Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 41 Dalej »

Zgubiłem płytkę – mogę spiracić?
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Zgubiłem płytkę – mogę spiracić?
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 5
Reputacja: 1
30-06-2015, 00:39
Witam wszystkich!

Wzięła mnie ochota na powrót do pewnych dwóch gier. Tylko jest problem – jedna mi się zgubiła (mam zainstalowaną), a drugą miałem na starym komputerze, ale przez DRM-a nie mogę zainstalować ponownie na nowym. Teraz mam pytanie o waszą interpretację prawa, czy mogę je zkrakować, gdy wcześniej legalnie zakupiłem kopie i mając ją na komputerze, starym lub obecnie używanym? 
Z góry dziękuję.
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
grem Offline
Sturgeon's Law Advocate
Administrators
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 1
Reputacja: 223
30-06-2015, 00:46
nie
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
PanRobal Offline
pąg
*
Liczba postów: 49
30-06-2015, 01:13
No cóż, trzeba kupić drugi raz tę samą grę PC Has No Game
WIELKI GRUNIO PATRZY™
Szukaj
Odpowiedz
Kuryozum Offline
Magic claw!
*
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 6
Reputacja: 0
30-06-2015, 15:13
A co w przypadku, gdy posiadam oryginalną grę ale z powodu współczesnego oprogramowania nie mogę jej zainstalować? Mam tak z grą Beyond Good & Evil, która na Windowsie 7 bezceremonialnie przerywa instalację w samym środku bez jakiegokolwiek komunikatu o błędzie. Na innych serwisach takich jak Steam czy GOG.com sprzedawane są cyfrowe kopie gry, które ponoć nie są obarczone wspomnianym powyżej problemem. Czy w takiej sytuacji ściągnięcie pirata to też grzech? I uprzedzam pytanie - zrobiłem mały research i próbowałem rozwiązywać problem płytowego, oryginalnego wydanie, bezskutecznie.
[Obrazek: DciAQ7t.jpg]
Szukaj
Odpowiedz
szymoneusz Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
30-06-2015, 17:02
hmm nie wiem ale spróbuj po googlować po angielsku na ten temat może pomoże
Moje konsole :
PS2 Slim
Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
30-06-2015, 17:06
(30-06-2015, 15:13)Kuryozum napisał(a): A co w przypadku, gdy posiadam oryginalną grę ale z powodu współczesnego oprogramowania nie mogę jej zainstalować? Mam tak z grą Beyond Good & Evil, która na Windowsie 7 bezceremonialnie przerywa instalację w samym środku bez jakiegokolwiek komunikatu o błędzie. Na innych serwisach takich jak Steam czy GOG.com sprzedawane są cyfrowe kopie gry, które ponoć nie są obarczone wspomnianym powyżej problemem. Czy w takiej sytuacji ściągnięcie pirata to też grzech? I uprzedzam pytanie - zrobiłem mały research i próbowałem rozwiązywać problem płytowego, oryginalnego wydanie, bezskutecznie.

Ale powód dla którego pobierasz nie ma żadnego znaczenia. Z punktu widzenia prawa - nie wolno i tyle. Filozofowanie o tym co jest moralne, gdy pyta się o paragrafy, nie ma w tym kontekście nic do rzeczy.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 07-06-2025, 20:23 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.