czasów stosuj symbolikę, ikony i postacie z kręgu kulturowego z którym pośrednio tyczy się temat. Gierek jest tu nie na miejscu, co więcej pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem "późny Nixon". Ten prezydent urzędował tylko pięć lat i jakiegoś specjalnego rozróżnienia się nie wprowadza. Co innego Gierek, jego 10 lat rządów można dzielić na "wczesny i późny" ze względu na różnice ekonomiczne i społeczne.
Cytat:Jedno trzeba przyznać Odyseey - była to konsola prymitywna, wręcz bardzo prymitywna.(...) A jako że sam "system" prymitywny to i gry muszą takie byćDzisiaj tak, ale wtedy? To taka trochę oczywistość, ale raczej wychodzi się z założenia że antenat czegokolwiek będzie prymitywny. Lepiej dopisać że "dzisiaj chociaż wydaje się prymitywny, wówczas.... itp."
Oducz się też zaczynania zdań od "I", "A", "Ja", za moich szkolnych czasów za takie kwiatki dostawałem szmaty, więc do dzisiaj mam uraz jak widzę że ktoś od tego zaczyna stawiać zdanie.
Cytat:zamiast małego pistoleciku gracz otrzymywał bardzo dobrze odwzorowaną strzelbę bodajże w skali 1:2To "bodajże" to bardzo nieprofesjonalne sformułowanie. Nigdy go nie stosuj, bo wyraża nieznajomość autora z tematem (albo słabą znajomość). Wygodniej jest zakończyć to zdanie po wyrazie "strzelbę".
Cytat:Trzeba też dodać że ów pistolet był pierwszą produkcją związaną z grami w której pomagało Nintendo.Jakie masz źródło, (znaczy się skąd brałeś informacje, bo linkowanie do własnego bloga to słabe źródło). Tego nie neguje, natknąłem się jednak tylko na jedno źródło o tej współpracy. Jest to całkiem prawdopodobne biorąc pod uwagę że Nintendo dzięki temu mogło zagwarantować sobie wyłączność w dystrybucji Magnavoxa na rynek japoński, co w późniejszym okresie przełożyło się na produkcje ich własnych konsol i ekspansje tego rynku.
Cytat:Magnavox Odyssey był pierwszą, prymitywną i umowną konsolą domowąPrzepraszam, ale co to znaczy "umowna" konsola domowa?
Cytat:Dzięki. Co do ortografi wiem że nadal mam z tym problem lecz staram się nad tym pracować i wiem że dziś jest o wiele lepiej niż jakiś rok temu.Życzę by za rok było jeszcze lepiej niż jest.

![[Obrazek: userbar.png]](http://www.retroage.net/images/stories/grafika/userbar.png)