Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › PC v
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 41 Dalej »

Problem z płytą główną SRock K7541GX
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z płytą główną SRock K7541GX
DEAGLER2001 Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
16-01-2016, 17:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2016, 18:41 przez DEAGLER2001.)
Cześć. 
Mam otóż problem z moją płytą główną : 
ASRock K7541GX

Procesor Angry/font]
[font=helvetica, arial, sans-serif]AMD Athlon 1,4 

Karta Graficzna : 
Zintegrowana/Ge Force MX400
RAM : Nie znam firmy, 256 MB

Chodzi mianowicie o to, ze po włączeniu działa. ale nie reaguje ani speaker ani płyta główna (znaczy komputer włącza się ale poza tym nie ma obrazu, obie karty graficzne przetestowane). Komputer jest zbyt "Cichy", sprawdzałem i zabierałem i wkładałem kolejno części.
Wina zasilacza, czy któregoś z kondensatorów w płycie głównej?
Szukaj
Odpowiedz
Dekakura Offline
Lokalny animefag
Liczba postów: 294
Liczba wątków: 8
Reputacja: 120
16-01-2016, 17:46
Tak jak wspominałem w temacie, zasilacz jest do wymiany bo to chińskie badziewie które jest tykającą bombą.
Sprawdzałeś czy obraz się pojawia po odłączeniu karty graficznej i podłączeniu bezpośrednio pod płytę główną(karta zintegrowana)?
Co to znaczy że spreaker nie działa? Wcześniej dziłał i informował piknięciem?
P.S linkowanie do facebooka na grupie nie jest dobrym pomysłem bo wyświetli się tylko osobą które są w grupie, a ten film i tak został usunięty bo grupa nie jest do rozwiązywania problemów natury komputerowej.
Szukaj
Odpowiedz
DEAGLER2001 Offline
Pong
*
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
Reputacja: 0
16-01-2016, 18:40
(16-01-2016, 17:46)Dekakura napisał(a): Tak jak wspominałem w temacie, zasilacz jest do wymiany bo to chińskie badziewie które jest tykającą bombą.
Sprawdzałeś czy obraz się pojawia po odłączeniu karty graficznej i podłączeniu bezpośrednio pod płytę główną(karta zintegrowana)?
Co to znaczy że spreaker nie działa? Wcześniej dziłał i informował piknięciem?
P.S linkowanie do facebooka na grupie nie jest dobrym pomysłem bo wyświetli się tylko osobą które są w grupie, a ten film i tak został usunięty bo grupa nie jest do rozwiązywania problemów natury komputerowej.

Nie informował w ogóle pikaniem. Zasilacz raczej jest do dupy, bądź kabel zasilający jest słaby, bo na zasilaczu pisze że min. to 300w, a w moim kablu jest tylko 250w (Ale to chyba nic nie zmieni). Podłączałem kabel i do karty graficznej NVIDII i do zintegrowanej, i też nie ma obrazu.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-05-2025, 11:07 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.