Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Interakcje v
« Wstecz 1 2 3

Pogaduchy na TeamSpeak [ankieta]
Ankieta: Propozycje spotkań TS
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
piątek po 20
15.52%
18 15.52%
piątek po 22
12.07%
14 12.07%
sobota po 20
31.03%
36 31.03%
sobota po 22
29.31%
34 29.31%
niedziela po 20
7.76%
9 7.76%
niedziela po 22
4.31%
5 4.31%
Razem 116 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Pogaduchy na TeamSpeak [ankieta]
Zbigniew Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
09-03-2013, 15:33
powinny byc w sobote o 20, bo później nie każdy może, jak np. musi wcześnie wstać Winking
Szukaj
neko Offline
VIP
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 6
Reputacja: 129
09-03-2013, 19:17
Teamspeakowe soboty 09.03.2013-prosiłabym aby autorzy tematów je zaczynali jeśli zrobi się cisza Smiling z góry dzięki

1) Indie - nowa jakość czy marketingowy bełkot? Gdzie przebiega granica między studiem niezależnym a "zależnym"? Czy takie małe gry mogą wpłynąć na tytuły AAA?
2) Kino a gry - czy należy poświęcać interaktywność i wolność gracza na rzecz filmowości prowadzenia historii? Wolicie oglądać, czy współuczestniczyć w historii? A może historia wam zwisa?
3) Gry na telefony - przyszłość, czy boczny tor elektronicznej rozrywki? A może smartfon to idealne uzupełnienie konsoli stacjonarnej? Czy szybki szpil na iPhonie może zastąpić "prawdziwą" grę?
4) Gry "szkodzą" swoją brutalnością czy działają na odwrót, pomagając wyładować swoją agresję?
5)Wiek a gry - czy PEGI są potrzebne i czy dobrze obrazują grę? Czy w MMO może grać każdy, żeby go nie wyśmiali? ("przejdź mutacje, to pogadamy" itp.)
6)Soundtracki z gier-jakie lubimy,jakie nienawidzimy,jakie soundtracki powiniśmy usunąć,a może inny soundtrack pasuje do innej gry?
7)Różnice pomiędzy grami zachodnimi, a wschodnimi. - Czy gry zachodnie są lepsze od gier wschodnich? Może jest na odwrót? W jakim gatunku są lepsi nasi wschodni bracia, a w jakim my? Czyli jakie są podobieństwa i różnice pomiędzy grami japońskimi a europejskimi i amerykańskimi.
8) Reklamy w grach - Czy reklamy pojawią się w grach? Jeżeli uważacie, że tak to w jaki sposób. Czy bylibyście za reklamami jeżeli w zamian gry były by tańsze?
9) Jakie jest zagrożenie związane z przesiadaniem życia przed komputerem? Czy nasz PC to taki dzisiejszy plac zabaw? Czy lepiej wyjść na dwór ze znajomymi?
10) Rok 2013 zaczął się restartami dwóch znanych marek.czy to dobry krok twórców?jakie serie gier chętnie byśmy zrestartowali?
11) Gimbaza w internetach-co robić z gimbazą? Czy jedyną drogą jest karcenie za złe zachowania? Czy zmiana na nauczanie kulturalnego podejścia do innych ma szansę zadziałać? Jak udowodnić młodemu pokoleniu, że lepiej być gimnazjalistą niż gimbusem i jakie karzyści płyną z wykazywania bardziej cywilizowanych i dojrzałych zachowań.
Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja: 101
10-03-2013, 13:55
Wczoraj o dziwo udało się nam zrealizować wszystkie tematy - czyli dokładnie pięć zaplanowanych na ten dzień.
Na przyszłą sobotę w razie czego mamy jeszcze te:

6)Soundtracki z gier-jakie lubimy,jakie nienawidzimy,jakie soundtracki powinniśmy usunąć,a może inny soundtrack pasuje do innej gry?
7)Różnice pomiędzy grami zachodnimi, a wschodnimi. - Czy gry zachodnie są lepsze od gier wschodnich? Może jest na odwrót? W jakim gatunku są lepsi nasi wschodni bracia, a w jakim my? Czyli jakie są podobieństwa i różnice pomiędzy grami japońskimi a europejskimi i amerykańskimi.
8) Reklamy w grach - Czy reklamy pojawią się w grach? Jeżeli uważacie, że tak to w jaki sposób. Czy bylibyście za reklamami jeżeli w zamian gry były by tańsze?
9) Jakie jest zagrożenie związane z przesiadaniem życia przed komputerem? Czy nasz PC to taki dzisiejszy plac zabaw? Czy lepiej wyjść na dwór ze znajomymi?
10) Rok 2013 zaczął się restartami dwóch znanych marek.czy to dobry krok twórców?jakie serie gier chętnie byśmy zrestartowali?
11) Gimbaza w internetach-co robić z gimbazą? Czy jedyną drogą jest karcenie za złe zachowania? Czy zmiana na nauczanie kulturalnego podejścia do innych ma szansę zadziałać? Jak udowodnić młodemu pokoleniu, że lepiej być gimnazjalistą niż gimbusem i jakie korzyści płyną z wykazywania bardziej cywilizowanych i dojrzałych zachowań.

Oczywiście nie jest powiedziane, że się to nie zmieni. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły to proszę pisać.
Strona WWW Szukaj
wujo444 Offline
Pong
*
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
11-03-2013, 01:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2013, 01:50 przez wujo444.)
12. Cyfrowa dystrybucja - zady i walety, potrzebujecie pudełka czy gra to gra, nie ważne jak wygląda opakowanie? Wolicie solidność Steama czy ważniejsza jest wolność od DRM?
*13. Konkurencja - co czytacie, o ile czytacie, o grach? Co sądzicie o polskim światku okołogrowym?** Jak oceniacie zachowanie redaktorów Polygamii tutaj: http://tiny.cc/omgdrama ? Kiedy odtrąbimy upadek papierowych magazynów o grach?

* - tak, liczę na flame. Niech redakcja zdecyduje o włączeniu do programu Winking
** - poza Rojem - to już wiemy Grinning
Szukaj
DonLama
Unregistered

11-03-2013, 19:51
@up - genialny pomysł ta 13-tka

14. może coś o rozwoju strony w kierunku esportowym ?
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
11-03-2013, 20:31
Odnośnie dystrybucji cyfrowej, to już nie raz poruszaliśmy ten temat. Wątpię żeby był sens go znowu powtarzać, a już na pewno po tak krótkim czasie.
Pomysł nr. 13 wydaje się za to całkiem ciekawy. Dorzucimy go do listy.
Strona WWW Szukaj
Zilla Offline
Pocieszny grubasek
**
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 9
Reputacja: 4
12-03-2013, 00:34
Temat numer 13 - chętniebym posłuchał. Temat numer 6 - tu jest wiele do powiedzenia i tu też chętnie bym posłuchał opinii innych i sam coś od siebie dodał.
Strona WWW Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
12-03-2013, 01:03
Dobra. W takim razie na dzień dzisiejszy mamy coś takiego:

6)Soundtracki z gier-jakie lubimy,jakie nienawidzimy,jakie soundtracki powinniśmy usunąć,a może inny soundtrack pasuje do innej gry?
11) Gimbaza w internetach-co robić z gimbazą? Czy jedyną drogą jest karcenie za złe zachowania? Czy zmiana na nauczanie kulturalnego podejścia do innych ma szansę zadziałać? Jak udowodnić młodemu pokoleniu, że lepiej być gimnazjalistą niż gimbusem i jakie korzyści płyną z wykazywania bardziej cywilizowanych i dojrzałych zachowań.
12) Konkurencja - co czytacie, o ile czytacie, o grach? Co sądzicie o polskim światku okołogrowym?** Jak oceniacie zachowanie redaktorów Polygamii tutaj: http://tiny.cc/omgdrama ? Kiedy odtrąbimy upadek papierowych magazynów o grach?

Do soboty jeszcze sporo czasu więc na pewno coś się jeszcze pojawi. Znając życie to pewnie damy radę omówić tylko 5-6 tematów. Pod koniec tygodnia (piątek) ustalimy jeszcze, które tematy chcecie przerobić najpierw.
Strona WWW Szukaj
neko Offline
VIP
12-03-2013, 02:30
Przede wszystkimm chciałam podziękować wszystkim, którzy wzięli udział w teamspeakowych sobotach w zeszłym tygodniu Smiling
Jestem też bardzo zadowolona z tego jak rozkręciło się zbieranie tematów, bo nareszcie widać o czym społeczność naprawdę chce rozmawiać. Ja z moimi tematami narazie się wstrzymam do momentu aż znowu braknie pomysłów Smiling
temat 13-super Smiling
Szukaj
wujo444 Offline
Pong
*
12-03-2013, 21:15
Żeby było śmieszniej - właśnie padł NEOplus, patrz http://neogo.pl/ tym samym w polskich kioskach zostają tylko dwa magazyny o grach.
Szukaj
Revy Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 3
12-03-2013, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2013, 11:20 przez Revy.)
@up
właśnie dlatego proponuje nowy temacik
NeoPlus padł,zostają tylko dwa magazyny o grach?jaka jest przyszłość gamingowej prasy?
(a i nie jestem pewny czy będę w sobote wiec jak coś to rozkręcie temat Smiling )

@down
eeee,pierwsze słyszę o jakimś "lagu"
Szukaj
pepeb4 Offline
Zaklinacz jeży
*
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 4
Reputacja: 1
12-03-2013, 23:01
Jakie dwa? Ja jestem w stanie wymienić przynajmniej trzy :P "CD-Action", "PSX Extreme" i nowy "Lag" :P
Szukaj
wujo444 Offline
Pong
*
16-03-2013, 03:33
@Revy - myślę, że to byłaby naturalna kontynuacja #12 tematu.

13. Easy mode, czyli czy współczesne gry są łatwiejsze niż drzewiej bywało? To nasze wrażenie, fakt, logiczny ruch czy pójście na rękę dzieciarni? Wolicie walnąć się z padem oraz piwem na kanapę i bezmyślnie mordować, czy raczej główkujecie nad kwestiami taktycznymi bądź logicznymi?

PS:moge się jutro spóźnić, więc jeśli 12 i 13 zaczną się nieco później/ za tydzień, to będę dźwięczny :P
Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
16-03-2013, 21:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2013, 23:58 przez Crix Doomsday.)
Zrobimy więc małą rotację i na dzisiaj będziemy mieć:

6) Konkurencja - co czytacie, o ile czytacie, o grach? Co sądzicie o polskim światku okołogrowym?** Jak oceniacie zachowanie redaktorów Polygamii tutaj: http://tiny.cc/omgdrama ? Kiedy odtrąbimy upadek papierowych magazynów o grach?
7)Soundtracki z gier-jakie lubimy,jakie nienawidzimy,jakie soundtracki powinniśmy usunąć,a może inny soundtrack pasuje do innej gry?
9) Gimbaza w internetach-co robić z gimbazą? Czy jedyną drogą jest karcenie za złe zachowania? Czy zmiana na nauczanie kulturalnego podejścia do innych ma szansę zadziałać? Jak udowodnić młodemu pokoleniu, że lepiej być gimnazjalistą niż gimbusem i jakie korzyści płyną z wykazywania bardziej cywilizowanych i dojrzałych zachowań.
10). Easy mode, czyli czy współczesne gry są łatwiejsze niż drzewiej bywało? To nasze wrażenie, fakt, logiczny ruch czy pójście na rękę dzieciarni? Wolicie walnąć się z padem oraz piwem na kanapę i bezmyślnie mordować, czy raczej główkujecie nad kwestiami taktycznymi bądź logicznymi?
-----------------------------------------------------------------------------

Zobaczymy jak pójdzie. W razie czego będziemy brać pytania zapasowe:

11)Różnice pomiędzy grami zachodnimi, a wschodnimi. - Czy gry zachodnie są lepsze od gier wschodnich? Może jest na odwrót? W jakim gatunku są lepsi nasi wschodni bracia, a w jakim my? Czyli jakie są podobieństwa i różnice pomiędzy grami japońskimi a europejskimi i amerykańskimi.
12) Jakie jest zagrożenie związane z przesiadaniem życia przed komputerem? Czy nasz PC to taki dzisiejszy plac zabaw? Czy lepiej wyjść na dwór ze znajomymi?
13) Rok 2013 zaczął się restartami dwóch znanych marek.czy to dobry krok twórców?jakie serie gier chętnie byśmy zrestartowali?

Jeszcze trochę czasu pozostało więc można deklarować tematy.
Strona WWW Szukaj
Revy Offline
Pong
*
Liczba postów: 20
16-03-2013, 22:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2013, 22:54 przez Revy.)
może zachaczmy o religie?
Temat 13:Co da nam fakt wybrania Franciszka 1?Jakich zmian możemy się spodziewać?czego mamy się bać?
Jako rozpoczęcie tematu chce wam zreferować w skrócie życiorys nowego papieża oraz o zakonie jezuitów.
@down
kiedyś ktoś sugerował żeby nie tylko tematy były o grach,z tąd mój pomysł na to
Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
16-03-2013, 22:14
Nie. Portal jet o grach nie o religii. Proponuję nie poruszać tematów związanych z religią, bo nie każdy musi wierzyć w to samo.
Strona WWW Szukaj
wujo444 Offline
Pong
*
17-03-2013, 02:20
Ummm, skoro nas Neko pogoniła, to tutaj moja uwaga - mało który temat zostaje wyczerpany. Prawie wszystkie gdzieś w pewnym momencie się gubią i dyskusja leci własnym torem, dzisiaj niby było wszystko, ale 6, 8, 10-13 mocno po łebkach. I sam nie wiem, co jest ważniejsze - trzymanie się tematu, czy płynność dyskusji, która chyba powinna częściowo sama się kształtować...
Szukaj
neko Offline
VIP
17-03-2013, 02:28
Z założenia tematy miały być tylko punktem zaczepienia-jak byłam po raz pierwszy na ts-owych sobotach to przez pierwsze 45min-1h dyskusja się nie kleiła- do momentu aż przyszedł grem i zaczął gadać. Wprowadziłam tematy żeby nie było niezręcznej ciszy przez tą pierwszą godzinę i mam wrażenie, że zadziałało to całkiem nieźle. Nie ma potrzeby w ogóle wracania do tematów, tak długo jak ktoś ma coś do powiedzenia. Dziś urwało się bardzo szybko, bo w przeciwieństwie do zeszłego tygodnia, zrobiło się dość agresywnie i niekulturalnie, a po podwyższeniu poziomu adrenaliny trudno było wrócić do tematu.
Prędzej czy później i tak wracamy do tego co już było-więc bez obaw, na pewno to, co zostało omówione 'po łebkach' jeszcze nie raz zostanie omówione.
Szukaj
Zizlan Offline
Ja
*
Liczba postów: 6
Reputacja: 2
17-03-2013, 02:34
Ja przychodzę na teamspeakowe soboty z nadzieją na przyjemną pogawędkę, najczęściej moje nadzieje się spełniają. Czasem jednak mi się wydaje, że niektóre tematy są tak kontrowersyjne, że wywołują kłótnie z powodu odmienności zdań. Warto nie wybierać przez cały czas poważnych tematów i warto wybrać jakieś drobne, np co fajnego ostatnio znaleźliśmy, co robimy w wolnym czasie, poopowiadać jakieś kawały. Należy moim zdaniem robić przerwy pomiędzy poważnymi tematami, jakimi rozluźniającymi drobnostkami.
Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
17-03-2013, 02:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2013, 02:52 przez Crix Doomsday.)
Tak jak mówiłem - tematy znacie znacznie wcześniej. Jak nie chcecie niepotrzebnych spięć, to proszę się przygotować. Warto trochę wcześniej poczytać na dany temat. Wiele dzisiejszych sporów było właśnie z braku wiedzy w danym temacie. Chcecie mieć fajne dyskusje, to przygotujcie jakieś argumenty na dany temat. Jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia to lepiej się nie wypowiadać.

Zrobimy chyba też listę tematów zakazanych. Jest kilka takich, które lubią się powtarzać i za każdym razem mamy taką samą wojnę.

Tym czasem zachęcam do składania propozycji tematów na przyszły tydzień. Z Neko jak zwykle będziemy rozpoczynać, ale pierwszeństwo w danym temacie będzie otrzymywać osoba, która go zaproponowała. Może to was zmotywuje do wymyślania sensownych tematów. Zdecydowanie za często trafiały się źle sprecyzowane tematy, przez co trudno było o dyskusję. Niech autor więc najpierw temat przemyśli sam, a potem go opublikuje.
Strona WWW Szukaj
Cornel Offline
Mam czas...
**
Liczba postów: 66
Reputacja: 2
17-03-2013, 03:20
Internet - miał być możliwością połączenia się z innymi, a stał się "piekłem"... Czy da się coś zrobić ze wszechobecnym spamem, ocenzurować, zablokować pewne strony?
Temat jest naprawdę obszerny, może trochę nie do końca go sprecyzowałem (jakoś nie potrafię), ale wydaje mi się, że się rozwinie w trakcie.
Szukaj
Shorty Offline
Vault Dweller v1.1
**
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 16
Reputacja: 23
17-03-2013, 04:13
Recepta jest prosta - we need more grem.
[Obrazek: 2013-03-10_1456.png]
Strona WWW Szukaj
Crix Doomsday Offline
KOLEKCJONERZY
17-03-2013, 12:22
Shorty chcesz powiedzieć, że nie umiesz dyskutować jak nie ma Grema lub Archona? Jakoś nie pamiętam, żebyś się wczoraj coś wypowiadał...
Strona WWW Szukaj
neko Offline
VIP
17-03-2013, 13:05
Spoko, grem na pewno na sobotach się jeszcze pojawi, ale nie bądźmy zależni tylko od niego, jesteśmy dużymi ludźmi (niezależnie od wieku) i potrafimy sami zadbać o swoją rozrywkę Winking
Jestem za wprowadzeniem jakiegoś łagodniejszego tematu na przyszłą sobote:
2) Jakie głupoty wyrabiamy lub wyrabialismy w grach gdy znudziło nam się granie z fabułą/przechodzenie kolejnych misji? Na pewno każdy z was robił coś porównywalnego do budowania basenu bez drabinki w simsach/robieniu na złość ludności w grach strategicznych/bawienia się z złego boga lub wszechmogącego trolla. Może kolejną niezwiązaną z grą rozrywką było narzucenie sobie jakiś dziwacznych zasad? (np: będe rozjeżdżać tylko przechodniów w czerwonych czapkach)
Myślę że posłuchanie o tym kto z nas ma jakie sadystyczne lub kreatywne zapędy może być zabawne ^^
Szukaj
Cheamortal Niedostępny
Pong
*
Liczba postów: 18
Reputacja: 14
17-03-2013, 13:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2013, 13:22 przez Cheamortal.)
To z internetem według mojej opinii odpada - znowu zmieni się w dramę i kłótnię, albo temat zejdzie na wódkę.

Może ja coś miłego (trochę dziecinnego) zaproponuję:
- Gry dzieciństwa, na czym grałeś jak byłeś mały, w co grałeś, jak grałeś. Ogólnie takie wspomnienia z dzieciństwa.
- Najprzyjemniejsze produkcje, w jakie miałeś okazję zaszpilać - też temat można sobie poszerzyć.

Chyba nie da się z tego zrobić kłótni Laughing.
Szukaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Wątek zamknięty 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 12-05-2025, 20:32 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.