14-01-2013, 20:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2013, 20:55 przez pojler.)
Witam
Mam kilka propozycji dotyczących kolekcji gier.
1. Można wrzucić jakąś statystykę czyli: najczęściej pojawiający się tytuł, największa kolekcja i inne takie.
2.Można by dodać również filtry np. Alfabetycznie,Data wydania,Czy nowości/starości w kolekcji.Pomogłoby to przeglądać czyjeś kolekcje
3. Można by było dodać przycisk ulubione, by wiedzieć co dana osoba lubi a nie tylko to co ma.
14-01-2013, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2013, 21:37 przez aleks33.)
1. Zamiast PS3N, PSPN, PSVN można by zrobić wspólną kategorie PSN, dla ułatwienia i braku problemu typu: "nie ma wersji Y gry X"
2. Nie ma gry Jellycar 2 i wersji na Vitę Canabalta, Velocity, Wizorba i BreakQuesta. (Co można by było naprawić dodając punkt 1)
Na razie to tyle.
24-01-2013, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2013, 13:42 przez Link.)
Dodam info tutaj, ponieważ Archon ma tyle na głowie, że może mu umknąć Wziąłem się trochę za bazę gier, i mam kilka sugestii, mianowicie:
- możliwość podpisywania wrzuconych screenshotów;
- możliwość dodawania konsol do kolekcji gier (łącznie z akcesoriami itp) fajnie, gdybym mógł stworzyć przynajmniej wirtualna kolekcję maszynek, które posiadałem, a niestety sprzedałem;
- możliwość przeniesienia do forumowego profilu autora opisu w bazie danych, już tłumaczę, chodzi o to, że po kliknięciu na autora opisu w bazie gier, przeniesie nas do profilu osoby, która napisała opis:
- jak ktoś doda galerię/opis gry - żeby było to widoczne w eventlogu, komentarze są pokazywane, ale reszta nie;
Podoba mi się ta cała baza, fajnie powspominać stare, dobre gry, coś o nich opisać by zostało to na stałe, jednym słowem - jaram się bazą gier jak Archą Rockbandem.
Przy dłuższych komentarzach lista gier się psuje (opis nachodzi na tytuł gry niżej położonej), ponadto zbyt długie teksty są ucinane. Brakuje mi jeszcze jednej opcji, która by spowodowała większą interaktywność listy - gdy gra posiada multiplayer fajnie by było mieć możliwość zaznaczenia opcji "chętny do gry online", wtedy pokazywałyby się nicki innych osób które chcą zagrać na multi, podobnie jak jest przy porównywaniu kolekcji swojej z innymi użytkownikami. Mogłoby to być sensowniejsze rozwiązanie niż umawianie się tutaj na forum, ciekawie by też było jakby każda gra w bazie danych dostała swój osobny miniczat do umawiania się na rozgrywki, do którego dostęp by się dostawało właśnie po zaznaczeniu wspomnianej opcji w kolekcji gier.
Jako nowy użytkownik mogę powiedzieć w temacie kolekcji, że:
-> Trochę mnie irytowało, że najpierw wyświetlała się "informacja o grze" (z której zresztą zamiast klikać "dodaj do kolekcji" wybierałem ikonkę "PC", która przekierowuje mnie do opisu peceta, a ja znowu muszę wracać do kolekcji i od początku wyklikiwać to samo...), a dopiero potem można było przejść do osobnego okna, żeby "dodać grę do kolekcji". Da się przyzwyczaić, ale funkcjonalniej by było to połączyć.
Byłoby fajnie jakby dostawało się jakieś powiadomienie kiedy materiał zostanie przyjęty albo i nie przyjęty, a wtedy jakieś wyjaśnienie dlaczego.
Brakuje mi też możliwości edycji własnych tekstów.
Wyszukiwarka jest jakaś nieintuicyjna, ponieważ trzeba wybrać dział w którym chce się wyszukać, a pierwszy z brzegu jest artykuły. Moim zdaniem jak ktoś szuka gry to najchętniej zobaczyłby obok siebie informacje z bazy, artykuły i opinie na forum jednocześnie, dlatego takie rozbijanie wyszukiwania jest dziwne.
W ogóle rozbicie tej strony na 3 działy jest niespotykane, bo zmienia się zawartość #headera oraz link do którego prowadzi logo (w zależności od tego czy jesteśmy na forum czy w bazie). Mam wrażenie, że jest to nieintuicyjne. Wolałbym więcej odnośników i ikon, za to zawsze takich samych. To po prostu utrudnia orientację jak się ma otwarte więcej kart.
A co do gier to w bazie nie ma pierwszych Polan (tych na DOSa).
Jeszcze jeden mój postulat. Można by zrobić opcje dodania gry do bazy, i edycji informacji o grach w bazie. Oczywiście dodawanie gier do bazy będzie potwierdzać administrator wzorem tekstów i screenów.
To prawda, przydałoby się dodawanie gier do bazy. Czasem bywa że danego tytułu nie ma. Przydałaby się edycja gier np. platform na jakie zostały/zostaną wydane.
W profilu użytkownika, w sekcji Statystyka brakuje mi odnośnika do listy materiałów (zdjęcia, artykuły, opisy, komentarze), jakie dany użytkownik wprowadził do bazy danych.
(25-03-2013, 16:48)yamny napisał(a): W profilu użytkownika, w sekcji Statystyka brakuje mi odnośnika do listy materiałów (zdjęcia, artykuły, opisy, komentarze), jakie dany użytkownik wprowadził do bazy danych.
Dobry pomysł, fajnie gdyby po najechaniu na liczbę określającą ilość napisanych opisów/wrzuconych screen shotów otwierała się nowa karta, pokazująca całą zawartość. Ciekawe tylko, czy da się to w prostu sposób zaimplementować.
Mam jedną malutką prośbę. Mianowicie proszę o dodanie do statusów gier w kolekcji opcje pożyczone. Zaargumentuję to tym że często korzystam z kolekcji gier. I często giną mi gry, zapominam czy komuś pożyczyłem, jak tak to komu, itd.
03-09-2013, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2013, 19:54 przez yamny.)
Nie chce mi się co jakiś czas spamować skrzynki Dark Archona wiadomością o treści "jest jeszcze wersja na androida dla gry XYZ", dlatego proponuję założyć bugzillę, w której można zgłaszać błędy/uwagi co do tytułów w bazie danych.
Mam małą sugestię co do kolekcji gier. IMO przydałoby się możliwość dodatkowego oznaczenia w jakiej formie mamy daną grę, tj. czy jest to box, czy może dystrybucja elektroniczna (w tym wypadku rozbicie na steam, origin, etc.).
(30-09-2013, 21:07)prałat na wrotkach napisał(a): Oznaczenie gier jako "ignorowane", jest wkurzające gdy usuwam z biblioteki darmowe gry ze steama, a one dodają się ponownie same.
(29-09-2013, 16:28)ksh napisał(a): Mam małą sugestię co do kolekcji gier. IMO przydałoby się możliwość dodatkowego oznaczenia w jakiej formie mamy daną grę, tj. czy jest to box, czy może dystrybucja elektroniczna (w tym wypadku rozbicie na steam, origin, etc.).
Czy wpisanie takiej informacji w komentarzu nie wystarczy?
Wydawało mi się czy kiedyś kolekcja na arhn.eu była dostępna bez konieczności logowania się?
Obecnie niezalogowanym wyświetla się tylko strona reklamowa ("Stwórz swoją prywatną kolekcję gier!") i nawet link z "...albo rzuć okiem na kolekcję szefa arhn.eu!" prowadzi tylko do tej samej strony reklamowej.
To świadome czy istnieje szansa na upublicznienie kolekcji dla ludzi bez konta na arhn.eu?
Moją propozycja jest dodanie czegoś na kształt gabloty ( aka. Steam) która wyśwetlałaby ostatnie screeny jakie wrzuciliśmy do bazy, ostatni dodany lub zmodyfikowany opis etc. Taka gablota mogła by być wyświetlana na profilach pod nasza kolekcją gier