Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Multiplatform v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Najlepsze znane wam soundtracki z gier
Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »
Idź do strony 
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Najlepsze znane wam soundtracki z gier
Kropcia Offline
Yoshi!
**
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 2
Reputacja: 155
12-05-2013, 15:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2013, 16:22 przez Kropcia.)
Heroes 3
Baldur's Gate II
Crusader Kings II
F3- GNR / FNV (w obu przypadkach muzyka strasznie wbija się w pamięć)
Mario Smiling (ale to już nie na PC)
Jaka by nie była, w Kropie drzemie siła =]
Szukaj
Odpowiedz
Snorlax Benio Offline
"Benio, Benio w górach ma swój dom"
**
Liczba postów: 64
Reputacja: 99
12-05-2013, 17:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2013, 17:03 przez Snorlax Benio.)
kolejność przypadkowa:

Fallout 3 - Galaxy News Radio
Fallout New Vegas
Fallout 1/2
TES III: Morrowind
Crusider Kings II
Heroes of Might & Magic III
Diablo + Hellfire
Baldur's Gate 2 + ToB
(chyba łatwiej by mi było wybrać soundtracki z gier konsolowych...)

z osobna chciałbym wyróżnić następujące utwory:

Blur - "Song 2" z Fify 98
RATM - "Guerilla Radio" z THPS2
"Main theme" oraz "A Pirate I was Mean't to Be" z Monkey Island 3
http://www.youtube.com/watch?v=zWWr7_qWvwI
[url=http://facebook.com/TypowySnorlax][/url]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Yren Offline
Pan świata umarłych
**
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 8
Reputacja: 6
13-05-2013, 00:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2013, 00:42 przez Yren.)
Najlepsze soundtracki wg mnie były w serii GTA (zwłaszcza Vice City), oraz w wielu grach na NESa, zwłaszcza theme Zeldy i Battletoads Grinning (Wiem, że PC ale nie mogłem się powstrzymać :x)
Poza tym Flatout 2 miał sporo fajnych utworów.
blabla
Szukaj
Odpowiedz
Akoss Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
15-05-2013, 01:33
Lineage 2
WORLD OF GOO <--- THE BESTEST EVER 4EVER! Boże. Cudo Grinning
HOMM3
Skyrim

Zapewne jeszcze były jakieś jak choćby Wiedźmin 2, czy Neverwinter (ahh MMO Grinning) - aczkolwiek nie będę teraz sobie ich przypominał, bo nie wryły się w pamięć jak te powyższe.
Szukaj
Odpowiedz
Zuo Offline
Pong
*
Liczba postów: 5
21-05-2013, 00:03
Tes V Skyrim tylko i wyłącznie, jestem zakochany w soundtrack'u z tej gry Smiling
Szukaj
Odpowiedz
VisoR Offline
Odurzony kawą marketingowiec™
*
Liczba postów: 11
24-05-2013, 20:32
Bardzo miłym zaskoczeniem był dla mnie soundtrack do Skyrima, nie byłem do tej pory zwolennikiem gier z serii TES, ale piątą część przekonała mnie do siebie gameplayowo, oraz urzekła muzycznie, jedna z niewielu ścieżek, które zakupiłem osobno. Jestem również wielkim zwolennikiem muzyki przygrywającej podczas gry w pierwszego StarCrafta (oczywiście wraz z dodatkiem), szczególnie ścieżka Terran skradła moje serce. Świetne brzmienie, oraz klimat ma również podkład z nowego Bioshocka, z którym niedawno miałem przyjemność obcować.

Jeśli zaś chodzi o soundtracki mniej autorskie - uwielbiam dobór gotowców w grach EA. Wszystkie części FIFA oraz NFS, w które miałem okazję grać miała naprawdę fajną listę utworów, gdzie każdy mógł znaleźć chociaż jeden utwór dla siebie.
Szukaj
Odpowiedz
Galanot Niedostępny
Evil Genius Minion
*
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
27-05-2013, 19:41
Bez wątpienia świeny soundtrack posiada The Neverhood. Muzyka wdm. idealnie oddaje specyficzny klimat gry i jest naprawde miła dla ucha. Miło wspominam również muzykę z Arcanum (szczególnie motyw przewodni) i Planescape Torment.
Szukaj
Odpowiedz
GremlinJan Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
27-05-2013, 22:37
Jakoś bardzo nie zwracam uwagi na soundtracki, ale z ulubionych mogę wymienić serie: GTA, Tony Hawk's, Mafia i Bioshock
Szukaj
Odpowiedz
kab hun Offline
Pong
*
04-06-2013, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2013, 23:13 przez kab hun.)
Panie, panowie, temat rzeka. Genialnych i niedocenianych przez graczy soundtracków przewinęło się przez mój życiorys do tej pory dość dużo, tak więc ciężko będzie mi ograniczyć się i uzasadnić wybór tylko niewielkiej części z nich. Ale spróbuję się skupić na samych "the best of the best", których liczbę zamknę w sztampowej i jakże mainstreamowej dziesiątce.

Dla osób typu tl;dr – pogrubiam tytuły, co byście mogli chociażby okiem rzucić.

1. The Sims - a tak, nie zwariowałem i jestem w pełni świadomy tego wyboru. Muzyka w pierwszej części cyklu gier o simoludziach jest czymś, z czym każdy entuzjasta gier winien się zaznajomić, niezależnie od jego prywatnych opinii co do tej produkcji samej w sobie. Autorami ścieżki dźwiękowej w grze byli Jerry Martin i Marc Russo, maczali także palce w ścieżkach dźwiękowych dodatków do wersji podstawowej. Czemu więc warto to sprawdzić? Ze względu na różnorodność dźwięków, jaką nas ta gra raczy. Piosenki przygrywające w tle podczas rozgrywki są niemożebnie chwytliwe, a ich wachlarz tematyczny jest wyjątkowo rozległy - country, metal, parodie rapu, piosenki stricte wakacyjno-hawajskie, szanty, pop, muzyka latynoska, klasyczna, czy wiele, wiele innych. Sam po sobie się dziwię, że jestem w stanie czerpać przyjemność ze słuchania wszystkich, mimo iż jakieś 90% tego materiału nie pokrywa się z moimi ulubionymi gatunkami muzycznymi. Warto więc zatem chociażby sprawdzić tę produkcję pod kątem słuchowym - można się miło zaskoczyć, a nawet zyskać fajną podkładkę dźwiękową pod codzienną pracę na komputerze. ;]

Gdzie szukać: You Tube. Cały soundtrack jest rozsypany niemal wszędzie, więc nie zamierzam tutaj zamieszczać całego gazyliona linków (chyba, że ktoś poprosi).

2. The Longest Journey - tak, wspominałem już o tej grze na tym forum - jeśli ktoś znajdzie, może doliczyć ten post do punktu "dlaczego warto?". Ścieżka dźwiękowa w przygodówkach zazwyczaj musi odgrywać ważną rolę, gdyż stanowi ważny budulec klimatu. Tak jest też i tutaj. W zasadzie, w tej grze z racji fabuły można wyodrębnić dwa nurty muzyczne, zlewające się w jedną całość. Występują tu dwa równoległe światy, futurystyczny, w którym dominuje nauka oraz magiczny, w którym prym wiedzie, cóż, magia. Grzechem byłoby je potraktować tym samym motywem dźwiękowym. Praca panów od muzyki, których nazwisk w tym przypadku niestety nie pamiętam, jest naprawdę godna odnotowania - dominują orkiestralne motywy, z różnego rodzaju wstawkami, które są charakterystyczne dla świata, który aktualnie zwiedzamy. Zależnie też od nastroju i momentu w fabule muzyka odpowiednio się dostraja, żeby wzbudzać konkretne emocje - mamy zatem "udźwiękowioną formę" strachu, komizmu, patosu, czy niepewności, towarzyszących nam praktycznie przez całą grę. Dzięki ścieżce dźwiękowej TLJ zyskuje w oczach iście filmowej aury - a przynajmniej tak to osobiście odbieram.

Gdzie szukać: ostatnio można było na You Tube, nie wiem, jak sprawy mają się teraz. Wiele z linków w moich zakładkach wygasło, zatem coś chyba musiało się stać w tej materii.

3. Lara Croft Tomb Raider: Angel of Darkness - część okrzyknięta jednogłośnie najgorszym Tomb Raiderem wszechczasów (imo faktycznie zawiodła oczekiwania, ale nie jest jeszcze aż tak złą grą), która jednocześnie mogła pochwalić się najbardziej odstającym od kanonu serii i jednocześnie najbardziej ujmującym soundtrackiem, na jakie ówcześni twórcy, Core Design, mogli sobie pozwolić. Tutaj za ścieżkę dźwiękową odpowiedzialna była London Symphony Orchestra, zatem nie muszę mówić jaki charakter ma tutejszy podkład dźwiękowy. ;] Historia opowiadana w czasie rozgrywki usiłuje złapać za ogon kilkanaście gatunków prowadzenia fabuły w książkach i filmach - mamy kryminał nasączony stylem rodem z "Paris Noir", elementy detektywistyczne, typowy film akcji, czy nawet... sci-fi. Paradoksalnie jednak mnogość w tym ogólnym miszmaszu rozgrywkowym udało się upiąć jedną, bardzo filmową i klimatyczną ścieżką dźwiękową. Zdecydowanie nieodpowiednią do słuchania podczas np. biegania w lesie, czy parku, ale do wieczornej lektury ciekawej książki zahaczającej o wyżej wymienione tematy - jak znalazł.

Gdzie szukać: praktycznie wszędzie, tym bardziej iż twórcy udostępnili możliwość darmowego i w pełni legalnego nabycia soundtracka poprzez Internet.

4. Beyond Good & Evil – niesamowicie niedoceniana gra, której każdy element, łącznie z muzyką, ocieka wprost silnym ładunkiem emocjonalnym – jak to przystało na większość francuskich produkcji tego typu. Dźwięki jakie sączą się nam z głośników podczas grania są z jednej strony typowe dla wielu gier platformowo-akcyjnych, których BG&E jest przedstawicielką – mimo wszystko jednak zachowują one swego rodzaju indywidualność i doskonale dopełniają tego, co się dzieje na ekranie. Czasem nawet zdarzy się nam (zwłaszcza podczas mini gierek) natknąć na motyw muzyczny kompletnie niepasujący do ogólnego nurtu, który wydaje się być dość jednolity – jednak takie niespodzianki bywają równie miłe dla ucha. ;]

Gdzie szukać: You Tube, Wrzuta, swego czasu istniała również możliwość pobrania na komputer – nie wiem jednak, jak to wygląda obecnie.

5. Rayman Origins – dość świeża produkcja, więc zapewne wielu z was miało z nią do czynienia. Z założenia – ta platformówka ma niesamowicie chory i poszurany klimat, którego ogólny zarys mógłbym przyrównać do czynności spożywania kilograma cukru przy użyciu szpadla. Serio, tym chyba mogło być Adventure Time, gdyby nie zdecydowało się podążyć w nieco bardziej szokującym widza kierunku, ale nie to jest tematem posta. Ścieżka dźwiękowa jest odpowiednio dostosowana do świata, który przemierzamy z głównym bohaterem (a tych jest aż siedem). W wielu przypadkach jest skoczna, energiczna, pełna optymizmu i naprawdę warta zaimplementowania do jakiegokolwiek mobilnego odtwarzacza. ;] W tej właśnie grze po raz pierwszy w tej serii dopatrywałem się także prób dopasowywania architektury poziomów do odgrywanej w tle ścieżki dźwiękowej – bardzo ciekawy rzecz, godna wygooglowania i sprawdzenia na własne oczy, jak wygląda. Ku mojej radości, pomysł ten nie umarł tylko na tej jednej grze – radzę sprawdzić trailery do sequela tej gry, Rayman Legends. To samo, tylko lepiej, mocniej i bardziej. ;]

Ważny do odnotowania jest fakt, że przy soundtracku do tej gry pracował pan Christophe Heral, który brał udział także, a to ciekawe, w tworzeniu motywu muzycznego do gierki z punktu powyżej. ;] Niestety, nie udało mu się dokończyć swojej pracy w przypadku Rayman Origins, dlatego Ubisoft został zmuszony do wynajęcia kolejnego kompozytora - Billy'ego Martina. Szczerze powiedziawszy, nie odnoszę tutaj wrażenia mieszania twórczości – wszystko jest spójne i jednolite. I dobrze.

Gdzie szukać: soundtrack do tej gry został w pełni wydany, jako rzecze Wikipedia, zatem można go pewnie odnaleźć na aukcjach internetowych. Ewentualnie wysłuchać go z You Tube, bo i z tym się spotkałem.

6. Tony Hawk’s Pro Skater 1-4 – gierki z czymś wyjątkowym, bo z realnie egzystującymi piosenkami w grze. Nie ma tutaj na dobrą sprawę czegoś takiego jak nowatorski soundtrack – Activision zaimplementował w grę utwory, które należą do istniejących w rzeczywistości zespołów muzycznych, rzecz jasna nie czyniąc tego za fistaszki. Pomysł przegenialny, bo pozwala to na zapoznanie się z wartymi uwagi zespołami przez swego rodzaju minipromocję w grze. Co bardziej cieszy, z gry na grę ilość tracków na liście jest stosunkowo większa, a zatem i sama rozgrywka staje się nadto przyjemniejsza. Co na play liście przeważa? Ciężko ustalić jeden gatunek, gdyż mamy do czynienia ze swego rodzaju miszmaszem. Możemy się natknąć przede wszystkim na takie zespoły, jak Goldfinger, Papa Roach, Bad Religion, Red Hot Chilli Peppers, AC/DC, System of a Down, Iron Maiden, czy Sex Pistols. Jest tego oczywiście o wiele więcej – ale zapraszam do własnych poszukiwań, bądź googlania kawałków zamieszczonych na liście z piosenkami z powyższych gier. Jako ciekawostkę zamieszczę też fakt, iż polska wersja językowa posiada dodatkowe kawałki polskich artystów: Tymona, Tedego, Sweet Noise, czy O.S.T.R. (nie odmieniam, co by nie skazać się na lincz publiczny za dokonanie błędu).

7. i 8. Need for Speed Underground i Need for Speed Most Wanted – cykl ten stosuje podobną politykę do gier omówionych w punkcie powyżej, jednakże w tym przykładzie mamy już swego rodzaju grupowanie tematyczne: pierwsza część obfituje w utwory twórców hip-hopowych i rockowych (niestety, nazw już nie pamiętam), zaś kolejna przeze mnie wymieniona obfituje w nieco mocniejsze dźwięki, co nie znaczy, że rezygnuje ze swoich korzeni (można zatem usłyszeć kawałki zarówno Bullet For My Valentine, jak i The Prodigy). Dobór jest na tyle trafny, że warto sobie skompletować cały pakiet z gry i puścić osobno, na komputerze, bądź empetrójce. Listy tytułów piosenek z obu gier można bez problemu znaleźć w Internecie.

9. Journey – chyba tego przypadku nie muszę rozpisywać, o ile ktoś przynajmniej kojarzy do czego aspiruje ta gra. Indie jak to indie, zwykły stawiać sobie za cel maksymalne odwrócenie od tradycyjnej rozgrywki i najczęściej całą parę puszczają w ścieżkę dźwiękową. Ten tytuł stanowi tego idealny dowód. Soundtrack skomponowany został przez Austina Wintory’ego, który do tej pory nie był powiązany z tego typu biznesem – ale udało mu się bardzo wysoko zawiesić poprzeczkę, jeśli chodzi o jego przyszłą działalność w tym temacie. Soundtrack do Journey może imo spokojnie aspirować do miana sztuki samej w sobie – funkcjonuje perfekcyjnie w grze, ale radzi sobie równie doskonale samodzielnie. Delikatny, spokojny, dający prawdziwe poczucie obcowania ze czymś wyjątkowym. Prawdziwy dowód na to, że branża gier komputerowych zasługuje w dzisiejszych czasach na miano kolejnej muzy.

Gdzie szukać: wszędzie w Internecie – dostępny zarówno na You Tube, jak i również na stronie kompozytora.

10. Mirror’s Edge – kolejna z niedocenionych (choć nieco w zdecydowanie mniejszym stopniu) gierek ze świetnym soundtrackiem. Ze względu iż miałem niezbyt wiele okazji, by poobcować z tą grą, nie udało mi się w pełni nacieszyć „w praniu” poszczególnymi motywami w kolejnych poziomach (sam main theme jednak posiadam w odtwarzaczu i nie oddam). W przeciwieństwie do praktycznie połowy pozycji z mojej listy, ścieżka dźwiękowa tego tytułu jest o wiele żywsza i bardziej pasująca dla osób lubiących posłuchać czegoś wartego uwagi podczas wysiłku fizycznego. Przeważnie podczas gry towarzyszą nam elektroniczne brzmienia, jednak skomponowane są w taki sposób, że nawet nie przepadając za tego typu muzyką można serwowany materiał naprawdę polubić. Jako ciekawostkę nadmienię również warte przesłuchania remiksy głównego motywu do gry, które EA dołącza do pudełek z grą – stworzone m. in. przez Benny’ego Bennassi, Teddybears, Paula van Dyka, czy Armanda van Heldena. Chociaż wszystkie stanowią wariację na temat jednej piosenki, to są wyjątkowo różnorodne. Jeden z nich przez dobre półtora roku służył mi za dzwonek w komórce. ;]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
drzondir Offline
Pong
*
Liczba postów: 7
03-07-2013, 19:27
Tak wyminie kilka gier z super soundtrackami:
Fifa 2012- fajne gotowce pasujące do klimatu piłkarskiego i relaksują.
Call of duty mw2- Hans Zimmer rozwalił system (Apropos zrobił niedawno soundtrack do filmu man of steel).
Rayman Orgins- fajne gra polega jakby nie patrząc na przechodzeniu muzycznych poziomów.
The sims 3- piosenki są prawie identyczne ale dobre (jest jeszcze radio), niedawno słyszałem muzykę z gry w popularnym serialu telewizyjnym m...
Jest też Skyrim, Diablo I, no i więcej, ale jak na spowiedzi powiem, że więcej nie pamiętam.
Szukaj
Odpowiedz
Neisan Offline
Niedzielny gracz
*
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 3
Reputacja: 2
07-07-2013, 10:37
Mi wpisała się w pamięć ścieżka dźwiękowa z gry Gothic II.
3DS Friend Code: 1177 - 7292 - 5620 / Nintendo Network ID: Neisanowski
[Obrazek: Neisanowski.png]
Szukaj
Odpowiedz
Fazza Offline
Pong
*
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 6
09-07-2013, 18:33
Oto moja lista na gorąco:
- Knights & Merchants - http://www.youtube.com/playlist?list=PL03FDE254141F2471
- Heroes of Might & Magic III - http://www.youtube.com/playlist?list=PLF8CEE6ADEB07D27C
- Burnout Paradise
- Megaman - http://www.youtube.com/playlist?list=PL2F9FC2ABF7FDAF43
- The Fantastic Adventures of Dizzy
- Go! Dizzy Go!
- Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - http://www.youtube.com/playlist?list=PL334A457011BC5467
- Street Fighter IV (cała seria) - http://www.youtube.com/playlist?list=PLA2395A67118A7987
- Uncharted 2 - http://www.youtube.com/playlist?list=PL72B46AE549748000
- Super Mario World - http://www.youtube.com/playlist?list=PL0D22239A2219C48F
- The Sims (cała seria)

Oczywiście w grach możemy znaleźć całą masę świetnych kawałków, ale nie koniecznie całość pali buty. Winking
Ops... Kurcze temat tyczy się wyłącznie gier na PC - tak więc je pogrubię.
Szukaj
Odpowiedz
Valerian Offline
Pong
*
Liczba postów: 1
09-07-2013, 19:57
Najbardziej wbił mi się w pamięć soundtrack z Jack Orlando. Nigdy nie przepadałem za jazzem, ale po przejściu gry (i odsłuchaniu wszystkich utworów) zainteresowałem się tym gatunkiem muzyki.
Pamiętam też że Eternal i Count Duckula na C64 miały fajne udźwiękowienie.
Szukaj
Odpowiedz
Pawek_13 Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
10-07-2013, 23:39
Rayman Origins - prześliczna muzyka idealnie pasująca do każdej z krain. Raz skoczna i latynoska, innym razem bardziej w stylu big bandów i jazzu. Cud, miód i malina. Smiling
Might & Magic: Heroes VI - mieszanka najlepszych tematów muzycznych z poprzednich gier z serii Might & Magic wraz z dodatkiem paru nowych, naprawdę świetnych motywów (w tym także tych z "Trójki").
Szukaj
Odpowiedz
Piromaniaq Offline
Jamraj pasiasty
**
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 4
Reputacja: 69
11-07-2013, 14:02
1. Need For Speed Most Wanted (2005) - gra ta miała naprawdę świetny soundtrack idealnie pasujący do wyścigów ulicznych. http://www.youtube.com/watch?v=nkD67MEBkog
2. Beyond Good & Evil - Strasznie klimatyczna muzyka zarówno solówki na pianinie jak reggae muzyka z garażu Mammago. http://www.youtube.com/watch?v=fxKBCLPP20s
3. Assasins Creed II - Świetnie dobrana muzyka dobrze komponująca się z renesansowym światem. http://www.youtube.com/watch?v=O0i6YFrSs6c
4. Morrowind - Boże muzyka w tej grze to po prostu majstersztyk. Dodaje tak świetnego klimatu że głowa mała. Nawet teraz często wyszukuje sobie soundtrack z tego RPG i przesłuchuje cały. http://www.youtube.com/watch?v=ZWuNf4gxwuM
5.God of War - No co tu dużo mówić, świetny klimatyczny, wpasowujący się w mitologiczne czasy soundtrack. http://www.youtube.com/watch?v=oVljywxAjH0
6. Crash Bandicoot 2 - Tak naprawdę ta stara gra na PSX miała tak świetną ścieżkę dźwiękową, że do dziś czasem nucę sobie niektóre melodyjki. http://www.youtube.com/watch?v=nhf9dfwgNRU

No to tyle z tego co teraz pamiętam.
Szukaj
Odpowiedz
may Offline
devil summoner
**
Liczba postów: 186
Liczba wątków: 17
Reputacja: 24
11-07-2013, 14:11
NFS Hot Pursuit i chyba wszystkie Tony Hawki az po American Wasteland, w reszte juz nie gralem.

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Szukaj
Odpowiedz
Arcel Offline
miszmasz
*
Liczba postów: 41
Reputacja: 6
11-07-2013, 15:17
Jedynym soundtrackiem, który na prawdę zapadł mi w pamięci był ten z Jazz Jackrabbit 2. Kto grał to na 100% będzie kojarzył te motywy.
Szukaj
Odpowiedz
Rewol Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 25
Reputacja: 1
11-07-2013, 21:50
Polecam muzykę z Super Meat Boya. Nie pamiętam nazw, ale np. muzyka do bossa na pierwszym poziomie jest świetna.
Szukaj
Odpowiedz
djsoundnr1 Offline
Scouser
*
Liczba postów: 2
13-07-2013, 21:00
To i ja się wypowiem Smiling
Uwaga, kolejność jest zupełnie przypadkowa:
- FIFA 12 i 13 - kawałki lekkie, wpadające w ucho, w sam raz do posłuchania podczas zabawy na arenie;
- FlatOut 2 - lubię rock z zasady, a tutaj mieliśmy całkiem ciekawą playlistę;
- Mirrors Edge - a w zasadzie motyw główny, 'Still Alive'.
- Hotline Miami - strasznie wkręca, wraz ze stylem graficznym daje poczucie lekkiego tripa. (BTW. soundtrack kosztuje na Steam więcej niż sama gra.)
- Skyrim - muzyka pasująca do nastroju produkcji. Sama gra mi nie przypadła do gustu.
- NFS: Most Wanted z 2005 - ciekawe zestawienie gatunków (elektroniczna łupanka i rock) pozwalające się chociaż trochę wczuć w klimat.
Tyle mogłem sobie na tą chwilę przypomnieć. Smiling
Szukaj
Odpowiedz
znufftosamo Offline
Pong
*
17-08-2013, 17:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2013, 19:43 przez znufftosamo.)
Rankingu zrobić nie potrafię, gdyż nie wybaczyłbym sobie umieszczenie choć jednego z tych soundtracków na drugim miejscu.
Natomiast do najlepszych pod względem muzyki gier moim zdaniem należą:
Brickshooter
Heroes of Might & Magic III (pozwolę sobie nadmienić tak genialne tematy, jak TowerTown, InfernoTown, SecretTheme, czy motyw z Rampart)
Max Payne 2: The Fall of Max Payne (przewodni motyw menu wstrzymuje mnie często na długi czas od rozpoczęcia właściwej rozgrywki)
Hitman: Silent Assassin (za ścieżkę do tej gry podziwiam Jespera Kyd'a)
Assassin's Creed II (przede wszystkim "Ezio's Family"; kolejne dzieło wyżej wymienionego autora)
...
Uwielbiam także melodie z drugiej części Harry'ego Pottera. Przywołują masę wspomnień.
Dziękuję za uwagę !

EDIT:
No i oczywiście oryginalny temat z Lavender Town Winking
Szukaj
Odpowiedz
Doktor Wiosna Offline
Ping
**
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
Reputacja: 1
20-08-2013, 21:10
Nie będę pisał o wszystkich ścieżkach dźwiękowych, które zapadły mi w pamięć, taką wyliczankę można by ciągnąć przez długi czas. Napiszę tylko o jednej - z gry Braid. Jest po prostu piękna i budzi emocje. Grając w tę grę nieraz przystawałem właśnie po to, by wsłuchać się w smyczki, pianino, saksofon, które wprowadzają mnie w niezwykły, melancholijny nastrój, co nie udało się jeszcze żadnej innej grze. No dobra, Pokemon Silver też miało niezłe momenty.

Pozdrawiam i polecam,
Kapitan Jesień
Szukaj
Odpowiedz
Reed Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 5
Reputacja: 17
21-08-2013, 03:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2013, 03:31 przez Reed.)
Ech wypociłem tutaj tekst, nagle zdając sobie sprawę, że mowa o grach stricte PC'towych.

No coż tutaj sprawa jest prosta, bo soundtrack jaki pamiętam najbardziej to ścieżka dźwiękowa z The Elder Scrolls: Morrowind. Sama muzyka potrafiła porwać wyobraźnię na wielką przygodę, a połączone z niesamowitym gameplay'em ścieżka ta zajmuje topową pozycję jeśli chodzi o gry komputerowe.

"When a woman says something cute, a man just can’t trust it"
Szukaj
Odpowiedz
Kamis Offline
Pong
*
21-08-2013, 20:53
Wiem, że będzie wiele powtórzeń, ale jak dla mnie:
- TES III, IV, V
- Assassin's Creed II
- Fable TLC
- Dragon Age Początek
- NFS U1, U2, MW, PS
- PAYDAY 2
- THPS (chyba wszystkie Grinning)
- Devil May Cry 4
- seria Gothic
- Mafia 2
- Mirror's Edge
- HoMM 3
- Test Drive Unlimited 2
- seria Gitar Hiero Trollface
Szukaj
Odpowiedz
The0D0r Offline
Pong
*
29-08-2013, 17:05
1. Grand Theft Auto : San Andreas Heart
2. Heroes of Might & Magic III Grinning
3. Rhythm Heaven Fever na Wii Smiling
Szukaj
Odpowiedz
LotNicky Offline
Wylegitymowany psychopata
**
Liczba postów: 108
Liczba wątków: 19
Reputacja: 3
30-08-2013, 19:20
-Silent Hill
-Metal Gear Rising:Revengeance
-Electronic Super Joy (na steamie zaaaarypista platformóweczka)
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 13-06-2025, 16:01 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.