Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 22 Dalej »

Francuski Chronopost - kto dostarcza od nich paczki w Polsce?
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Francuski Chronopost - kto dostarcza od nich paczki w Polsce?
MartiusR Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 17
Reputacja: 9
01-11-2016, 22:39
Złożyłem jakiś czas temu na GeekBuying zamówienie, które w końcu zostało zrealizowane. Dostałem do śledzenia numer możliwy do sprawdzenia na stronie Chronopost (jakaś francuska firma świadcząca usługi wysyłkowe). Czy ktoś może zamawiał coś, co miał wysłane w ramach tej usługi? Jesli tak, to kto "przejmował' przesyłkę na terenie Polski - Poczta Polska czy jakiś kurier (a jeśli tak, to jaki?). Z góry dzięki za odpowiedzi!

(Krótko, dlaczego pytam - miałem kiedyś niestety bardzo nieprzyjemny przypadek z zagraniczną przesyłką dostarczoną przez DHL - okazało się, że konieczne było uiszczenie jakiejś opłaty (jedyny raz, kiedy zamawiałem cokolwiek zza granicy), i w przeciwieństwie do Poczty Polskiej (gdzie wysyłają pismo z wezwaniem do zapłaty, po uiszczeniu przesyłają Ci paczkę), koleś przyszedł bezpośrednio do domu i domagał się od domowników uiszczenia opłaty, grożąc odesłaniem z powrotem do nadawcy na koszt adresata (akurat wtedy w domu mnie nie było). Nie mam ochoty ponownie popuścić takiemu buractwu, gdyby znowu doszło do podobnej sytuacji, dlatego staram się wywiedzieć, od kogo mogę się spodziewać dostarczenia przesyłki)
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Francuski Chronopost - kto dostarcza od nich paczki w Polsce? - przez MartiusR - 01-11-2016, 22:39
RE: Francuski Chronopost - kto dostarcza od nich paczki w Polsce? - przez Sate - 01-11-2016, 22:48
RE: Francuski Chronopost - kto dostarcza od nich paczki w Polsce? - przez MartiusR - 02-11-2016, 20:50

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 17-06-2025, 06:37 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.