Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Offtop Wszelaki v
1 2 3 4 5 ... 22 Dalej »

Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016)
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb normalny
Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016)
Johnny Offline
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
26-12-2016, 00:06
Czego to ja nie robiłem w tym roku.

W marcu dorobiłem się swojej własnej strony internetowej. Gothic.arhn.eu, mimo że to chyba najbardziej niszowa stronka jaką mogłem wymyślić, zrobił sporo dobrego. Po pierwsze, moja skrupulatnie porządkowana i uzupełniana galeria screenshotów jest jedynym takim źródłem wizualiów z pierwszego Gothica w internecie. Nigdzie indziej tego nie znajdziecie, zapewniam. Po drugie, zainspirowałem swoją prymitywną, ręcznie zrobioną stronką do stworzenia swojego N-gage'owego archiwum, do którego nie zalinkuję, bo to w końcu konkurencja Smiling Tylko u mnie poczujecie klimat prawdziwej, ręcznie robionej strony, znacznik HTML po znaczniku HTML.

Co oprócz tego? O ile z samym Gothikiem w Pigułce działo się niewiele, bo ani te najnowsze odsłony nie są jakieś porywające, ani moja wena nie chciała mi pozwolić na szybkie złożenie ciekawego skryptu do filmu, to za kulisami cały czas kminię jak tu dorzucić jeszcze więcej ciekawych materiałów o Gothicu na kanał. No i Pigułkę też skończę, mam nadzieję, że już niedługo, bo Archon chce zaczynać nową Smiling 2017 będzie spoko rokiem.

No to przejdźmy do spotkań. Pyrkon był już tak dawno, że niewiele pamiętam. Pamiętam w sumie tylko tyle, że organizacyjnie wcale nie zachwycił, i że potem zmarzłem wieczorem. Ale było warto, widziałem się z masą ludzi ze społeczności.

Kolejne było dopiero WGW. Tutaj warto się rozpisać, bo mieliśmy wielkie plany. Zaczęło się od tego, że nasz nowy narybek redakcyjny - Kondor, chciał robić za prasę na tej warszawskiej imprezie. No a że w zeszłym roku było podobno fajnie, to zaczęła zbierać się większa ekipa. Ja, Jędrek, SmellySocks, parasolka, luklew, Insajd, ichabod, Kicaken, Snifflus, Wojtex28 i prawdopodobnie ktoś jeszcze, o kim zupełnie nie pamiętam Smiling Wymieniam Jędrka na drugim miejscu, bo to on, jako weteran pisania relacji z różnych wydarzeń, zaproponował zrobienie materiału wideo. Plan ambitny, ale doszliśmy do wniosku, że w naszym zasięgu. I cóż to był za weekend. Dzieliliśmy strefę prasową z pierwszym i jedynym Polakiem w kosmosie, potem biegaliśmy bez chwili wytchnienia po halach szukając jak najlepszych ujęć, usiłując najlepiej jak umieliśmy pokazać widzom jak to WGW wygląda od środka. Chcieliśmy być Makłowiczami Internetowej Telewizji o Grach™. Później spędziliśmy praktycznie cały dzień montując relację, muskając każdą klatkę filmu, dopasowując dźwięk i uzyskując esencję gładką niczym samo masło. I wiecie co? Film się nie przyjął. Ludzie stwierdzili, że to nuda. Patrząc z perspektywy czasu powiem wam, że może i była to nuda, ale na pewno nie zasługiwała na takie przyjęcie. To dalej moim zdaniem najlepsza relacja na kanale. Zawarliśmy w niej dokładnie to, co chcieliśmy - pokaz tego, co się na targach działo i co było warte uwagi. Należą się wielkie podziękowania dla Wojteksa, który nie tylko podzielił się z nami swoimi nagraniami z kamery, ale także zgodził się na zupełnie spontaniczny wywiad, podczas którego zdążyłem mu zadać jedno pytanie. Zupełnie tego nie planowaliśmy - po prostu i tak miałem w ręku mikrofon, a kamera była skierowana w naszą stronę, więc po prostu zarządziłem rozpoczęcie nagrywania i Wojtex poleciał.

Tutaj muszę jeszcze wspomnieć o stoisku tvgry, przy którym miałem okazję poznać wreszcie osobiście Björna Pankratza z Piranha Bytes no i po raz pierwszy zobaczyłem Elex na żywo. Zacząłem wtedy strasznie żałować, że nie wybierałem się na PGA, które odbywało się tydzień później.

Jakoś w środę dostałem maila od przemiłej pani Oli odpowiedzialnej za PR THQNordic z informacją o grywalnym demie Eleksa na PGA. Zrobiło mi się przykro, chciałem jechać. Wiedziałem, że SmellySocks wybiera się na jeden dzień. Zadzwoniłem do niego, potem dołączyliśmy do nas Jędrka (można już zauważyć, że bez Jędrka nic by się tu nie udało) i stanęło na tym, że jedziemy na dwa dni z noclegiem w hotelu Dorrian Grinning To były najlepsze targi, na jakich byłem do tej pory. Tyle niesamowitych indie gierek, wspaniałe rozmowy z developerami, masa atrakcji, do tego wreszcie Elex, podczas eleganckiego pokazu z Amadeusem z Piranha Bytes. Bardzo się śmiał z tego jak lamię. Wyciągając wnioski z poprzedniej relacji postanowiliśmy oddać głos developerom i skupić się na grach, a nie na targach. Oprócz tego zmieniliśmy kanał na ten bardziej śmieciowy, co podziałało całkiem dobrym odbiorem materiału, mimo że w sumie montaż zajął dość długo i temat prawie się przedawnił. Ja dodatkowo postanowiłem ponownie polektorować w materiale o Eleksie i muszę powiedzieć, że jestem całkiem zadowolony. Bardzo fajnie wyszedł, nie mogę się doczekać pełnej wersji i recenzji.

PGA było najspontaniczniejszym wypadem w tym roku, ale Gramytatywnie zajmuje drugie miejsce na podium. Archon długo się ociągał z określeniem czy da radę coś zorganizować, więc bilety do Szkocji i z powrotem kupiłem dość późno. O dziwo, nie były wcale tak drogie. Minus był tylko taki, że mogłem lecieć dopiero w piątek po południu, a w poniedziałek musiałem być na zajęciach w Gdańsku. Wszystko działo się tak szybko. Pociąg do Poznania, który przez większość drogi jechał z 20 minutowym opóźnieniem i nadrobił je dopiero na dwóch ostatnich stacjach (jakby nie nadrobił, to bym się musiał spieszyć), kontrola na lotnisku (wiozłem trochę ciuchów, burgera z biedry i ogromną lampę z plexi i aluminiowych kątowników, trochę się cykałem, że ktoś może zacząć zadawać pytania, ale na szczęście nic się nie wydarzyło), samolot i podwózka do tego słynnego archonowego domu przez samego qzaka. Dobrze zrobili przeprowadzając się, ładnie tam mają. Zjadłem sobie bigos i poszedłem spać z gremem (#spaniezgremem). I potem ten maraton, ten TMR, ten ostry sos, to golenie, depilacja, niebiescy Protosi, Minecraft z gremem, ten niesamowity rekord. Coś wspaniałego, chyba nic tego nie przebije. Zrobiliśmy kawał dobrej roboty w pięknym celu. Wielka szkoda, że w sumie nie chciało mi się po wszystkim spać z emocji, a potem zasnąłem rozwalony na dwóch beanbagach w salonie, aż przestraszyłem tych, którzy mnie znaleźli. No i wielka szkoda, że nie mogłem zostać dłużej i musiałem wracać 14 godzin, przez Warszawę Modlin (nigdy więcej) do Gdańska. Ale było warto, chętnie wrócę za rok, jeśli ktoś mnie zaprosi.

Działo się jeszcze mnóstwo rzeczy. Przeszedłem trylogię Risen po raz pierwszy (jest super, polecam serdecznie. Nawet najsłabsza dwójeczka jest do zniesienia jak się człowiek wciągnie w fabułę), był Secret Santa, były dramy, ale nikogo to wszystko pewnie i tak nie obchodzi.

A jak wyglądały wasze dzisiejsze wspomnienia?
[Obrazek: 2013-02-19_2044.png]
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Wiadomości w tym wątku
Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Kondor - 19-12-2016, 21:20
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Świdr - 19-12-2016, 21:42
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez redsPL - 20-12-2016, 12:06
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Banan - 20-12-2016, 13:43
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Gurgie - 25-12-2016, 04:17
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez one_worm - 25-12-2016, 10:43
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez UzbrojonyStefan - 25-12-2016, 21:33
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Johnny - 26-12-2016, 00:06
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez WolandPL - 26-12-2016, 00:12
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Dark Archon - 26-12-2016, 19:24
RE: Arhn.EU nasze wspomnienia :) (Wersja 2016) - przez Dafek_k - 14-01-2017, 16:11

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 03-06-2025, 06:16 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.