Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Nintendo › 3DS v
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Dalej »

Kirby, Donkey Kong czy Mario - wybór platformówki na 3DSa
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Kirby, Donkey Kong czy Mario - wybór platformówki na 3DSa
Millenium Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 12
Reputacja: 2
29-07-2014, 11:08
Hejka wszystkim,
Zamierzam kupić sobie jakąś nową gierkę na mojego XLa i natrafiłem na małą przeszkodę.
Chciałbym kupić platformówkę z dwuwymiarowym sterowaniem, ale stać mnie teraz niestety na tylko jedną sztukę. Tutaj pojawia się przeszkoda w postaci wybrania odpowiedniej Grinning

Myślałem póki co o:
Kirby: Triple Deluxe,
Donkey Kong: Country Returns 3D
New Super Mario Bros. 2

Widziałem recenzję wszystkich gier, ale niestety wszystkie wydają się być porównywalnie świetne.

Pozdrawiam,
Millenium
Szukaj
Odpowiedz
Wiklu Offline
MC
*
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 1
Reputacja: 8
29-07-2014, 11:51
Moim zdaniem Marian odpada, bo to ta sama gra z NES-a w kolejnej wersji, w przeciwieństwie do np. Super Mario 3d Land.
A z pozostałych wybrałbym Kirbiego, bo jest słodki i ma 60fps, ale wybór należy do ciebie Winking
Szukaj
Odpowiedz
LosBananos Offline
Iron mun
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
29-07-2014, 13:12
Mam kirbiego, przeszedłem i nie jestem jakoś tą grą wyjątkowo zachwycony. Jest bardzo powolna jak na platformówkę. Dodatkowe tryby są moim zdaniem ciekawsze niż sama gra. Mam jeszcze Yoshi's New Island i ją bardziej bym polecił. Jest troszkę szybsza i spooooro trudniejsza. New Super Mario Bros mam wersję na wii u i kompletnie nie daję sobie w niej rady. Jest dla mnie za trudna i udało mi się przejść tylko kilka poziomów Grinning. Jeśli wolisz trochę szybsze platformówki bardziej nastawione na zręczność niż eksplorację i myślenie to bierz Mario albo Donkey Konga, jeśli wolisz grać powoli i zbierać znajdźki to bierz Kirby albo Yoshi's New Island.
Szukaj
Odpowiedz
Pietruch Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
29-07-2014, 13:48
Ja mam z tych gier tylko Mario i serdecznie polecam. Każdy poziom można przejść bez problemu. Jeżeli jakiś poziom sprawia problem, to jeżeli nie chce się ciągle wkurzać to po bodajże po 5 utratach żyć z rzędu można dostać nieśmiertelność (White Tanookie), aczkolwiek jak zauważył to Mike z AVGN(odnosząc się do Mario 3d Land), psuje to trochę zabawę i osobiście starałem się nie używać tego handicapu. Przejście głównego wątku zajęło mi mniej niż 10h, ale jest jeszcze sporo bonusów i samej gry jeszcze nie wymaksowałem. Archon w swojej recenzji mówił, że ta gra jest dla kogoś, kto nie miał długo styczności z Marianami i w pełni się z nim zgadzam. Ja dawno nie grałem w inne Mario i dla mnie gra jest całkiem ciekawa Smiling
[Obrazek: Clipboard01Klr68.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
Hixovick Offline
NES
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 99
Reputacja: 7
29-07-2014, 15:08
Ja polecam Kirby: Triple Deluxe. Gra jest świetna! Mam 98% i we wszystkich minigierkach platynowe medale. Nie mogę tylko zrobić jednej minigierki. Nie chce zdradzać jaką bo odblokowujesz ja na sam koniec i to za duży spoiler. Bierz odkurzacz! Wcale nie jest to powolna gra jak mówił LosBananos.
Szukaj
Odpowiedz
LosBananos Offline
Iron mun
*
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 3
29-07-2014, 16:26
Z tym, że kirby jest powolny chodziło mi o to, że ta gra opiera się raczej na walce z przeciwnikami, otwieraniu przejść i eksploracji niż typowym skakaniu po platformach. Większość plansz jest dosyć płaska i nie trzeba dużo skakać, a jeśli już to nie wymaga to jakieś precyzji czy zręczności. Co nie zmienia faktu, że gra jest dobra tylko po prostu wolę inny rodzaj rozgrywki.
Szukaj
Odpowiedz
Millenium Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 12
Reputacja: 2
30-07-2014, 06:49
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chyba zdecyduje się właśnie na Kirbyego - nie wydaje mi się, aby wolna rozgrywka mi przeszkadzała. Jeżeli chodzi o Mariana to mam już rzeczywiście Mario 3D Land i jest ona świetna - w kirbyego nigdy nie grałem więc dam mu szansę.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam,
Millenium
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 07-06-2025, 15:19 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.