Flinstonowie Chip i Dale, I IRONIO LITTLE NEMO THE DREAM MASTER. Ta ostatnia jest moją ulubioną grą EVER. Naprawdę bardzo dobra, muzyka przyjemna, grafika jedna z najlepszych na nesie. Nic tylko grać
Z mniej znanych miło wspominam Zen:Intergalactic ninja (jak na platformówkę "pegasusową" (no dobra, niech będzie że NES-ową) naprawdę imponowało zróżnicowanie plansz). Poza tym strasznie lubiłem cross-overa dwóch znakomitych chodzonych bijatyk-zwał się on BattleToads and Double Dragon. Podwójna liczba postaci=podwójna frajda! Choć łatwiej grało się ludźmi ze względu na umiejętność "kopniaków". Co ciekawe-gry w postaci "czystej" (czyli samo Battletoads oraz samo Double Dragon) wydawały mi się dość średnie. A gdy obaj bohaterowie spotkali się w jednej grze-to już co innego.
Ja zawsze zagrywałem w Adventure Island II. Zawsze jak mnie najdzie nostalgia odpalam pegazusa i gram, dopóki nie przejdę gry
-części Mario,
-Bomberman,
-Micro Machines,
-Big Nose,
-wiele gier arkadowych.
Ja na NESie spędziłem sporą część życia, a najlepiej wspominam Adventure Island 2 i 3, Super Mario Bros, Super Mario, Dr. Mario, Conta 6, Super Contra, Kick Master, Duck Hunt, TMNT 2 i 3, Snow Brothers, Batman 3, Tiny Toon Adventures, Donky Kong 3, Chip,n Dail, Hammerin Harry, Battletoads & Doobledragon: The Ultimate Team, Litle Capitan Nemo, Adams Family, Megaman 1 - 6, Shatterhand, Salomon,s Key i wiele wiele więcej... oh stare dobre czasy :]
szkoda że obecnie SNESa albo NESa ze świecą szukać , ostatnio widziałem ładny zestaw z grami(większość miała pudełka :o )który poszedł na allegro za 350 zł :P ale za dużo jak dla mnie ...
Chyba każdy gracz spędził przy Pegasusie więcej lub mniej czasu. Ja najlepiej wspominam te których nigdy nie ukończyłem choć próbowałem dziesiątki razy. I tak np. Addams Family która śniła mi się po nocy.
Teraz z biegiem czasu wydaje mi się że jestem coraz gorszym zamiast coraz lepszym graczem. Kilka razy próbowałem wrócić do gier z Pegasusa nawet tych które kończyłem wiele razy. Efekt był taki że przejście pierwszego etapu było wyzwaniem. Człowiek przyzwyczaił się do saveów i checkpointów zapominając że kiedyś tego nie było. Gry były oczywiście wtedy znacznie krótsze niż obecnie.
No proszę, jak przychodzi co do czego, to jest to bardzo trudna decyzja
Ulubione:
- Mega Man 1,2 i 3
- Battle city
- Contra
- Wild Gunman i Kaczki
- Super Mario Bros. 1,2 i 3
- Duck Tales
- Chip i Dale: Rescue Rangers
- Donkey Kong
06-02-2013, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-02-2013, 22:33 przez ToxicIce.)
Ja do dziś mam NES'a i SNES'a w doskonałym stanie. Posiadam prawie każdy tytuł jaki był ( ogromnie mi teraz było by powiedzieć ile tego jest... )
Ale ulubione tytuły :
- MegaMan 1-7
- Contra z Super C
- Super Mario Bros. 1/2 ( 2 oczywiście Japońska edycja)
- Battletoads
- Duck Tales 1/2
- Kirby ( nazw gier z NES'a nie pamiętam z tej serii )
- Bonk's Adventure
i wiele innych ale sądze ze kilka innych by się znalazło dodatkowych.
A tak przy okazji miał ktoś kiedyś styczność z Action 52? Niekoniecznie oryginalną edycją tylko pytam ogólnie, bo jestem ciekaw reakcji waszych.
Na NESa jest bardzo wiele świetnych gier wartych polecenia. Jakbym miał wymienić te które ja lubię najbardziej na pewno by to były:
-Super Mario bros, 1 i 3
-Probotector, 1 i 2
-Castlevania
-The Legend of Zelda
-Battletoads
-Mega Man
-Shadow Warriors
-Metroid
-Kirby's Adventure
Tetris! Dlaczego nikt nie wymienił tetrisa!? Jest też fajne Nintendo world cup - nieco brutalna (ale grywalna(mówi to człowiek który nie lubi gier sportowych)) wydana przez Nintendo piłka nożna. Ogólnie polecam zakupić taki kartridge: http://allegro.pl/gra-3-in-1-super-mario...73003.html - 3 świetne gry w niskiej cenie!
Kurcze ale sobie bym pograł na Nesie lub pegazłomie
a oto lista:
-SMB 1,3
-Contra
-Zelda 1 i 2
-Mad Max
-Donkey Kong
oraz moja najlepsza:
- 99999999999 in 1
Moja lista:
-SMB 1 (oraz jakaś dziwna wersja o nazwie "1990 Super Bros 4"
-Super C, Contra
-Zelda
-Joe & Mac
-The Guardian Legend (polecam!)
-Duck Hunt (lub Kaczki jak kto woli)
-No i jakiś tam składak 50 in 1.
moje ulubione gry na Pegazusa (Posiadam nawet cartridge :P):
-Kamen no ninja hanamaru (jest to japoński odpowiednik yo! noid jednak wolę KnnH)
-TMNT Tournament Fighters (Best game ever )
-168 in 1 (zawiera masę świetnych gier takich jak: Urban champion, contra czy ice climber)
-Złota Piątka (5 Games in One Cartridge)
-Chip & Dale 1 i Chip & Dale 2
takich pare "dyskietek" do których chętnie wracam w wolnym czasie.