Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Allschool... › Gry PBF v
« Wstecz 1 2

[POMYSŁ] ARYN RPG PBF
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[POMYSŁ] ARYN RPG PBF
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 60
Reputacja: 172
27-10-2012, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2012, 20:12 przez Stivi.)

Poniższe literki zawierają jedynie mój pomysł na rozgrywkę, nie zobowiązuje się do prowadzenia tego. Póki co jedynie chcę się tym podzielić i zapisać to gdzieś żeby nie zginęło.

Roboczo gra nazywa się "ARYN RPG"

Na czym będzie polegać?

Zostanie założone podforum w dziale PBF które zawierać będzie:

- Karty postaci - karty wszystkich graczy, założone według z szablonu, zawierające historię zmian(co się kiedy dostało itp), zmiany w kartach będzie mógł wprowadzać mistrz gry i gracz którego karta dotyczy(historia zmian uchroni nas przed oszustwem). Dołączac do gry będzie można na bieżąco.
- Lokacje - ten dział zawierać będzie miejsca
  • Karczma(jeden temat) - w tym miejscu będzie można zbierać drużynę, rozmawiać i przyjmować zadania
  • Rynek(jeden temat) - handel między graczami
  • Sklepy NPC(wiele tematow) - wiadomo :f
  • Sklepy graczy(wiele tematów) - gracze będą mogli zakładać własne sklepy po uiszczeniu opłaty
  • Costam do pojedynków, nie mam jeszcze nazwy
- Questy/Zadania - tutaj będą tematy z zadaniami. Zadania podejmowane będą przez grupy. Zadania wybierać będzie można w karczmie(na zasadzie kto pierwszy ten lepszy) po założeniu grupy(którą dogadać można w karczmie). Na początku zadania będą prowadzone tylko przez mistrza gry, w późniejszych etapach możliwe będzie prowadzenie ich przez innych graczy albo użytkowników.

Tak będzie wyglądała budowa gry. Co z resztą?
- Profesje/rasy/atrybuty/przedmioty -Ras będzie z 5, przedmioty będą na bieżąco wymyślane, klas będzie 4-5 podstawowych które będzie można w "drzewku" rozwijać w inne.
- Walki będa się odbywały tak jak w "true arpidżi" - mam kostki, realne którymi będę rzucał. Jakies modyfikatory i inne się wymyśli albo zaczerpnie z jakiegoś systemu.

Na rozpisanie wszystkiego potrzeba mi kilku dni, ale nie wiem czy jest sens tutaj to prowadzić. Opcji rozbudowy jest masa, jakieś 5 budynków mam jeszcze w głowie, nic tu nie jest ograniczone aktywnością/nieaktywnością pojedynczych graczy - nikt nie zepsuje rozgrywki.

Co wy na to? Torll

Jak mnie przekonacie żebym to ruszył to już nawet jutro by były otwarte zapisy i tworzenie kart postaci PS3 Has No Game

Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Odpowiedz
Tremirenes Offline
Bezwennik Pospolity
*
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
27-10-2012, 19:10
Najważniejsze pytanie: jakiego typu ma być to setting? Steampunk, a może sci-fi, średniowiecze, jakie znamy z kart historii, czy może historia alternatywna.
Szukaj
Odpowiedz
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
27-10-2012, 19:11
Steampunk albo średniowieczne "fantasy"
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Szukaj
Odpowiedz
Tremirenes Offline
Bezwennik Pospolity
*
27-10-2012, 19:13
Czyli coś tam jest już ustalone, ale wybrać między tym trza. Bez tego ani rusz. Masz jakieś szersze pomysły?
Szukaj
Odpowiedz
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
27-10-2012, 19:18
Ja zawsze mam szersze pomysły. Ale umiejscowienie to akurat najmniejszy problem.
Szukaj
Odpowiedz
Tremirenes Offline
Bezwennik Pospolity
*
27-10-2012, 19:22
Najmniejszy? Bez tego ani rusz. Raz, że trza do tego dostosować zasady rozgrywki (np. w steampunku w jakiś sposób "zrównać" broń palną z bronią białą) to jeszcze do tego stworzyć świat. Powiedz jakie to większe problemy masz.
Szukaj
Odpowiedz
Manga Ryu Offline
Homig z Ruszczkom
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 9
Reputacja: 39
27-10-2012, 19:33
Steampunk, albo jeszcze lepiej: świat Wolsunga i będę usatysfakcjonowany na zawsze. Chociaż system Wolsunga nie jest doskonały, to świat jest zbudowany cudownie.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Stivi Offline
PaczPiez
Administrators
27-10-2012, 19:42
Nie ma sensu się spuszczać nad umiejscowieniem w jakimś uniwersum bo:
a) nie,
b) wszystko wymyślę,
c) nie mam zamiaru czerpać z żadnego w całości,
d) wszystko ma być uproszczone by każdy gimbus ogarniał.

Szukaj
Odpowiedz
Tremirenes Offline
Bezwennik Pospolity
*
27-10-2012, 19:47
Ostatni punkt czarno widzę, ale gdybyś potrzebował z czymś pomocy, śmiało możesz mówić mi. Mam słabość do RPG'ów wszelkiego rodzaju.

A co do rzucania: istnieją najróżniejsze internetowe platformy przystosowane do tego, np. kostnica.eu .
Szukaj
Odpowiedz
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
29-10-2012, 16:22
Ja preferuję średniowieczne fantasy, ale jeżeli będzie steampunk to też się skuszę. Sam pomysł fajny, tylko jak napisałeś zasady muszą być proste. BTW jakby można jeszcze z paru postaci dostępnych wybrać osobistego avka dla tego tematu, tak - żeby się bardziej wczuć w klimat, to byłbym wniebowzięty. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, ale aryn sobie poradzi. :p
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
29-10-2012, 21:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2012, 22:12 przez farmaceuta.)
Co do pojedynków to można zrobić coś na kr\ształt areny, na której gracze mogą walczyć między sobą, jak i ubijać grupowo potwory. Moim zdaniem można by było
dodać 2 przeciwstawne frakcje oraz kilka miast. Każda frakcja posiada np. po jednym mieście, oraz jest jedno w którym trwa sytuacja patowa i to gracze przechylą szale zwycięstwa na którąś ze stron.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 15-06-2025, 01:21 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.