Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 Dalej »

Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL?
MartiusR Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 17
Reputacja: 9
19-06-2015, 00:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2015, 00:49 przez MartiusR.)
Zapomniałem napisać - jeszcze na kilka(naście?) dni przed odpowiedzią Kejciana zdecydowałem się w końcu na kupno Dreamcasta NTSC. Niestety, przejechałem się, bo okazało się, że nie czytał płyt z muzyką ani płyt pokroju Utopia (pozwalających odpalać gry z innych regionów), a do tego zdarzało mu się nie reagować nawet z grami NTSC, w związku z czym poszedł do reklamacji, obecnie oczekuję na sprawny egzemplarz. Co do konwertera napięcia - tak, byłem tego świadom, posiadam takowy, więc tutaj nie mam żadnego problemu.

Ogólnie z laserem i jego wymianą czytałem, że podobno te "wymienne" są niskiej jakości, dlatego zależy mi na tym, żeby trafić na dobrą konsolę z "oryginalnym" laserem.

@Eryk - z grami jest dość specyficznie w moim przypadku, bo część tytułów które mnie interesuje można dużo taniej dostać w NTSC-US, a część taniej w PAL (te które można dostać taniej w NTSC-US można co prawda dostać jeszcze taniej w NTSC-J, ale akurat ta opcja mnie nie interesuje ze względu na język japoński). Więc w zasadzie można powiedzieć, że zarówno konsola  PAL jak i NTSC-US jest dla mnie w równej mierze dobrym rozwiązaniem.

Więc na obecną chwilę mam mały stosik fajnych tytułów na DC, ale na razie ograć to ich nie ogram, bo czekam na konsolę Childish
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL? - przez MartiusR - 10-05-2015, 15:19
RE: Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL? - przez Kejcian - 31-05-2015, 12:16
RE: Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL? - przez Eryk Rodziak - 18-06-2015, 23:00
RE: Kupno używanego Dreamcasta - NTSC-J czy PAL? - przez MartiusR - 19-06-2015, 00:42

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 26-07-2025, 10:52 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.