Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Stacjonarne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 11 Dalej »

Problem z przechwytywaniem obrazu z famiklona
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Problem z przechwytywaniem obrazu z famiklona
szezjo Offline
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
07-06-2016, 11:27
Witam. Jako iż jest tu dużo fanów retro, postanowiłem się zgłosić z tym tematem tutaj.. do rzeczy Grinning

Otóż ostatnio zakupiłem famiklona znanego jako Subor D99. Chciałem podłączyć go do Easycapa (płytka z sterownikami wskazuje, że jest to model DC60C++, ale ręki uciąć nie dam), by móc przechwycić obraz. Niby jest on przechwytywany, ale widać na nim (zwłaszcza na jasnych barwach) półprzezroczystą poświatę, co czyni obraz trudnym do oglądania - widoczne jest to na próbce poniżej:

Powiedziałbym, że tak ma być, ale przechwytując obraz z Wirtualnej Konsoli Wii tej poświaty nie ma. Konsolę do EasyCapa podłączałem dwoma różnymi kablami - ten sam efekt. Konsola pracuje w standardzie PAL-D (AV). Obraz przechwytywałem programami OBS, Debut oraz VirtualDub - ten sam efekt.

Pytanie brzmi - czy tą poświatę da się zniwelować? Czy jest to możliwe z wykorzystaniem jedynie software'u, czy będzie jednak potrzebny jakiś dodatkowy sprzęt (a jeśli tak, to jaki).

Za pomoc byłbym strasznie wdzięczny  i dziękuję z góry :3
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał Grinning
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 09-05-2025, 12:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.