Liczba postów: 5
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Mimo że na arhn.eu konto mam od niedawna to jednak trochę już Was znam (dzięki kanałowi na YT). Odwalacie kawał dobrej roboty i bardzo Was za to szanuję. Cały serwis od razu przypadł mi do gustu - ale starczy tego słodzenia  .
Kilka osób pisało już o zmniejszeniu częstotliwości ukazywania się “System Error”. Wiem że większości osób może się to nie podobać ale popieram tą inicjatywę. Mam wrażenie że przez pojawianie się SE ulatuje magia tego działu. Nadal jest dobrze ale zmniejszenie częstotliwości wyjdzie serii tylko na lepsze (ale to tylko moja opinia).
Chciałbym także by inni współtwórcy serwisu pojawiali się w materiałach. Wiem że Archon jesteś ‘człowiekiem instytucją’ ale chciałbym żeby Neko, Grem, Dorczenzo i reszta ferajny pojawiali się w materiałach (i nie chodzi mi o live’y).
Podpisuję się także pod wskrzeszeniem kanału arhn.edu. W końcu nie samymi grami żyjemy
I to tyle z mojej strony.
Pozdrawiam całą ekipę
Liczba postów: 0
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Piszę z pozycji casuala, który uwielbia ludzi z pasją:
1. Unboxingi - po prostu nie podchodzą mi te materiały i nie jestem fanem oglądania tektury, pudełka i książki. Wolę obejrzeć gotową recenzję gry, konsoli czy co tam jeszcze jest.
2. Arhn.Edu - super projekt, widzę że dużo ludzi o niego prosi, a ja Was proszę żeby nie było nic na siłę. jeśli robicie coś fajnego co się nada na kanał to chętnie obejrzę, ale bez spiny.
3. Recenzje - te video to jakość sama w sobie, pisanych niestety nie czytam, generalnie mało czytam..
4. Co-relacja - chciałbym zmotywować chłopaków, robią kawał dobrej roboty, życzę więcej czasu, w sumie z chęcią posłuchałbym podcastu robionego przez większą część redakcji i z gościnnym udziałem reszty ekipy od czasu do czasu. Moglibyście to też dodawać na podcasty w apple, żeby było łatwiej dla hipsterów
Liczba postów: 1 595
Liczba wątków: 35
Reputacja:
86
ja osobiście proponuję więcej live-ów (szczególnie ze starszych konsol  ) z Archonem i Johnym no i recenzje gier robione przez Dorczenzo oraz Neko - wtedy byłoby więcej świetnych materiałów ;]
No i oczywiście powrót pigułek
Oraz żeby Arhn.eu było najpopularniejszym serwisem o grach w Polsce i miało najwięcej subskrypcji na YT
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 7
Reputacja:
4
Może to będzie z mojej strony niezwykle sadystyczne ale zobaczył bym jeszcze kilka "Płakałem jak grałem" ^^. Poza tym więcej retro i Time Wrap
Reputacja:
0
Sądzę, że strona jest cudowna. Jest i cały czas dochodzą na nią wiele ciekawych artykułów, recenzji, unboxing'ów. Moim zdaniem powinno być na niej więcej pigułek i Time Warp'ów nawet kosztem rozpakowań, bo za nimi zbytnio nie przepadam, a można w sieci obejrzeć ich tysiące. Twoje pigułki, System Error'y i Time Warp'y są genialne i jedyne w swoim rodzaju, dlatego one muszą być tworzone.
A i jakiś shoutbox też by sie przydał na stronce.
Liczba postów: 363
Liczba wątków: 1
Reputacja:
63
UP: Przewiń ekran do samego dołu, zdziwisz się.
Liczba postów: 13
Reputacja:
0
Jak dla mnie brakuje teraz recenzji/rozpakowań może jakichś peryferii dla graczy typu: pady, gitary do Guitar Hero lub innych nietypowych kontrolerów. Mogło by to się odbywać na drugim kanale. Dobrze by było też gdyby został wskrzeszony wspomniany wcześniej projekt arhn.edu. Jeżeli chodzi o różne serie to moim zdaniem każda jest świetna, choć np. Time Warp mógłby pojawiać się częściej (chciałby także żeby zostało wznowione Weekly, ale to moja osobista wola). Mimo wszystko dopuściłbym też parę innych osób do robienia materiałów. Też mogłyby pojawiać się na arhn2, a jeżeli spodobałyby się, trafiały by na główny kanał. Jeszcze może (przy okazji Gramytatywnie lub cyklicznie co 1-2 miesiące) robić konkurs, który polegałby na tym, że forumowicze tworzą materiały np. filmowe a najlepsze wideo z nich trafia w nagrodę na kanał podstawowy.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Za mało PSP! DS jest faworyzowany!
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Ciężko jest mi się zorientować czego może ewentualnie brakować na stronie. Zwykle portale tematyczne omijam szerokim łukiem, arhn.eu jest bodaj jedyną regularnie odwiedzaną przeze mnie stroną o grach, toteż brak mi jakiegoś punktu odniesienia, czy innej skali porównawczej. Niemniej wiem, że brakuje mi materiałów opiniotwórczych, tak jakby ekipa arhn.eu nie komentowała, a przynajmniej niezbyt głośno, zmian w samej branży. Ostatnio bardziej pociągają mnie materiały pokroju "Jimquisition" Jima Sterlinga czy "Content Patch" Johna "TotalBiscuit" Baina, materiały krytykujące tudzież chwalące sam rynek gier i zachodzące na nim zmiany. Recenzja mobilnego "Dungeon Keeper" jest bodajże jedynym materiałem w historii arhn.eu, gdzie opinia na temat modelu płatności była jasna, niemniej nie mam pojęcia czy odnosi się ona także do innych tytułów "Free 2 Play". Fenomen YouTube'a zwykle polega na zgromadzeniu się fanów wokół jednostki, czy też grupy, posiadającej podobne przekonania oraz głos i umiejętność artykulacji owych poglądów. Materiał, gdzie Archon, Grem czy Dorczenzo przez piętnaście minut komentowaliby np. płatne wersje demo gier EA na XBOX One czy poczynania Nintendo w kwestii YouTube'a pozwoliłby widzom lepiej poznać ekipę, przez co także wasze recenzje nabrałyby wyraźniejszych kształtów dla (świadomych) odbiorców, gdyby tylko nie trzeba było posiłkować się strzępkami informacji o waszych opiniach z innych materiałów.
Z innych przemyśleń, inspirowanych powyższymi wpisami, proszę tylko - nie róbcie z siebie IGN'u - to jest... zostańcie przy grach, nie rzucajcie się na żadne filmy, komiksy czy inne elementy popkultury. Jak mówi bowiem stare porzekadło, gdy coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. Niemniej, w drodze wyjątku, byłoby niezwykle ciekawym jakby powstała seria, może przynajmniej pilot, porównujący filmowe adaptacje gier do ich pierwowzorów, choć byłoby niezwykle bolesnym zmuszać kogoś do oglądania filmów Uwe Boll'a...
Reputacja:
0
Zgodnie z tym, co napisał EasyMediumHard, za mało unboksingów i stanowczo za mało Grema!
Liczba postów: 90
Liczba wątków: 7
Więcej time warpów! oglądam je po kilka razy, nie dość że można dużo z nich się dowiedzieć to nie które są śmieczne (xbox i wcale nie był do dupy ;__; ale i tak zabawne) time warp 7 generacji to było by coś! a tak to życzę sobię tylko to co michvu.
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Wypowiadałem się już w tym temacie, lecz po przeczytaniu opinii innych ludzi, chciałbym się podpisać - naprawdę fajnie byłoby usłyszeć głosy innych ludzi z ekipy ARYN.IJU w np. recenzjach. Byłby to powiew świeżości, Grem raczej niezbyt często coś robi na kanał na YT, ale jak już coś zrobi, to po mistrzowsku. Kokoszki też mogą coś dodać od czasu do czasu
"Towarzyszu Burłak, znaleźliśmy nową dostawę... " ~ Płatonow x10000
Reputacja:
0
Oh, przydałby się jeszcze jakiś przycisk edycji własnych recenzji, czy komentarzy.
Zdarzyło mi się już pisać prywatne wiadomości do Was, bo znalazłem błąd w swojej recenzji i nie potrafiłem go poprawić.
Liczba postów: 10
Reputacja:
0
Moim skromnym zdaniem "Arhn Toons" czy też "Arhn Puppet Show" Gurgiego to świetny pomysł. Na pewno wsparłbym to na kickstarterze
Rekrutacja do tego nawet naszych forumowych kolegów z umiejętnościami była by super sprawą, nie widziałem jeszcze takiego czegoś na żadnym (Polskim) serwisie growym. Mogła by to być swego rodzaju wizytówka strony.
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 13
Reputacja:
4
Mało mam czasu, więc napisze tylko, że byłbym niezwykle ucieszony z powrotu Weekly, planowane również w dalekiej przeszłości Monthly byłoby dobrym pomysłem.
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja:
1
@UP zgadzam się ze stworzeniem serii Monthly,
Po drugie, gdzie się podziały Podglądy? Jedna z najlepszych serii na arhn.eu,
Po trzecie, proponuję powrót arhn.edu, bo zapowiadało się bardzo ciekawie,
Po czwarte, seria filmów o grach na PSV byłaby dobrą opcją ze względu na rozszerzające się grono posiadaczy Vity,
Po piąte, design strony forum można by zmienić, na taki jaki jest na stronie głównej.
#gimbomarudzenie
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 4
Reputacja:
2
Hm, ja bym chciał poprawienia systemu wysyłania recenzji.
Tak, np. napisałem recenzję "Janosika" i nie mam pojęcia czy tekst jest odrzucony czy w ogóle ktoś to moderował. Wrzuciłem dawno, więc mniemam ze odrzucony.Ale i do tej pory nie wiem, czy ta recenzja, jeśli by została przyjęta, trafiłaby na główną czy nie.
Po drugie - mniej Archona. Tak, zgadzam się. Nie żebym nie lubił, ale jak więcej osób się do roboty weźmie... to więcej materiałów na stronie będzie.
Po trzecie - forum. Jest tylko przylepką do shouta.
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 20
Reputacja:
104
(07-07-2014, 11:04)Milven napisał(a): Hm, ja bym chciał poprawienia systemu wysyłania recenzji.
Tak, np. napisałem recenzję "Janosika" i nie mam pojęcia czy tekst jest odrzucony czy w ogóle ktoś to moderował. Wrzuciłem dawno, więc mniemam ze odrzucony.Ale i do tej pory nie wiem, czy ta recenzja, jeśli by została przyjęta, trafiłaby na główną czy nie.
Jeśli ktoś skończyłby moderację tego tekstu, to na stronie gry w dziale Teksty użytkowników pojawiłby się zielony ptaszek. Przy skasowaniu tekst oczywiście by zniknął, pojawienie się na głównej też byś raczej zauważył.  W każdym razie sytuację z tekstami opisałem kilka postów wcześniej. Mimo to zerknąłem na Twój tekst, w założenia nawet nie taki zły, ale ma ogromnie dużo nawiasów, co się źle czyta. Do tego bardzo wiele powtórzeń słowa "które" i chociaż kilka poprawiłem, to pozostało ich jeszcze sporo. Znalazłem też kilka kolokwializmów całkowicie nie pasujących do formy. Ten tekst wymagałby dopracowania, żeby w tej formie trafić na główną.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Ja bardzo chętnie zobaczył bym materiały o tym jak powstawała dana marka gier.Wiem że brzmi to jak kolejne ''w pigułce'' ale mi chodzi tylko o pierwszą gre z serii.Po ilości wyświetleń cyklu w pigułce łatwo dostrzec ze ludzie najczęściej oglądali pierwsze serie danego cyklu ponieważ najbardziej interesowała ich geneza samej marki.
Sądzę że dużo naszych rodzimych graczy chętnie by posłuchało o tym jak powstawały ich ukochane marki.
To tyle z mojej strony
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
07-07-2014, 20:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2014, 20:13 przez Kapix147.)
Ja, odkąd zapoznałem się z arhn.eu nie wyobrażam sobie życia bez tego serwisu i kanału YouTube. Nie wiem dlaczego, ale KAŻDY wasz materiał mnie ciekawi, nie ważne z jakiej gry, i ile trwa ^^
Znam arhn.eu od niedawna, ale z tego co się naoglądałem na arhn2eu, to Retrodziałki były świetną sprawą ^^
Prezentowanie GTA 2 i innych starszych gier to świetny pomysł moim zdaniem.
No i przede wszystkim sugestiobotowi się pamięć zapchała... może by coś z tym zrobić ? ^^
a ! I jeszcze proszę o więcej Rupieciarni ^^
Świetna seria, miło ogląda się takie rzeczy
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 4
Reputacja:
1
Moim zdaniem jest stanowczo za mało Livestreamów z Arhonem. Jego Pokedziałki z przyjemnością oglądałem co poniedziałek. Może jako że zdobyliście już Retrona 5 to powinniście zrobić Stream co piątek na którym będziecie grać w jedną lub więcej retro gier. Wszystko to mogłaby uzupełniać ankieta w której to użytkownicy mogliby wybrać spośród propozycji gier te, które najbardziej ich interesują. Oglądałbym.
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 18
Reputacja:
9
08-07-2014, 12:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2014, 22:48 przez Nowatsky.)
Tak jak wcześniej wspomniano dobrym pomysłem byłoby skupienie większej uwagi na Nintendo, choćby na przekór narzekaniom świadomych (o zgrozo!) graczy, którzy niczym echo w górach odbijają hasełko "nintendo ómarło i jezd dla dzieci".
Ponadto myślę, że warto byłoby wybrać spośród redakcji lub społeczności osobę, która na zasadzie takiego partnerstwa jak ichabod (i w tej jakości) prowadziłaby podstronę/bloga poświęconą konsolom przenośnym. Wydaje mi się, że pośród społeczności arhn.eu jest dużo miłośników handheldów, dziś pośród casualowej części graczy wypieranych przez tablety i smartfony. Sam jestem miłośnikiem przenośnych konsolek i chętnie poczytałbym teksty na ich temat.
Poza tym wspomniana wcześniej aplikacja mobilna. Zdaje sobie sprawę, że to dość duże przedsięwzięcie, jednakże stanowiłoby sporą kartę przetargową w ręku serwisu, przyciągając w ten sposób więcej użytkowników, jednocześnie dając tym starym większą radość z uczestniczenia w społeczności
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja:
742
Livestreamy retro na pewno prędzej czy później powrócą. Na drodze stoi mi głównie brak czasu i ostatnia niestabilność internetu. To pierwsze można przeskoczyć, to drugie raczej średnio.
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
Więcej pigułek, time warp-ów, rcenzji gier na nintendo i vitę.
PS:Fajnie by było namówić quaza i uncle mroowę do wstąpienia do ekipy.
Poza tym wszystko cudownie.
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
dzieki  teraz jest miodzio
|