Liczba postów: 36
Liczba wątków: 7
Reputacja:
5
Siemanko, chciałem zrobić własne pudełko w stylu starych big box'ów lub tych na wzór z indieboksa, ale nie wiem jakie wymiary mają takie pudełka, nie wiem jak uzyskać taki fajny połysk tego kartonu, grafika na pudełku itp. Może ma ktoś jakiś poradnik jak się za to wziąć, szukałem na polskich stronach ale nic nie znalazłem lub nie umiem znaleźć. A może ktoś robi takie rzeczy na zamówienie nie w hurtowych ilościach..?
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 65
Reputacja:
77
Dla mnie sprawa jest bardzo prosta, jeśli masz trochę inwencji. Poproś kogoś z forum kto ma bigboksy, żeby podał ci wymiary (wysokość, szerokość, długość) (lepsze byłyby dokładne wymiary po rozłożeniu, ale z takimi informacjami też sobie dasz radę). Jak już masz te dane to wprowadzasz je do programu graficznego i dokładasz spady (miejsca klejenia pudełka). Potem najlepiej sobie to drukować w domku i próbować składać, dzięki temu dowiesz się czy spady nie są np zbyt małe lub zbyt szerokie. Jak już skorygujesz błędy to zabierasz się za projektowanie. Gotowy projekt oddajesz do drukarni, gdzie konsultujesz na czym byłoby to najlepiej nadrukować, żeby otrzymać efekt jakiego oczekujesz. Ot tyle, cała filozofia.
"Nie ważne na czym grasz... ważne, że grasz"
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 7
Reputacja:
5
A dajmy na to czy jeśli zrobiłbym taki projekt w gimpie z wymiarami pudełka, naniesioną grafiką itd. ale nie miałbym projektu rozłożonego pudełka to dali by radę coś wyczarować w drukarni?