Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Przycisk ARHN.EU na Waszej stronie jest strasznie denerwujący. Wystarczy przypadkiem na niego najechać i trzeba się męczyć, żeby pozbyć się "poręcznego menu".
Sposób prowadzenia strony, kanału youtube jak i forum jest bardzo dobry, przemyślany. Recenzje i artykuły są pełne ciekawych informacji i bardzo spójnie.
Na dobry początek ktoś mógłby wrzucić jakiś materiał o Dragon Age: Inkwizycja (to tylko błagania fanboya)
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
1.Stary layout arhn.eu z 2013 roku. Jak dla mnie ten jest zbyt nieprzejrzysty. Z początku strasznie trudno mi było się połapać gdzie są newsy, gdzie recenzje itd. Najgorzej to wygląda na urządzeniach mobilnych (wersja klasyczna). Tamten wydawał mi się o wiele bardzie uporządkowany, i czytelny. (Sądząc po opiniach to tylko mój wymysł :/)
2.Recenzje dostępne zarówno w formie video, jak i tekstowej. Mówię tu głównie o użytkownikach łącz mobilnych, których ten problem chyba doskwiera najbardziej. Pewnie robiąc taką recenzje, i tak piszecie to w formie tekstowej, a więc mam nadzieje że nie będzie to wielki problem.
3.Mniej dużych emotikonek na forum, więcej tekstu.
Jeszcze z takich mniejszych sugestii. Podobają mi się teksty ichaboda, fajnie że mogę je oglądać z strony głównej. Kolekcja gier to też świetny pomysł, wymaga jednak trochę poprawek.
Zmniejsza najważniejsze sugestie.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 5
Reputacja:
3
04-07-2014, 21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2014, 22:00 przez majkel2001.)
Brakuję mi tylko jeszcze więcej Retro !
Sorrrki za litrerówkę miało być "Brakuje"
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 18
Reputacja:
17
Jak ktoś już zwrócił uwagę, forum raczej nie jest pełne życie, szczególnie jak na tak dużą społeczność. Myślę, że wynika to z obecnych trendów gdzie sekundę po napisaniu czegoś, chcemy żeby wszyscy to widzieli i to skomentowali. Dlatego wydaje mi się, że Shoutbox jest obecne dominującą formą rozmów między użytkownikami.
Efektem tego wszystkiego jest to, że z chęcią zobaczył bym jakieś rozbudowanie Shouta lub w jakiś sposób zmiana formy forum, gdzie np. każdy nowy post wyświetlał by się na głównej i dawał możliwość szybkiej odpowiedzi oraz żeby to wszystko się auto-odświeżało.
Dodatkowo z chęcią bym zobaczył retro materiały o RTSach :P (Może rozwój tego gatunku w czasie czy coś w tym guście). Ogólnie, chciałbym widzieć jeszcze więcej materiałów na waszej stronie (bo apetyt rośnie w miarę jedzenia  ) i w jednakowym stopniu czekam na te retro i na te o nowych rzeczach.
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
ja mam jedno ale
zmięcie sposób wyświetlania menu Z loga arhn.eu
bo większość przypadków jest to najechanie przez przypadek myszką i zasłania cały ekran a zniknąć nie chce
Dziekuje Pozdrawiam
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 20
Reputacja:
104
04-07-2014, 22:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2014, 22:20 przez Viatoro.)
(04-07-2014, 20:30)Pyszuch napisał(a): Zróbcie może jakiś nabór (?) na nowych publicystów serwisu. Chodzi mi o to, że stwórzcie jakiś konkurs, żeby napisać felieton, artykuł, recenzję czy coś innego. Z nadesłanych wybierzcie te waszym zdaniem najlepsze i po kilku etapach wybierzcie nowych redaktorów. Myślę, ba jestem przekonany, że w serwisie arhn.eu znajduję się wiele osób, które marzą wręcz o takiej szansie. Nabór na redaktorów zwiększy obroty waszego serwisu, bo będzie więcej kontentu. Do tego właśnie zmierzałem :P
Tylko że... nabór trwa nieustannie. Naprawdę. Wystarczy napisać odpowiedni temat na forum albo dopisać artykuł w bazie danych do danej gry (tylko wciąż czekamy, aż Archon usprawni ten moduł). Można też napisać do Doriana w sprawie rekrutacji, ale wtedy trzeba pokazać, co się już w życiu napisało. Teksty na forum zwykle są oceniane, a te dodawane do bazy, jeśli są dobre, to mimo problemów technicznych przepychamy na główną, natomiast tragiczne wywalamy. Pozostają średniaki, na które trzeba by mieć czas, aby je mocno poprawić, ale ponieważ i tak zostaną one wtedy wyłącznie w bazie, więc zawsze znajdzie się coś pilniejszego do roboty.
Zupełnie inną sprawą jest to, że mało kto chce pisać za darmo i w miarę dużo, a do tego robi to mniej więcej dobrze. Jednak jest to praca, która wymaga czasu (tego zwłaszcza starsi użytkownicy mają mało), a efekt jest wyłącznie w postaci liczby czytelników, natomiast dla chętnych drzwi nigdy nie są zamknięte.
(04-07-2014, 21:45)Dragon_ice napisał(a): 2.Recenzje dostępne zarówno w formie video, jak i tekstowej. Mówię tu głównie o użytkownikach łącz mobilnych, których ten problem chyba doskwiera najbardziej. Pewnie robiąc taką recenzje, i tak piszecie to w formie tekstowej, a więc mam nadzieje że nie będzie to wielki problem.
Od technicznej strony może się wypowiedzieć Archon, ale od strony korektorskiej to strasznie ciężki orzech do zgryzienia. Scenariusze do recenzji filmowej przechodzą zupełnie inną drogę niż te do recenzji tekstowej. Mam nadzieję, że nikt nie będzie mi miał za złe zdradzenie trochę roboty od kuchni, ale scenariusze nie mają prawie w ogóle poprawianej interpunkcji, a powtórzenia są wyłapywane tylko w skrajnych przypadkach, bo najzwyczajniej w świecie przy mówieniu nie są tak rażące (bardziej wyłapywane są konstrukcje brzmiące podobnie i znajdujące się blisko siebie). Forma mówiona i pisana to zupełnie różne bajki i na różne sprawy zwracamy uwagę. Jedynie sprawy merytoryczne są identycznie sprawdzane w obu przypadkach, lecz one o dziwo kosztują najmniej czasu. Sądzę, że nikt nie chciałby czekać na nową recenzję 3 dni zamiast kilku godzin.
Liczba postów: 34
Reputacja:
0
Ja jestem dość nowym użytkownikiem, ale filmiki na YouTube, mam praktycznie wszystkie obejrzane  . Jedyne czego można chcieć to więcej filmików (zwłaszcza od Dark Archona).
Filmiki od innych osób, można co najwyżej polecać na stronie(przykład z zabawką Charizarda), a nie koniecznie dodawać na główny kanał YouTube, bo się zrobi mały misz masz. Bardzo mi się podoba jak to jest wdrożone z Ichabodem (serwis zrzeszony). Ma własny kanał na YouTube, polecacie jego materiały na głównej i ma własną stroną z wyraźnym zaznaczeniem, że jest w "stajni" arhn.eu.
Osobiście czekam na kolejne Time Wrap'y ( a dokładnie z konsolami stacjonarnymi Nintendo). Dzięki temu cyklowi, który pojawił się na pewnej stronce z linkami, trafiłem do arhn.eu. Jest on na tyle uniwersalny, że jest duża szansa, na trafienie do większej liczby odbiorców (zresztą liczba wyświetleń na YouTube pokazuje, że popularniejszy jest tylko cykl System Error ).
Tworzenie nowej tematyki moim zdaniem było by błędem. Cykle już stworzone są świetne i najlepiej skupić się na nich. Jak już wcześniej wspomniałem o stronie Ichaboda, dodawanie nowej tematyki mogło by się odbywać na podobnej zasadzie (ktoś o filmach, ktoś może o muzyce).
Miło by było, aby za dinary, można było mieć dostęp do ekskluzywnych materiałów z Patreona. Wolałbym jak w przypadku dinarów wysyłać przelewy zamiast mieć automatycznie ściąganą kasę (myślę, że jest to lepsze w naszych warunkach). Obecnie widzę, że za dinary można co najwyżej dodać sobie ikonkę. Nie chodzi mi o żadne gadżety typu smycze, czy plakaty bo to jest dla was koszt, a nie o to w tym chodzi. Podsumowując chciał bym wesprzeć stronę przelewem i mieć np. szybciej o jeden dzień System Error jak osoby wspierające w Patreonie. Jeżeli jest już taka funkcjonalność to przepraszam za wątek ;/
Na końcu tylko jedno: tak jak teraz, nie faworyzujcie żadnej konsoli czy też działu. Robienie filmików tylko o tym co jest popularne w Polsce (gry na PC czy też PS oraz Xbox) pewnie niektórym by wystarczyła, ale to że nie zaniedbujecie Nintendo, które nie jest aż tak popularne sprawia, że wasza strona jest wyjątkowa
Pozdrawam
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 13
Reputacja:
9
Mi potrzeba tylko
-Naboru na moderatorów itp.
-Powrotu WEEKLY!
-Retro:Gothic
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
W tej chwili na arhn.eu jest dobrze. Bardzo dobrze. Jedyne, na co można narzekać to częstotliwość materiałów, co jest w tej chwili raczej nie do zrobienia.
Boli mnie trochę fakt, że arhn.edu zostało porzucone. Fajnie byłoby wrócić do idei tego kanału i robić na niego stale materiały. Może nie w dużej częstotliwości, ale dajmy na to 1 odcinek na miesiąc lub nawet dwa miesiące to już byłby duży progress
A, no i troszkę więcej Grema
Reputacja:
0
Zdecydowanie za mało kokoszek. A ten dzejarcade naprawdę mógłby być dobry.
Reputacja:
0
Moim zdaniem jedynie czego na arhn.eu brakuję to mateiałów spontanicznych np. 10 minutowy filmik jak archon włącza po raz pierwszy grę "x"...
Więcej Time warpów!!!!
Wskrzeszenie arhn.edu
Miałem coś napisać, ale zapomniałem co ;_;...
Po za tym jest to serwis idealny...
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
majkel2001 muszę przyznać ci rację co do System Error. Sam myślałem dokładnie tak jak ty, tylko nie chciałem załamać Archona i zebrać tsunami hejtów
Co mi się jeszcze przypomniało. Więcej recenzji gier z Xboxa i PS2. Zwłaszcza tych z Xboxa jest mało w Polsce, więc byłby to dobry punkt zaczepny.
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Chciałbym powrotu live'ów Archona (choćby raz w tygodniu)i żeby Dorczenzo zaczął strimować na własnym kanale zamiast arhn.eu. Chciałbym też przewrotnie aby System Error powstawały dużo rzadziej- te ostatnie wydawały się wymuszone (przez patreon) i powodują zaniedbanie innych serii serwisu. No i liczę na obiecaną pigułkę z gier muzycznych
Reputacja:
0
Moim zdaniem formuła serwisu ARHN.EU jest niemal doskonała. Wspomnę na słowa użytkowników powyżej, tzn. szkoda ARHN.EDU. Brakuje mi też filmów innych osób jak Dorian, czy Grem, serio unboxingi grema bardzo mi się podobały. Odczuwam również brak regularnych live'ów po za symulawtorkami (podsuwam pomysł marioczwartki). Boję się również zalania serwisu przez ichaboda, ponieważ częstotliwość wrzucania postów tego jednego człowieka jest niemalże równa częstotliwości wrzucania postów przez cały serwis ARHN.EU. Serdecznie pozdrawiam.
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja:
101
(04-07-2014, 21:31)Micvhu napisał(a): - do serwisu przyciągnęły mnie w głównej mierze unboxing'i, których teraz troszkę brakuje (Crix odpakowuje troszku nowości więc czemu by jego rozpakowań na główną nie dawać )
Procent samobójstw wśród widzów by wzrósł. :P
Fajnie by było gdyby były przynajmniej raz w miesiącu TS-owe soboty z Archonem. Kiedyś były, obecnie zostali tylko najwierniejsi.
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Przede wszystkim chciałbym podziękować całej ekipie ARHN.EU za dotychczasową pracę. Mam nadzieję na większą częstotliwość wypuszczania materiałów. Obawiam się zmiany profilu serwisu ponieważ jest to w praktyce jedyny w Polsce serwis zajmujący się handheldami i nintendo. A jestem fanem jednego i drugiego. Powodzenia
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 4
Reputacja:
231
(04-07-2014, 23:20)Kacu napisał(a): Boję się również zalania serwisu przez ichaboda, ponieważ częstotliwość wrzucania postów tego jednego człowieka jest niemalże równa częstotliwości wrzucania postów przez cały serwis ARHN.EU.
Spokojnie, powódź opanowana
Liczba postów: 310
Liczba wątków: 37
Reputacja:
66
Co do System Error, powinno być jednak co 2 miesiące mimo wszystko, zgadzam się z tym co niektórzy tu mówili.
1.5x dłuższe materiały, choć mniej często ^^. Powinno być też więcej kurczaczków. Jak co to z nich można fajne kreskówki zrobić!
(04-07-2014, 20:59)Kropcia napisał(a): Rufus, nie mówię, że nie mogą. Mogą, tylko z jakiegoś powodu tego nie robią. Nikogo przymuszać nie będę.
Oczywiście zgadzam się, że jest wręcz znikomy odzew. I to jest, tak jak mówisz, nasza wspólna wina, ale można to zmienić. Tylko trzeba chcieć. Ludzie boją się odrzucenia.
Twórcy z Arhn.eu to autorytety, odrzucenie materiału użytkownika może mu się kojarzyć bardzo negatywnie, dlatego
taki użytkownik woli siedzieć w bezpiecznej strefie, w strachu przed ewentualną smutną prawdą.
Reputacja:
0
Ktoś wspominał o zmianie forum na coś innego, z powodu obecnych trendów.
Myślę, że coś w stylu reddita mogłoby dużo zmienić.
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Wskrzeszenie materiałów "w pigułce", mniej system error, może coś z typu "płakałem jak grałem". Ostatni tego typu materiał był śmieszny i powiedział użytkownikom co omijać, chociaż rozumiem że tworzenie z tego recenzji nie było przyjemne.
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
No coś w tym gurgie jest
Z tymi autorytetami to bym był ostrożny (przynajmniej na razie) ale z tego co wiem, to chłopaki pomagają przy próbach zapodania swoich wypocin na stronkę i jeżeli warsztat pisarski jest niedoskonały, to próbują nakreślić autorowi gdzie tkwi błąd.
Pewnie, że większości słabych materiałów nie widzimy bo są przesiewane, ale strachu w takim wypadku nie powinno być, bo jeśli faktycznie jest dramat, to to zostaje między autorem a osobą "dopuszczającą"
Także ja osobiście trzymam się tezy, że wolimy czytać niż pisać (Ja wolę  )
Reputacja:
0
Time Warpy i lajwy Archona co tydzień jak kiedyś. I jeszcze powrót Weekly.
To wszystko mi wystarczy do szczęścia.
Liczba postów: 363
Reputacja:
63
05-07-2014, 11:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2014, 12:05 przez guy_fawkes.)
Myślę, że dobrym posunięciem byłoby, jak wskazał przedmówca, częstsze publikowanie materiałów Time Warp. W polskim Internecie panuje tutaj znaczna posucha, bo mało kto ma dostęp do bardziej unikatowego sprzętu bądź potrafi to zrobić z odpowiednią rzetelnością. Jeśli już ktoś u nas w coś takiego się pakuje, to zwykle widz nie dowie zbyt wielu ciekawych rzeczy.
Generalnie dobrze byłoby skoncentrować się na tym, co świetnie wychodziło do tej pory, czyli starannie przygotowywanych materiałach o konkretnym sprzęcie bądź grze. Tutaj jednak odradzałbym pójść w sugerowaną przez niektórych użytkowników, popularną wśród jutuberów formułę "zagrajmy w crapa". Strata czasu, a od takich, często polegających wyłącznie na pajacowaniu materiałów pęka YT.
Livestreamy - tak, ale ze starego sprzętu i trudniejszych obecnie do dostania gier. Moim zdaniem nie ma sensu robić premierowych streamów ze świeżynek, bo tym zajmuje się masa ludzi; analogicznie ślęczenie na Twitchu z grami/seriami, które zna każdy, też wydaje mi się stratą czasu. Ludzie oczywiście lubią oglądać to, co już znają, ale niektóre pozycje przyciągają praktycznie same gimbusy z całym dobrodziejstwem inwentarza, czyli wulgaryzmem i roszczeniową postawą.
Tak na koniec sugerowałbym jeszcze większe poświęcenie uwagi platformom Nintendo, w Polsce marginalizowanym i traktowanym per noga "bo to przecież dla dzieci". Pamiętam istny shitstorm w komentarzach pod recenzją Mario Kart 8 i dlatego wydaje mi się, że dobrze byłoby pójść pod prąd i pokazać, co ludzie tracą omijając je szerokim łukiem - oczywiście myślę tutaj np. o grach na N64 czy GameCube, bo z Wii U/3DS-em jesteście na bieżąco. Możliwe, że pewnej części takich widzów opadną klapki z oczu.
Reputacja:
0
Odwiedzam wasze kanały regularnie od pojawienia się pierwszego odcinka System Error w 2012 roku. Chociaż nigdy specjalnie nie brałem udziału w dyskusji a moja obecność ograniczała się głównie do roli biernego obserwatora, to mimo to zawsze wiedziałem, że to jedyne takie miejsce w tym kraju. Przestrzeń dla ludzi których "starocie" to coś więcej niż dawno zapomniane i oblepione tumanami kurzu przedmioty, będące dzisiaj tylko wspomnieniem zamierzchłych już czasów. Ciekawy skrawek internetu, w którym nowe spotyka się ze starym, koegzystując i zupełnie sobie przy tym nie przeszkadzając.
Tyle mianem wstępu (wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać).
Od siebie dodam tylko:
- Zwiększenie częstotliwości pojawiania się materiałów video.
- Powrót do idei związanej z arhn.edu
- Od czasu do czasu jakiś livestreem z Archonem.
I najważniejsze, żeby wciąż chciało tu się wracać
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 5
Reputacja:
6
Ja może zacznę od malutkiej dygresji: podczas wczorajszego gruniopiątku doszło do mnie, że arhn.eu ma wspaniałą społeczność i cieszy mnie niezmiennie, że mogę być jej częścią. Co prawda arhn.eu oglądam dość długo, to na forum jestem kompletnie od niedawna, więc można powiedzieć, że jestem "forumowym młodzikiem". Podziwiam Archona za to, ile on w to pracy i czasu wkłada. Należą mu się wielkie dzięki za profesjonalne podejście do tematu i liczę na rozwijanie się serwisu w jak najlepszym kierunku, by wszystkim było tu dobrze i by wszyscy czuli się tu dobrze wśród tylu wspaniałych ludzi.
Co do samego serwisu, to szczerze nie mam się do czego przyczepić, wszystko stoi na bardzo wysokim poziomie. Czytałem tylko niektóre z wypowiedzi w tym temacie, i z niektórymi pomysłami jestem w stanie się zgodzić: częściej mogłyby się pojawiać pigułki, System Error jest spoko, ale chyba bardziej wolę oglądać historie serii gier wideo (Sonic the Hedgehog w pigułce może?). Materiały reszty redakcji byłyby miłą odskocznią od głosu Archona. Nie to, że głosu Archona nie trawię, ale reckę MGS V: GZ w wykonaniu Grema czy Retro ze Spyro 3 Neko oglądało mi się bardzo przyjemnie, przez co liczę na większe zaangażowanie reszty redakcji. Live'y z gier retro (retrodziałki, retrowtorki, czy coś) byłyby mile przeze mnie widziane. Strasznie spodobał mi się pomysł Gurgiego dot. ArhnToons - chciałbym bardzo, oglądałbym to. Perypetie redakcji w formie kreskówkowej? Lubię to! Weekly wydaje mi się być zbędnym balastem, więc ja bym nie wracał do tego.
Póki co wydaje mi się, że to tyle ode mnie, nie mam jakichś lepszych pomysłów na chwilę obecną. Jak coś mi przyjdzie ciekawego do głowy, to z chęcią jeszcze coś napiszę w tym temacie  .
|