Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Sony › Playstation Portable v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Zniszczone PSP?
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Zniszczone PSP?
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
20-03-2012, 22:29
Witam.

Pożyczyłem swoje PS jakiś czas temu i dotarło do mnie z powrotem w opłakanym stanie. Lewy trigger jest zalany kropelką w taki sposób, że cały czas jest wciśnięty. I tak się zastanawiam jak to naprawić? Zmywaczem wyczyścić czy jak? Ponadto nie działa UMD (znaczy napęd odpala ale dysków nie czyta). Chcę ożywić swoje PSP i dlatego proszę o pomoc w usunięciu tego gówna z psp.
PSP odpala Tekkena 6 z karty. Przy włączania VSH Menu się zawiesza. Jak naciskę HOME to nie mogę wybrać innej opcji niż "No". Nie działa analog.

Towarzysze, pomożecie?! Winking
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Nozie Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
20-03-2012, 23:22
Uuuu poważna sprawa, ja bym radził rozebrać psp na części i ten trigger ostrożnie przeczyścić zmywaczem, do psp zamontować jak wyschnie ! Co do UMD, sprawdź czy szyny są na chodzie ew laser, jeżeli nie to masz 2 opcje : albo kupno nowego i samodzielne zamontowanie lub oddanie do serwisu. Co do zawieszeń, spróbuj zaktualizować soft do najnowszego i nie instaluj na razie przeróbki. Analog tak samo jak UMD, samodzielne i serwis. Psp masz w opłakanym stanie więc nie wiem czy opłaca się inwestować w to ponadto że naprawy wyniosą bardzo dużo.... Pozdrawiam Maciej
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
ExGamer Offline
Niah!
**
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 10
Reputacja: 10
21-03-2012, 19:02
Nozie więc co radzisz? Wyczyścić obudowę i sprzedać komuś?
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Nozie Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 11
Reputacja: 2
21-03-2012, 21:31
Możesz wyczyścić i sprawić jak najlepsze wrażenie obudową, możesz także wystawić na allegro w częściach lub jako uszkodzone. Osobiście nie wkładał bym pieniędzy w nią, wyczyścić sprzedać i za pieniądze dołożyć i kupić nową ew zbierać na PSV.
Strona WWW Szukaj
Odpowiedz
Jax1905 Offline
Pong
*
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 3
Reputacja: 0
25-02-2013, 01:00
Ja bym to oddał osobie której pozyczyles i kazał płacić za naprawe
Szukaj
Odpowiedz
pojler Offline
Rycerz Sony
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja: 146
25-02-2013, 17:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 18:03 przez pojler.)
Dokładnie jak kolega wyżej. Jak ci za przeproszeniem zje*** to niech teraz płaci bo ty mu chyba w dobrym stanie pożyczyłeś, a jak jest taki łom że nie chce płacić. Pamiętam jak kupiłem GTA IV na PC w dniu premiery zainstalowałem u siebie i pożyczyłem dla kolegi to w dobrym stanie nie wróciła, i miałem problem bo mi chajsu nie chciał oddać, więc teraz pożyczam tylko zaufanym osobom. I niech moja sytuacja z sytuacją kolegi będzie dla was przestrogą.
Szukaj
Odpowiedz
Jokersky Offline
Pong
*
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
07-04-2013, 01:11
Nie wiem jak wy panowie, ale ja proponuję zajęcie się tym typkiem. Tak się najzwyczajniej w świecie nie robi... Powinieneś egzekwować od niego zwrot choćby części wartości sprzętu.

Ale żeby nie offtopować to PSP jest w tak opłakanym stanie, że naprawdę sensowniej będzie jeśli zainwestujesz w jakiś używany egzemplarz na aukcji, ponieważ doprowadzenie Twojego sprzętu do stanu używalności może Cię wynieść więcej od ceny używanej konsolki.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 06-06-2025, 19:11 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.