Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 35 36 37 38 39 ... 41 Dalej »

Poszukuje specyficznego programu.
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Poszukuje specyficznego programu.
Dymek Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 28
Reputacja: 27
Exclamation  19-02-2013, 02:38
Poszukuje programu który by przechwytywał dźwięk z mikrofonu wpiętego do gniazda mini-jack na zintegrowanej karcie dźwiękowej i puszczał go w czasie rzeczywistym na słuchawkach USB z wbudowaną kartą dźwiękową (osobne sterowniki). Zaznaczę, że przez samego Windows XP nie da się tego zrobić. Możliwe, że to przez brak moich umiejętności więc jeżeli ktoś ma jakąś poradę odnośnie tego tematu to prosił bym o pomoc.

[b]Jeżeli kogoś interesuje czemu tak kombinujeAngry/b]
Chodzi o używanie moich słuchawek USB przy konsoli Xbox 360. Po przez mini-jack komputer ładnie przechwytuje dźwięk z konsoli. Problem polega na tym, że mikrofon i słuchawki korzystają z osobnych sterowników.
Szukaj
Odpowiedz
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
19-02-2013, 02:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2013, 02:55 przez Jedrek.)
Spróbuj włączyć nasłuch w ustawieniach mikrofonu.
Start > Panel Sterowania > Dźwięk > Nagrywanie > dwuklik na wybrany mikrofon > Nasłuchiwanie (zakładka) > Nasłuchuj tego urządzenia
Ustawiasz, żeby odtwarzał przez słuchawki na USB.
Profit!
Archon Approved
Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
Szukaj
Odpowiedz
szymon1051 Offline
Commodore 64
**
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 27
Reputacja: 3
19-02-2013, 02:54
Nie możesz wejść w panel sterowania wybrać mikrofon i dać na niego właściwości i wybrać opcję odsłuchuj czy coś takiego i wybrać dane słuchawki ?
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
19-02-2013, 17:41
(19-02-2013, 02:54)Jedrek napisał(a): Spróbuj włączyć nasłuch w ustawieniach mikrofonu.
Start > Panel Sterowania > Dźwięk > Nagrywanie > dwuklik na wybrany mikrofon > Nasłuchiwanie (zakładka) > Nasłuchuj tego urządzenia
Ustawiasz, żeby odtwarzał przez słuchawki na USB.
Profit!
Archon Approved

Gdyby to było takie proste to bym tutaj nie pisał. Jak już wcześniej zaznaczyłem problemem jest tutaj osobny zestaw sterowników. Ustawiałem już sobie nasłuch mikrofonu i jeżeli w obrębie tych samych sterowników próbowałem odtwarzać, czyli wejście mini-jack mikrofon i odtwarzałem na głośnikach wpiętych do tej samej karty dźwiękowej to nie było problemu. Lecz kiedy tylko zmieniłem domyślne urządzenie odtwarzające w ustawieniach wtedy przestaje nasłuchiwać tego mikrofonu. Jeżeli w sterownikach od słuchawek bym ustawił nasłuchiwanie mikrofonu to zacznie nasłuchiwać mikrofonu który jest zintegrowany z słuchawkami.
Szukaj
Odpowiedz
Jedrek Offline
#YOLO
Redakcja
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 112
Reputacja: 79
19-02-2013, 19:18
W takim razie spróbuj zaktualizować/wgrać inne sterowniki. Mam słuchawki z mikrofonem na USB i bez problemu działają w podanej przez ciebie konfiguracji (mikrofon ze zintegrowanej karty -> słuchawki USB) oraz w drugą stronę (mikrofon ze słuchawek USB -> głośniki) nawet jednocześnie. Do słuchawek oczywiście instalują się osobne sterowniki, jak w twoim przypadku.
Co to konkretnie za sprzęt?
Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
19-02-2013, 19:58
Karta dźwiękowa zintegrowana z płytą główną ASUS M2V-MX oraz Słuchawki 5.1 EASY TOUCH Dendroid ET-9205. Z twojego opisu widziałem, że masz Windows 7 a tam zarządzanie dźwiękami jest bardziej rozbudowane.
Szukaj
Odpowiedz
Dymek Offline
Commodore 64
**
23-02-2013, 05:04
Program znalazłem lecz jakość dźwięku mnie nie zadawala niestety. Temat uznaje za wyczerpane. Jeżeli kogoś interesuje to program nazywa się Virtual Audio Cable.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 10-05-2025, 08:27 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.