Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Z Głównej... › Newsy v
« Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27 ... 44 Dalej »

[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
[PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
Johnny Offline
Rycerz Nintendo <3
Administrators
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 108
Reputacja: 225
27-10-2013, 16:31
Szok i niedowierzanie. Tak można opisać doniesienia anonimowego gracza (a raczej dziennikarza - najwyraźniej swoją relację opiera o kopię recenzencką), który podzielił się wczoraj plotką na temat nowej odsłony Call of Duty.

By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: [PLOTKA] Reklamy w Call of Duty: Ghosts na Xbox One
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
27-10-2013, 16:52
Ideę reklam umieszczonych bezpośrednio w świecie gry rozumiem (w końcu nawet AXN ma zamiar lub już wprowadził cyfrowy product placement w emitowanych na swojej antenie serialach), ale 30s filmiku w singlu? Co to ma być? Gra, która kosztuje 50 €, czy free to play? Ach, byłbym zapomniał, przecież xbone reklamowano natarczywym powtarzaniem "tivi". Tak, to by się zgadzało, bo w klasycznej telewizji też czasem przerwą nadanie reklam, by puścić jakiś film. Torll

Moim zdaniem to tylko plotka, bo w przeciwnym razie MS oddałby kolejny strzał we własną stopę...
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
27-10-2013, 17:03
Była jedna gra w której potrafiłem wytrzymać reklamy na billboardach, bo miało to dla mnie sens. Burnout Paradise, które przez rok otrzymywało naprawdę znaczące, darmowe aktualizacje po premierze, które niemal podwoiły ilość treści. No i nie przeszkadzały w odbiorze gry. Billboard = reklama. Sensowne. Pod czymś takim mogę się podpisać. Ale reklama na ekranie ładowania? Brzmi tak nieprawdopodobnie, że mam nadzieję, że to tylko głupawy żart godny 4chana.
Szukaj
Odpowiedz
guy_fawkes Offline
SNES
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja: 63
27-10-2013, 17:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2013, 17:07 przez guy_fawkes.)
Pozostaje jeszcze kwestia, skąd te reklamy miałyby się brać. Oczywiste, że z Sieci, ale skoro xbone nie będzie jednak "always online", to czy odłączywszy konsolę od Internetu w ogóle się ich nie uświadczy? Czy też będą jakieś "przykładowe" na płycie z grą? Albo w takim układzie gracza czeka 30s nicości po każdym loadingu? Nie, to zbyt głupie, by było prawdziwe.
[Obrazek: fs.png]
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Matuleczek Offline
emodzejquit
Liczba postów: 286
Liczba wątków: 47
Reputacja: 39
27-10-2013, 17:08
Skoro EA potrafi dać do singla DS3 mikropłatności, to czego nie zrobi microsoft? 360 Has No Game
[Obrazek: newcreate.php?text=Matuleczek&name=metal...lor=15155E]
Mój FC: 4914-4899-3675
Szukaj
Odpowiedz
FireStorm Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 4
Reputacja: 30
27-10-2013, 17:24
Nie sądzę, by te doniesienia były prawdziwe. Microsoft zabiłby się tym rozwiązaniem. Skoro na na XOne mam mieć reklamy i dłuższe czasy ładowania, to w takim razie po co mi sprzęt z Redmond? Wybiorę PS4 albo PC. To by miało sens tylko w wypadku, gdy Sony również wprowadziłoby reklamy, a na to się nie zanosi.

Podobnie kwestia rozdzielczości - to by oznaczało niemal zerowy skok (wiem, że CoD na konsolach działał w rozdzielczości poniżej 720p żeby wyciągnąć więcej klatek, ale to niewiele zmienia) jakościowy w kwestii grafiki. Sam na swoim PC gram w Full HD i co najmniej 50 klatkach od trzech lat, więc osiągi pokazane powyżej w następnej generacji byłyby zwyczajnie śmieszne. Zwłaszcza, że na horyzoncie majaczy Valve ze swoimi skrzynkami, które raczej nie będą miały takich problemów (choć to tylko spekulacje). Nie spodziewam się 1080p i 60 klatek w KAŻDEJ grze, ale jednak większość powinna chodzić właśnie w taki sposób. Chyba, że nowa generacja niekoniecznie ma ambicje cokolwiek zmieniać, nie licząc funkcji społecznościowych.

P.S.
Radziłbym zmienić lead newsa. Strasznie tabloidowy jest Smiling.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
farmaceuta Offline
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
27-10-2013, 17:26
Jakoś mnie to nie zdziwiło, patrząc na to co ostatnio wyrabia MS. Ciekawi mnie na jakie "geialne" pomysły jeszcze wpadną.
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg?1]
Szukaj
Odpowiedz
grzesio165 Offline
Fanboy Nintendo
**
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 15
Reputacja: -3
28-10-2013, 22:19
Leciusio przymierzałem się do XO ale chyba jednak kupię Wii U i naciesze się Zeldą. Jest też plotka że w Windowsie 8.1 mają aktywować reklamy Torll
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 26-06-2025, 22:20 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.