Liczba postów: 32
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Hej, po sesji będę miał przymusowy odwyk od PC'ta i postanowiłem odkurzyć PS2 mojej lubej. Z jakimi tytułami warto się zapoznać? Głównie interesują mnie gry akcji, RPG i platformówki(na dłuższą metę wszystkie gatunki poza sportowymi). Mile widziane gry z co-op v split screen.
Na mojej liście są już: Killzone, Black, SoulCalibur 3, Soul Reaver 2, Ratchet & Clank oraz Kingdom Hearts.
Serie DMC, GTA, NFS, Burnout są już zaliczone.
LEGO i GoW mnie nie interesują.
Informacje dotyczące alergii: brak alergii na japońszczyznę, hamerykańszczyznę i inne.
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
A co... z Final Fantasy i Dragon Questami? Myśląc o "RPG na PS2" zazwyczaj są to pierwsze gry, które przychodzą do głowy. Jak & Daxter z platformówek jeszcze.
Reputacja:
1
Fajnale w większości mnie odpychały. Dragon Quest może być ciekawe. Z jakiś mniej megapopularnych tytułów? Zawsze słyszałem, że biblioteka tytułów na PS2 jest przeogromna, a szukając gier często trafia się na te same nazwy. Chciałbym przytulić się do tych perełek, których kilka na pewno się znajdzie. Coś jak Nox(  ) na PC kiedy wszyscy krzyczą Diablo 2.
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja:
10
Z RPGów seria Persona i .hack. Ale to tak grzecznie, z niegrzecznych to Ar Tonelico, mega przerotyzowane dialogi, dużo cycków, świetne kobitki. Niah.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 6
Reputacja:
43
Z całego serca polecam Ci jedną z moich ulubionych gier na ps2 czyli Okami. Gra jest po prostu świetna, grafika jest stylizowana na Japońskie malowidła, klimat genialny (przynajmniej dla mnie, bo lubię Japońskie klimaty ;p). Jeden z najlepszych rpg'ów na ps2, oczywiście według mnie ;p
420
Reputacja:
1
29-01-2012, 23:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2012, 23:36 przez seach.)
Ar Tonelico jest nie do dostania u nas.  Spróbuję swojego szczęścia z Personą.
Okami jest RPG? Zapomniałem o tej grze, dopisane do listy, ale na Wii.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Polecam Trapt i Primal. Tę pierwszą b. trudno określić.. przypomina troszkę nowe 'Orcs must die'. Ta druga to platformówka akcji.
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Shadow of the Colossus, ICO, MGS, Onimusha 3: Demon Siege, Zone of the Enders: The 2ND Runner.
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
Ja się całkiem fajnie bawiłem przy "Dark chronicle",i przy "arc:twilight of the spirits", ale to JA
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 27
Reputacja:
195
Dynasty/ Samurai Warriors. Każda część, ale im późniejsza tym lepiej.
Rpg z akcją ( nawalaniem przycisków) Tales of the Abyss
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 10
Reputacja:
6
FPP: Black, Killzone, seria Time Splitters
Wyścigi: seria Gran Turismo, Moto GP, WRC: Rally Evolved, seria ATV: Offroad Fury, seria Burnout, NFS, Motorstorm: Arctic Edge
Fightery: Tekken 5, Tekken Tag Tournament, Soul Calibur 3, seria Naruto: Ultimate Ninja, Bloody Roar 3
Przygodowe: ICO, Shadow of the Colosus, seria God of War
Platformery: seria Ratchet and Clank, Crash Bandicoot: Wrath of Cortex, seria Jak and Daxter
Liczba postów: 416
Liczba wątków: 27
Reputacja:
195
I ja dodam jeszcze o często zapominanej perełce : Ring of Red (świetna mecha gra)
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
- Onimusha 3
- Onimusha dawn of dreams
- Final Fantasy 10-2
- Warriors Orochi
Liczba postów: 141
Liczba wątków: 2
Reputacja:
76
Odin Sphere - majstersztyk, naprawdę. Cudne jrpg z przepiękną grafiką i zakręconą, japońską fabułą.
Valkyrie Profile 2 - j.w. :]
Te dwie gry to chyba najlepiej zainwestowane pieniążki w gry jak miałem ps2. Mogę jeszcze polecić Kingdom Hearts 1 i 2, ale to tylko jak masz sentyment do Disneya.
Liczba postów: 260
Liczba wątków: 21
Reputacja:
30
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
God of War 1 i 2 , Lego Star Wars i tekken 4
Liczba postów: 8
Reputacja:
1
Jeśli o shootery idzie to Black był debeściarski. Bijatyki to oczywiście Tekken 4,5. Wyścigi... Gran Turismo 4, Need for Speed Most Wanted. jRPG - Final Fantasy XII. Slasher'y: God of War 1,2, Devil May Cry 2,3. Horror'y to z mojej perspektywy Sillent Hill 2 i 3. Z innych gierek bardzo ciepło wspominam Metal Gear Solid 2 i 3, Shadow of the Colossus i ICO.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Większość dobrych gier została wymieniona. Ja tak z bijatyki to mogę polecić Def Jam Fight For NY. Bardzo lubię serię Tony Hawk'ów a najbardziej Tony Hawk's Underground 2 więc też polecam. Z gier przygodowych to Getting Up było najlepszą w jaką udało mi się zagrać (Pełna nazwa tej gry to Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure).
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
God of War 1/2 Tekken 5 Shadow of Colossus i oczywiście Seria DBZ TB 1/2/3 warte ogrania
|