Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 32 33 34 35 36 ... 41 Dalej »

Gry, ktore zatrzymają mnie przy sobie na dluzej
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Gry, ktore zatrzymają mnie przy sobie na dluzej
Bartłomiej Bedra Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
04-02-2013, 03:42
Proponuję SpaceChem jeśli lubisz gry logiczne. W grze projektujesz "taśmę produkcyjną" związków chemicznych. Gra jest bardzo wymagająca, ale jak poznasz podstawy może wciągnąć cię na długo. Dodatkowo twoje rozwiązanie jest porównywane z innymi graczami, co motywuje do poprawiania wydajności swojego rozwiązania.
Szukaj
Odpowiedz
szymon1051 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 27
Reputacja: 3
05-02-2013, 19:34
Ja mogę polecić War Z, The Binding of Isaac, Magicka, Super Meat Boy, Bit.Trip RUNNER (mam kilka miesięcy i nie mogę ukończyć :P).
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Piotr Bazentkiewicz Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
06-02-2013, 23:29
Tak na dłużej to może być Diablo 2 albo Starcrafty
Szukaj
Odpowiedz
kosta93 Offline
Pong
*
Liczba postów: 13
07-02-2013, 10:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2013, 10:33 przez kosta93.)
Wiedzmin i Wiedzmin 2 duzo zakonczen dluga fabula i bardzo dobra gra jak i pod wzgledem graficznym, dzwiekowym czy tez fabularnym. Polecam rownierz dwie czesci Borderlands szalony FPS polaczony z RPG, powinno zatrzymac cie na bardzo dlugo z wymaksowaniem wszystkiego, ale jak kolega wczescniej pisal kazda przygoda z MMORPG potrwa dluzej jesli ci sie spodoba, a po za tym wiekszasc mmorpg jest za darmo czyli mozesz pobrac i zobaczyc jak gra wyglada bez chudniecia portfela.
Szukaj
Odpowiedz
damian2345p Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
09-02-2013, 01:40
League of Legends Grinning
Szukaj
Odpowiedz
DonDarkPL Offline
Pong
*
09-02-2013, 05:20
Mnie na naprawdę wiele, wiele czasu zatrzymał Fallout: New Vegas. Niemiłosiernie wciągnąłem się w klimat tej gry a rpg'owy charakter pozwolił mi na miesiące zabawy. Mnogość lokacji i questów pobocznych, jak także stosunkowo długi główny wątek główny są atutami które właśnie powodują że człowiek zatrzymuje się przy niej, tak samo zresztą jak i innych, nawet starszych częściach gry "na dłużej.Smiling Jak wczujesz się w postapokaliptyczny świat, z ręką na sercu gwarantuję iż po 5, a nawet i 15 dniach jej nie odstawisz^^ ave!
Szukaj
Odpowiedz
Przemek Kalemba Offline
Pong
*
10-02-2013, 16:45
LoL wciąga jak mało która gra
Szukaj
Odpowiedz
szymon1051 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 120
Reputacja: 3
10-02-2013, 19:01
Zobacz sobie Mu online :P w tej grze z grubsza chodzi o to żeby wbijać grand resy, żeby to zrobić musisz mieć wyznaczoną ilość resów, żeby zdobić resa musisz uzyskać odpowiednio poziom. Po każdym resie postać zaczyna od pierwszego poziomu, ale zachowują ci się punkty umiejętności, a pod grand resie startujesz z 1 lvl z początkowymi umiejętnościami. Jest kilka wydań tej gry które nazywane są sezonami. W w początkowych sezonach były tylko trzy postacie i miały 1 quest na wyższą klasę. Teraz w jednym chyba z nowszych sezonów to jest sezon szósty, jest aż siedem postaci i chyba większość ma 2 quest żeby mieć wyższą klasę. Ostatnio też doszła kamera 3d :P, bo wcześniej tylko mogliśmy widzieć naszą postać z określonego punktu widzenia. Z tego co wiem do mu online nie ma jednego globalnego serwa jak np w League of Legends, tylko jest dużo prywatnych i sam musisz znaleźć sobie serwer, to nie powinno być trudne wystarczy w google wpisać "mu online serwery". Z tego co wyżej napisałem może wydawać się że gra nie ma jakiegoś większego sensu i chyba tak jest ale cieszy się dość sporą popularnością, bo z łatwością można znaleźć do niej serwery.

Mnie osobiście kiedyś to wciągnęło i spędziłem przy tej grze kilka godzin, ale większość z nich to było trzymanie jednego klawisza i oglądanie jakiegoś serialu lub filmu :P.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
vektor321 Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
10-02-2013, 19:21
Pamiętam że sporo czasu spędziłem przy GTA SA potem także PRZY GTA SA MP Smiling ale oczywisty też tytuł to Heroes III Smiling
Szukaj
Odpowiedz
POCZWARA Offline
Pong
*
10-02-2013, 19:42
Polecam ci jak najbardzej gothica najlepiej 2 z dodatkiem (to to wciąga), albo najnowszego Devil may Cry
Szukaj
Odpowiedz
aspazar Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 6
Reputacja: -2
10-02-2013, 20:07
Polecał bym ci Little Inferno,FTL: Faster Than Light,Hotline Miami no cart life
Szukaj
Odpowiedz
Michał Aleksandrowicz Offline
Pong
*
10-02-2013, 20:45
Cała seria Fallout . Od jedynki do New Vegas . Happy
Szukaj
Odpowiedz
Dominik Mroczek Offline
Pong
*
Liczba postów: 2
14-02-2013, 17:26
The Elder Scrolls V Skyrim super gra ma wciągającą fabułę i polski dubbing
Szukaj
Odpowiedz
091kondzio(Hao) Offline
Pong
*
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 7
14-02-2013, 18:51
Ja osobiście bardzo ci polecam grę "don't starve" oraz grę "limbo". Jeszcze fajną gierką którą ci polecam jest "The Binding of Isaac" Pozdrawiam.
Szukaj
Odpowiedz
Olaf Zoneman Offline
Pong
*
14-02-2013, 20:29
Wiem że to nie gra indie ale polecam ci Ghost Recon Free Grinning
Szukaj
Odpowiedz
GlosnyLDZ Offline
ŁDZ Majster
*
14-02-2013, 22:46
Farming Simulator, COD 4, Serious Sam, Prison Architect
Szukaj
Odpowiedz
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
03-03-2013, 23:34
Może i nie jest to indie, ale nie potrafię się powstrzymać przed poleceniem Smiling Chodzi o Space Rangers 2. Niesamowicie rozbudowana gra, trochę tu RTS-a, trochę "freelance'owej gry kosmicznej", trochę przygodówki tekstowej... Trzeba zagrać, żeby przekonać się na własne oczy, bo nie potrafię nawet w jednoznaczny sposób nazwać gatunku, jaki ta gra reprezentuje, symulator kosmiczny to nie jest, nazwanie tego tytułu strategią byłoby również uproszczeniem.

A z gier indie sensu stricte:

a)Eador:Genesis. Nie chciałbym dublować swojej wypowiedzi z wątkiem, który założyłem, ale reklamowane w trailerze 120 godzin rozgrywki (i więcej) wcale nie jest na wyrost.
b)Defender's Quest-sam spędziłem przy tej grze ponad 40 godzin (nie wiem, czy nie doszedłem do 50-ciu, jakiś bug sprawił, że przy 39 godzinach i 50 minutach zatrzymał mi się licznik gry). Warto zagrać najpierw w demo(jest zarówno do pobrania, jak i do zagrania w przeglądarce), jeśli spodoba Ci się na tyle, że z przyjemnością wracasz do poprzednich plansz, aby pobić wyższe poziomy trudności, to niechybny znak, że również i pełna Ci się spodoba Smiling
Szukaj
Odpowiedz
malyciemniak Offline
Pong
*
08-03-2013, 16:15
Szczerze, polecam każdemu grę To The Moon ! Smiling
Szukaj
Odpowiedz
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
08-03-2013, 17:16
@malyciemniak-no ta gra akurat na dłużej nikogo nie zatrzyma, bo to kilka godzin rozgrywki(jednorazowe, bo nie ma co do niej wracać) i do widzenia :P

Ale przyszedł mi do głowy jeszcze jeden tytuł, a mianowicie UnEpic. Pierwsze przejście gry zajęło mi prawie 20 godzin, a jak najbardziej można do tej gry wracać, choćby żeby poznać alternatywne zakończenie albo spróbować innej drogi rozwoju postaci. Nie umywa się do wspomnianych wcześniej przeze mnie tytułów, ale mimo wszystko starczy na dłużej (zdecydowanie dłużej) niż większość wydawanych obecnie tytułów.
Szukaj
Odpowiedz
maniek339 Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
11-03-2013, 02:27
TF2, The War Z, DayZ, Battlefield (wszystkie części), PlanetSide 2, Deus Ex human revolution, To the Moon, LoL, WoT, Diablo I,II,III ...
Szukaj
Odpowiedz
malyciemniak Offline
Pong
*
11-03-2013, 22:34
@kal3jdoskop - masz rację jednorazowa Smiling, ale za to jakie emocje budzi w tobie Smiling
Szukaj
Odpowiedz
dzej Offline
VIP
Liczba postów: 416
Reputacja: 195
11-03-2013, 23:46
Gorąco polecam hybrydę gra/visual novel : Analogue: A Hate Story . Bardzo interesujący przekaz gry ( problemy społeczeństwa patriarchalnego w kontekście dyskryminacji kobiet), świetnie zakamuflowany w fabule gry. Możliwość dokonywania cały czas wyborów, kilka różnych zakończeń. Wszystko okraszone szczyptą mangowej grafiki. Polecam Smiling
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
kal3jdoskop Offline
Atari 2600
*
31-03-2013, 19:21
@malyciemniak - możliwe, aczkolwiek autor wątku dopytywał o gry indie, które zatrzymałyby go na dłużej Winking

A co do samego To The Moon - to ten tytuł do mistrzostwa opanował manipulowanie emocjami gracza. Pełna zgoda co do tego jak mocno na grającego oddziałuje, bo rzeczywiście ma ciekawie przemyślaną fabułe i dobrze buduje atmosferę. Ale za tym blichtrem "bagażu emocjonalnego" niestety kryje się tytuł niedopracowany pod względem technicznym i "gameplayowym". O ile grafika jakaś tragiczna nie jest(jak na tę klasę gry), ale potrafi się strasznie ciąć na niejednym komputerze spokojnie spełniającym wymagania minimalne (z tego co wyczytałem na forum producenta, jest to dość powszechny problem). Do tego tak ubogiej rozgrywki dawno nie widziałem - chodzimy, zaczynamy rozmowy(zero wpływu), od czasu do czasu porządkujemy "układanki", poza dwoma momentami właściwie ani na chwilę nie odchodzimy od schematu "podejdź i użyj wszystkiego, nie martw się, gra sama za Ciebie wszystko połączy/uaktywni/itd". Ani to rpg, ani to przygodówka... Właściwie taka "interaktywna opowieść", choć i to jest w sume nadużyciem, bo zdarzyło mi się grać w kilka tytułów też określanych takim mianem, ale tam w przeciwieństwie do TtM rzeczywiście coś się konkretnego robiło w grze.
Szukaj
Odpowiedz
DynamiCX Offline
Pong
*
Liczba postów: 6
02-04-2013, 19:52
A Ja polecam Lineage 2 pół roku z domu nie wychodziłem oczywiście MMORPG
[Obrazek: trancejpg_npewqwx.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
MrSniper49 Offline
Pong
*
Liczba postów: 4
02-04-2013, 22:43
Kerbal Space Program - to cię wciągnie na godziny...
Diablo I/II/III - standard Smiling
FPS np: Battlefield'y i CoD'y - w multi potrafią wciągnąć na długo
Strategie np: Heroes(I;II;III etc.); Total Wary'y; Age of Empires; Stronghold itd.
MMO np: World of Warcraft; World of Tanks etc.

I tak długo by tu wymieniać...

Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 04-07-2025, 01:40 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.