Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 11 Dalej »

Problem z cenami konsol retro w Polsce
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z cenami konsol retro w Polsce
Porucznik Offline
Porucznik Internetu
**
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 14
Reputacja: 4
Thumbs Down  26-09-2016, 23:43
Kolekcjonuję retro sprzęt od lat i zdaję sobie sprawę
że na allegro mamy wielu januszy biznesu którzy pod każdym NES-em zrobią dopisek (jedyny taki, unikat)

Ale to co zrobił ten pan to przesada  Warp Speed 
http://allegro.pl/nintendo-entertainment...16902.html

Ja rozumie że czasem zdarzają się jakieś unikaty których są 2 sztuki na świecie jak egzemplarze 
developerskie czy jakieś wersje konsol work edit jednak to co pokazał ten pan to idealny pokaz
jak bardzo kupcy psują nam rynek retro gdzie w japoni czy USA często retro kosztuje ćwierć naszej ceny.
a czemu zapytacie z prostej przyczyny bo oni wiedzą że te konsole wyszły w tylu egzemplarzach że nie mogą być drogie.

Po drugie zrozumiał bym gdyby to była premierowa, zamknięta w pudełku konsola jednak w tym stanie
gdzie jest ona całkiem widocznie skorodowana przez słońce a dołączone gry nie są zbyt rzadkie
to mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić że kolekcjonowanie retro w najbliższym czasie będzie dla nas
coraz trudniejsze i to właśnie przez takich panów jak ten którego przedstawiłem powyżej.

A i tak na marginesie może wyjdę na teoretyka spiskowego ale kiedy np. archon zrobił recenzję gb boy color nagle ceny na allegro podskoczyły do góry ALE HEJ TO TYLKO TEORIA. 

A no i czekam aż ktoś wyjaśni mi może czemu to jest tak drogie bo może się mylę może czegoś nie wiem 
i cena tej konsoli jest słuszna a tylko nie potrzebnie tu wylałem kwas
więc jak coś to proszę mnie poprawić ewentualnie usunę wątek czy samego siebię z życia bo dostane 
dzikie hejty po których będę miał ochotę pić rozpuszczalnik.  

Oczywiście zapraszam do dyskusji no bo od tego chyba jest forum.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Dark Archon Offline
Sarcastic Mr. Know-It-All
Administrators
Liczba postów: 1 446
Liczba wątków: 159
Reputacja: 742
27-09-2016, 15:20
Cześć, Poruczniku.

Niektórzy sprzedający ustawiają taką cenę, gdy z jakiegoś powodu nie chcą jednak sprzedać konsoli.
Na przykład wyjeżdża na wakacje albo już komuś opchnął bokiem i nie ma jej na sprzedaż.
To nie jest cena produktu.
Dzięki takiemu zabiegowi cenę można potem zmienić z powrotem czy skończyć aukcję bez ponoszenia dodatkowych opłat za jej przerwanie.
Szukaj
Odpowiedz
Porucznik Offline
Porucznik Internetu
**
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 14
27-09-2016, 16:21
Mam nadzieje że masz rację
jednak nie zmienia to faktu że ceny retro sprzętu w Polsce są dość wygórowane.

A i kiedy będę mógł cię ograć w Wormsach
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
GRYzonie Offline
Game & Watch
**
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 8
13-10-2016, 19:54
Ceny sprzętu retro w Polsce są wygórowane często z prostej przyczyny: w naszym kraju było znacznie znacznie mniej konsol niż na zachodzie. Oczywiście wiele z nich nigdy nie miało w naszym kraju oficjalnej premiery.
Kanał YT o grach/konsolach/gadżetach:  https://www.youtube.com/c/GRYzoniePolska Happy
Szukaj
Odpowiedz
Wysy Offline
Pong
*
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Reputacja: 1
19-10-2016, 20:12
Żałuję, że aukcja się zakończyła, bo może bym kupił Smiling
A tak na poważnie to albo wcisnął mu się przycisk "0" na klawiaturze albo po prostu gościa nieco po...ało!
Szukaj
Odpowiedz
bololabich Offline
Pong
*
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 4
Reputacja: 0
08-11-2016, 01:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2016, 01:21 przez bololabich.)
Zaskoczę Was Panowie ale to NIE prawda, że retro w PL jest drogie :P drogie są tylko konsole Nintendo bo np pierwsze Xboxy mamy prawdopodobnie najtańsze na świecie!! To samo Sega :o już takie perelki na allegro szły, że głowa boli... sam kupiłem MegaDrive model I "HD" z całym zestawem, wszystko oryginalne za stówkę, Sonic PAL box 40zł i chyba najlepsza zdobycz Sonic Japoński box 20zł! gdzie oczywiście Japońskie gry na Sege sa najdroższe bo Sega była tam mało popularna :o Jeśli chodzi o Nintendo to trzymam sie regionu Japońskiego i zamawiam ze sklepów (polecam, czasami po 2x taniej niz eBay jak się pogoogluje sklepy) i eBaya. Mimo wszystko udało mi sie kupić Wai Wai World na Famicoma z allegro za nie całe 3 dyszki (eBay ~120zł) i kilka gier na GB całkiem przyzwoicie.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 27-07-2025, 15:07 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.