Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 41 Dalej »

Audio bez subwoofera po wpięciu w monitor
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Audio bez subwoofera po wpięciu w monitor
Ofca Offline
Tak naprawdę kocham się w gremie...
**
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 22
Reputacja: 1
03-11-2016, 00:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 02:10 przez Ofca.)
Mój tata kiedyś przy swoim komputerze korzystał z takiego rozdzielacza, strasznie mi się nie podobało to, że musiał pokręcić potencjometrami, żeby jedno urządzenie się wyciszyło, a drugie grało. Słuchawek nie podłączę do głośników, bo te słuchawki, które mam są z mikrofonem (Sharkoon H30), z którego aktualnie także korzystam.

@10_sekund_namysłu
Do głośników nawet nie mam jak podłączyć moich słuchawek, ponieważ kiedyś popsuł mi się potencjometr z nich, więc musiałem go pozbyć się z całego obwodu, to właśnie na nim miałem wyjście jack do słuchawek. Całe szczęście, że mam drugi potencjometr w subwooferze, ale tam nie mam już wyjścia mini jack.
@edit
A są może takie rozdzielacze do mini-jacka, które mają przycisk i klikając na ten przycisk wybieram na który kabel ma wychodzić sygnał?
@edit
Wpadłem na kolejny genialny pomysł! Mógłbym spróbować zbudować sobie takie magiczne pudełeczko, gdzie mam 2 gniazdka na mini-jacki i jedno wychodzące. W środku były taki układ jak niżej, użyłbym switcha dźwigniowego i powinno wszystko ładnie działać. Dobrze myślę? Nie jestem jakimś majsterkowiczem, układ podesłał mi kolega, który to wziął z jakiegoś projektu stojaka na headset.
[Obrazek: WrUJ0od.jpg]
@edit
Teraz sobie uświadomiłem, że do tego schematu musiałbym dodać jeszcze jeden kabel na mini jacka z mikrofonu ze słuchawek. W sumie mógłbym tam zamontować switch kołyskowy. Moje pytanie brzmi czy mikrofony słuchawkowe nadają w mono i jak wygląda tam schemat łączenia żył z konkretnymi pinami na jacku? Mógłby mi ktoś to rozrysować?
[Obrazek: y7NOnlI.gif]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Audio bez subwoofera po wpięciu w monitor - przez Ofca - 03-11-2016, 00:26
RE: Audio bez subwoofera po wpięciu w monitor - przez Dekakura - 03-11-2016, 00:31
RE: Audio bez subwoofera po wpięciu w monitor - przez Ofca - 03-11-2016, 00:38

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-07-2025, 04:20 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.