22-07-2013, 21:34
Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gry
Polecam!

Gry na słaby pc
|
22-07-2013, 21:34
Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gry
![]()
19-11-2013, 05:17
(22-07-2013, 21:34)Wojtex28 napisał(a): Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gryOsobiście też polecam FTL, ale cały system gry opiera się na tym że zaraz coś cię zabije, więc to tej gry może ci braknąć cierpliwości.
24-11-2013, 00:51
1.Devil May cry 4 i 2 (oczywiscie na padzie :P)
2.Wszystkie częśći Hitmana oprócz Absolution 3.Need For Speed`y mają niezłą grafę i dobrą optymalkę 4.NAPRAWDĘ poleam Nitronic Rush. Mimo iż jest to darmowa gra, jest to moja ulubiona gierka indie ever (http://nitronic-rush.com/) 5.Prince Of Persia każda część Spraw sobie też jakieś starsze tytuły pokroju Beyond Good & Evil (na gog.com jest wiele takich gier)
24-11-2013, 00:57
Szukaj gier na silniku Half Life'a. Może jakieś platformówki? Może Tony Hawk lub starsza FIFA?
Kwestia tego co lubisz.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
![]()
27-12-2013, 19:58
AVGN Adventures. Bardzo przyjemna i prosta platformówka
![]()
27-12-2013, 21:57
Osobiście mogę doradzić Supreme Commandera (jedynkę i dwójkę)
Nie mam pewności, czy pierwsza część wraz z Forget Aliance nie będą męczyć karty na późniejszych etapach, ale dwójka powinna działać (Nie ma aż tylu jednostek oraz lepiej zoptymalizowana pod multicore w procesorze) Ewentualnie jeszcze możesz sprawdzić Act of War i Command and Conquare'y (nawet ta nieszczęsna czwórka powinna śmigać)
30-12-2013, 02:23
Gdy tryb pracy zmusił mnie do częstszych wycieczek autobusami/pociągami postanowiłem w końcu wyłapać jakieś konkretne gierki na netbooka. Nie wiem czy to "słaby pc", czy jeszcze gorzej, ale na moim kiepskim Asus Eee zagrywałem się w prostą (choć nie do końca!) grę indie o nazwie Desktop Dungeouns - 8bitowy mix gier rpg, roguelike, planszówek i logicznych. Generalnie gra nie ma fabuły, masz do odblokowania masę różnych klas, czarów, przedmiotów itp. i żeby to zrobić musisz przejść planszę (plus minus 10 minut gry), za każdym razem inną.
Polecam też Dungeouns of Fayte - też 8bitowy styl ![]() Na gog.com jest też za friko Stargunner - bardzo miodna strzelanka od Apogee z 96 roku. Zagrywałem się za dzieciaka, ostatnio odkryłem, że GOG ma ją w zasobach, pobrałem i się zagrywam ![]()
05-01-2014, 19:08
Ja polecam Fable : Lost Chapters, całą serię gier Reksio od Aidem Media, World of Warcraft (śmiga na 10 letnim komputerze).
07-01-2014, 01:47
Ja jestem ciekawy czy ktoś z was słyszał o grze "Space Empires", "stara" czwórka deluxe i "nowa" piątka. Ponieważ mój netbook raczej mało co uciągnie, szukam takich mało wymagających gier, a space empires to typowy 4x, grafika w czwórce opiera się raczej na samych obrazkach a piątka jest praktyczne niegrywalna na nowych komputerach z powodu słabej optymalizacji i 16 fps w menu. Jednak pomimo tej archaiczności gra jest nadal grywalna, ilość możliwości po w miarę za zaawansowaną sztuczną inteligencje (AI w polskiej wersji jest trochę popsute ale i w angielskiej nie błyszczy) po późniejsze technologie pozwalające budować nowe planety i gwiazdy. Jak dla mnie te emocje gdy nawiązuje się kontakt z nowym imperium i nie wiesz czy chcą nawiązać pokojowe stosunki czy wywołają wojnę na kilkadziesiąt lat jest niesamowite. A każdego "wyjadacza" (ja raczej za takiego się nie uważam) polecam mod który dodaje nowe obce rasy i poprawia poziom AI, zazwyczaj gram na medium ale często nie mogę wytrzymać naporu obcych imperiów z wielu stron i przegrywam. Nazwa moda to TDM Modpack
07-01-2014, 08:46
Chyba nikt nie wspomniał o Beyond Good & Evil, można zdobyć na gog.com. Świetna skradanka, z przemyślaną fabuła, czekam niecierpliwie na sequel.
Fable TLC -Klimatyczny i niepowtarzalny erpeg, mnóstwo świetnej zabawy, skarby i znajdźki, wybory i i ich konsekwencje. The Chronicles of Riddick; Escape from Butcher Bay -tytuł, który przeszedłem 'na sto różnych sposobów' Jedna z najbardziej klimatycznych skradanek opowiadających o losach Riddicka, antybohatera, który trafia do najgorszego pierdla pod słońcem. Tytuł ideał, jedynie można się przyczepić do AI wrogów, które zwłaszcza, jeśli chodzi o bronie dystansowe 'saksi' ![]() Fallout 1,2 ,to gry, które były już wspominane, ale warto je podkreślić Prince of Persia (Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones) Medal of Honor: Allied Assault Serie Warcraft i Starcraft (aczkolwiek dwójka jest dosyć nowa). Neverwinter Nights z dodatkami. Wiedźmin Mortal Kombat; Arcade Kollektion (Nie dawno było na bundlu, można zapewne odkupić za grosze)
"Kiedyś podawałem piłki w grze Tennis na NESa, ale rzuciłem to... dziś sieję spustoszenie w Albionie mając na sobie Maskę Dusz."
07-01-2014, 12:27
Ja ostatnio zagrywam się w Max Payne, jeśli nie będzie Ci przeszkadzała trochę stara grafika, to ta gra jest dla Ciebie dobrym wyborem.
07-01-2014, 16:58
Większość gier przygodowych ma dość niskie wymagania, więc tak możesz np. zagrać sobie w TWD czy Syberię. A tak to half life, cry of fear, nie wiem czy lubisz strategię ale seria Empire, no oczywiście stare dobre "hirołsy"
19-01-2014, 15:06
Mogę ze swojej strony podrzucić kilka klasyków, w które nawet dzisiaj się zagrywam:
AoE 2 - teraz wyszła nawet wersja HD w przystępnej cenie, a patche poprawiają optymalizację i szybkość gry. Warcraft 3 - nadal kilka godzin fajnej zabawy Halo 1 i 2 - jedne z lepszych fpsów jakie powstały, jako fan serii muszę je polecić gry z serii STALKER, chociaż nie wiem jak ci pójdize Czyste Niebo czy Zew Prypeci, jednak nadal to są genialne gry, ze wspaniałym światem i jeśli chodzi o Cień CZarnobyla to zaskakująco dobrą fabułą MoD Cry of Fear - genialny horror FPP MoD Underhell - kolejny genalny mod, który działa na silniku Source, ale wiele w nim zmienia. Jestem nawet gotów powiedzieć, że Underhell to najlepszy mod, w jaki można teraz zagrać.
26-02-2014, 13:30
Ja polecam jakąś starszą grę Lego (na przykład LEGO Indina Jones: The oryginal adventures) lub jakąś dwuwymiarową strategię (np Paradox Interactive robi takie gry). Mogę jeszcze polecić Airfix Dogfighter tego samego twórcy.
WIELKI GRUNIO PATRZY™
26-02-2014, 15:22
Ja ze wciągających (nie za nowych gier) to polecam :
- Total Overdose : http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4783 takie meksykańskie GTA - Blood Rayne 2 : http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2575 - coś jak Prince of prince of persia warrior within tyle że z wapirzycą w roli głownej ![]() - Worms 3D - Colin McRae 2004 - jeśli lubisz wymagające samochodówki - Quake Live -> darmowa wersja sieciowego fps Quake 3 przygotowana przez twórców Quake III - team fortress 2 -> też darmowy sieciowy FPS tyle że z systemem klas (na Steamie jest) - Enemy territory -> darmowy sieciowy FPS będący ciekawą alternatywą dla QL, TF2 ![]() Mam nadzieje że pomogłem ![]() ![]()
28-02-2014, 18:04
Planescape: Torment i na długo możesz zapomnieć o świecie zewnętrznym
![]()
03-03-2014, 14:50
Proponuję klasyki. Heroes 3, RTCW, itp.
![]() ![]()
03-03-2014, 16:20
Disciples II
![]() Może Dragon Age Początek by Ci zadziałało. Silent Hill 2 - jeden z najlepszych horrorów.
07-03-2014, 23:52
(19-11-2013, 05:17)Kuba Stachurski napisał(a):(22-07-2013, 21:34)Wojtex28 napisał(a): Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o FTL: Faster Than Light, gra pójdzie na tym sprzęcie na 100%, a może zapewnić rozgrywki na dłuuugie godziny jeżeli opanuje się podstawowe założenia gryOsobiście też polecam FTL, ale cały system gry opiera się na tym że zaraz coś cię zabije, więc to tej gry może ci braknąć cierpliwości. Mogę tylko powiedzieć że wychodzi podobna gra do FTL - Star Command. Aktualnie jest do kupienia na Google Play i naprawdę polecam. Niedługo też ma wyjść na PC. Grafiką też nie zaskakuje jak FTL ale tak samo wciąga ![]()
Bo każdy chomik ma swój dzień ^^
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|