Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Pigułka na temat polskiej gry Zwariowany czarodziej, Zwariowany Czarodziej: Tajemniczy dom Belliniego, Zwariowany Czarodziej 2: Porwanie Harolda. Tak fajna seria, pełen dubbing, point and click, a nigdzie o niej nic nie ma. Nawet w erze letsplay'ów nikt nawet nie spróbował. Jak to mówią "Lepiej być pierwszym niż lepszym".
Liczba postów: 129
Liczba wątków: 3
Reputacja:
11
A może Time Wrap o konsolce Gizmondo?
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 15
Reputacja:
30
Według mnie można zrobić pigułkę nt. Nintendo (Historia, konsole itp.)
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 4
Diablo, i tak wiem, że wyjdą 2 odcinki, ale jakbyś chciał to mógłbyś jeszcze o dodatkach zrobić.
Warcraft, proooooooosze
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Ja tam już od dobrych kilku lat czekam na pigułkę z Falloutem. To naprawdę ciekawa seria gier, w której jest wszystko -genialne jedynka i dwójka, dodatek Tactis który nie każdy może pokochać (me gusta), trójka i Las Vegas zmieniające mechanikę gry, oraz podobno jedna część o której nikt głośno o niej nie mówi.
Nie marudziłabym również, gdyby było o serii Raymana, because why not.
Reputacja:
1
A może pigułka z Tekkena ?
Liczba postów: 9
Mario w Pigułce
A może by tak TES w pigułce? Co z tego iż pewnie trochę osób na to wpadło.
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 8
Reputacja:
3
Gothic !  kultowa seria, kto grał, widział, a nawet słyszał wie, że do tego tytułu przekonywać nie trzeba 
Liczę na pigułkę o bezimiennym !
Reputacja:
0
Fajnie byłoby zobaczyć pigułkę poświęconą starym grom przygodowym takim jak Leisure suit Larry, Monkey Island, King's Quest czy Simon the Sorcerer.
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 11
Reputacja:
10
Ja bym widział Poki jak sądzę :P Temat rzeka, dość ciekawy. Szczególnie fakt, że rodziły się 5 czy 6 lat! :o No i z Twoim podejściem do tematu to pewnie temat na 100 pigułek by był, ale to zawsze 100 miesięcy kręcenia materiałów i rocznice i w ogóle!
Liczba postów: 9
Reputacja:
0
Ja bym był prze szczęśliwy gdyby powstała pigułka z Rayman'a lub Sonic'a
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 13
Reputacja:
6
Resident Evil, to idealny temat na pigułkę.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Silent Hill > reszta kandydatów do następnej pigułki  Na dobrą sprawę wystarczyły by części 1-4. Reszta to jakieś dziwne twory na franczyzie...
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Tenchu w pigułce
Ogólnie jestem fanem skradanek, ale nigdy nie dane było mi pograć w żadną z części serii Tenchu. Ludzie którym dane było zagrać w którąś z jej części, do teraz ustawiają ją jako wzór gatunku. Do tego przed chwilą obejrzałem filmik angielskiego youtubera na temat pierwszej części Tenchu i zachwyciła mnie odmienność obu bohaterów. Kiedy mężczyzna ninja składa propozycje swojemu celowi aby zachował honor i popełnił harakiri, kobieta w tej samej sytuacji wyzywa go i wdaje się z nim w walkę.
Naprawdę chciałbym ograć serię Tenchu, ale pomimo, że mam w szafie PS2, wątpię aby udało mi się skompletować te gry. I tu pojawia się archn.eu. Proszę, gdybyście zrobili cykl poświęcony Tenchu, zrekompensowałbym sobie w ten sposób braki, a dodatkowo zawsze wynajdujecie niesamowite ciekawostki z faz produkcji, a japońskie firmy w tamtych latach były niezwykle bogate w interesujące historie.
Jeszcze jedno. Na tegorocznym E3 pojawił się tytuł który wzbudził falę zachwytów, wśród "doświadczonych" graczy. Mam na myśli Shenmue 3. Co prawda do tej pory wyszły jedynie dwie gry Shenmue, ale chciałbym się dowiedzieć, skąd takie zainteresowanie. No bo może gra która dobija na kickstarterze do 5 mnl dolarów, zasługuje na swoją pigułkę?
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
moje 2 propozycje
Dungeon Sige
Sama seria nie jest jakaś długa więc można podzielić na 3 części
Part 1
O 1szej częśći z dodatkiem
Part 2
O drugiej częśći, dodatku i konwersji na PSP pod tytułem Throne of agony
Part 3
O 3 częśći (Nie wiem czy jakieś fabularne DLCki były) i w ramach ciekawostki o krapiszowych filmach Uwe Bola In name of king
The Getaway
Podobna sprawa z podziałem na 3 odcinki
Part 1
O The Getaway
Part 2
O The Getaway Black Monday
Part 3
O Gangs of london spin offie The Getaway, i planach o The Getaway 3 które do dziś nie ujrzały swojej premiery
W tym ciekawostkę z gry LA Noire  .
Reputacja:
6
Ja nadal trzymam się przy Resident Evil. Btw. zauważyliście, że jak na razie serię występujące w pigułce pochodzą z różnych krajów?
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Resident Evil na pewno, jak mało który tytuł, nadaje się na pigułkę.
Chociaż osobiscie wolałbym np. Final Fantasy w pigułce. Na prawdę chciałbym wiedzieć co takiego jest w tej grze. Sorry, że serwuję same japońskie tytuły. Ja wcale nie jestem fanem japońskich gier. Właściwie jestem w tym temacie laikiem i właśnie dlatego mnie interesują.
Reputacja:
6
Up: TVGry robiło materiał z serii Finał Fantasy, sprawdź to.
A właśnie, dawajcie to, co jeszcze nie było również u innych, np. Resident Evil czy moje osobiste marzenie o zrobienie jednej wielkiej pigułki z gier Nintendo.
Liczba postów: 30
Liczba wątków: 12
Reputacja:
3
Ja ciągle czekam na FarCry w pigułce oraz STALKER
Liczba wątków: 6
Reputacja:
2
Final Fantasy, InFamous albo Silent Hill.
Reputacja:
0
(29-03-2012, 15:34)Dark Archon napisał(a): Z uwagi na duże zainteresowaniem tematem "pigułek", otwieram uroczyście ten oto temat w którym chętnie usłyszę wasze propozycje na temat cyklów wartych wzmianki w tej serii.
Propozycje pojawiające się najczęściej będą odpowiednio priorytetyzowane, jeśli uznamy, że faktycznie warto się nimi zainteresować pod tym kątem.
Saint's Row w pigułce?
Liczba postów: 16
Reputacja:
0
Kupiłeś na targach rupieci Blood Omen 2... może zatem pigułka o Legacy of Kain ?
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
04-08-2015, 19:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2015, 19:16 przez DominoCity.)
Grunio w pigułce
Wysłane z mojego Xperia SP przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
Reputacja:
1
Może i moja propozycja i tak zaginie w gąszczu innych (chyba są tutaj niemalże wszystkie serie), ale ją wysunę. Bardzo chciałbym zobaczyć pigułkę Europa Universalis (i spinoffy jak CK, HOI). Albo chociaż "Jak powstawało", bo uważam, że historia o Szwedzie, który znalazł bardzo skomplikowaną i zarazem trudną planszówkę z lat 90-tych i postanowił przełożyć to na grę wideo jest dość interesująca.
|