W tym temacie można pisać sugestie do już istniejących gier lub dawać pomysły na kolejne!
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
Ankieta: Chcesz zagrać w modercę? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak | 7 | 58.33% | |
Nie | 5 | 41.67% | |
Razem | 12 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Gry PBF - sugestie, pomysły
|
W tym temacie można pisać sugestie do już istniejących gier lub dawać pomysły na kolejne!
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
10-09-2012, 23:16
Przedmioty jednorazowego użytku. Coś co można by oferować za podjęcie konkretnej akcji.Np : Ty zagłosujesz na tego, a ja ci dam ten przedmiot. Ty mnie dzisiaj obronisz a ja ci dam to. Dlatego też mogła by być klasa bogacza. (z przedmiotami). A przedmioty mogą działać na zasadzie: rozstrzyganie remisów, +1 głos na kogoś, sprawdzenie czyjejś roli , oraz inne ingerencje
![]() ![]()
15-09-2012, 13:56
Ja jestem za dzeju! Przygotuj projekt i gramy :P
Ponadto dodaje ankiete, prosiłbym zainteresowanych o głos oraz ogólnie o opinie co do działu/pierwszej gry. Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
15-09-2012, 14:31
Ja już pisałem do Ciebie Stivi, że przeprowadzę następną grę w klimacie Sci-Fi. Troszkę zmodyfikuję role i może coś dodam od siebie.
![]()
16-09-2012, 13:15
To śmiało możesz się zacząć przygotowywać, w mordercy zostały może 3 dni gry :P
16-09-2012, 18:56
Ok, to ja wskoczę z jaką gotową propozycją podczas trwania gry avrila. Póki co seszyn hard.
19-09-2012, 23:41
Dobra skoro skończył się Morderca#1 to ja dziś dokończę kminienie swojego Mordercy 2.0 i wrzucę instrukcje. Nie będą mega różne, ale będzie kilka zmian.
![]()
20-09-2012, 23:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2012, 00:04 przez Nolfaverll.)
Avril napisał(a):a) Faza dnia Może wyjdzie na to, że będzie to wyglądało na narzekanie świeżaka, jednak proponowałbym rozszerzenie tej fazy, z wszelakich powodów - przypuszczam, że o wiele więcej osób będzie się angażowało, dzięki czemu gra spełni, jeśli nie przejdzie, oczekiwań. Nawet zwykłe rozszerzenie do godziny 18 niezwykle pomoże graczom - a to na rozważania nt. mordercy bądź po prostu na udzielenie się. Równie dobrze, by wyrównać szanse - faza nocy również mogłaby zostać rozszerzona. Proponowałbym coś w ten deseń: Dzień - 6:00 - 18:00, może nawet 20:00 Noc - 18/20:00 - 6:00 Wydaje mi się, że dzięki czemuś takiemu nieco więcej zapisanych będzie się udzielać, gdyż po prostu będą mogli mieć na to nieco więcej czasu. Sam doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że mogę mieć problemy z odpisaniem w fazie dnia, mimo moich szczerych chęci. @down: O, faktycznie. Mój błąd, czytanie ze zrozumieniem się kłania ^^" Nie było tematu :P
21-09-2012, 00:00
Przeczytaj jeszcze raz. rozpoczęcie dnia jest między 6 a 12, a nie cały dzień tyle trwa ;]
30-09-2012, 12:21
Dzeju to prowadzisz teraz następną edycję? Albo ktoś inny chętny? Bo nie wiem czy mam sam się przygotować.
Dział trochę umarł - a szkoda, bo całkiem fajnie się grało. Jakieś pomysły i sugestie w co byście chcieli pograć?
22-12-2012, 15:56
Może jakieś pokemony?
22-12-2012, 16:38
Więcej konkretów
![]() Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
22-12-2012, 16:40
No, PBF Skyrim. Parę tematów odnośnie lokacji, klimat, karty postaci itp. itd.
22-12-2012, 16:50
Coś takiego u nas słabo wypali, przynajmniej na obecną chwilę. Na tą chwilę trzeba nam rozgrywek typu morderca - jeden temat, ciekawa mechanika, dużo tekstu.
Jak nadejdzie pora to zrobimy true erpidżi. Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
22-12-2012, 17:26
A jakie są warunki by taki czas młota i sierpa nadszedł, bracie zakonny? Czyż nie mamy na chwilę obecną zespołu na naszym skromnym, forum, która chętnie by pograła w takie rpg?
22-12-2012, 17:44
Macie moją moją (kurzą) Łapę, i całe gimnazjum.
Pograłbym ![]() ( Morderca? Spójrz chociażby na PBFa Gurgiego, ludziom to się już znudziło. ) ![]()
Witam. Dzisiaj odkryłem, że są tego typu rozrywki, przestudiowałem całego Morderce 3, świetna zabawa, dla ogarniętych. Jestem za tym, żeby wznowić 4 edycję, w trochę innym klimacie. Czasy średniowiecza, panuje zaraza, grupa uciekinierów ukrywa się w starym zamczysku(lochy, wielkie ciemne sale, ogólnie klimat zgrozy) Temat do przemyślenia. Pozdrawiam
11-04-2013, 19:55
Chętnie bym zagrał n1ikolay. Tylko powiedzcie mi: czemu godziny faz musza być w takich złych momentach?
11-04-2013, 20:00
To są godziny zmian faz, nie godziny faz.
11-04-2013, 22:17
Oł, dzięki.
22-04-2014, 14:47
Cóż, widzę, że temat już dawno ucichnął. A szkoda. Mam pytanko: robimy jakiegoś PBF'a? Nie koniecznei morderce. Musimy tylko zgrać jakąś ekipę. Macie jakieś pomysły na lokacje i rodzaj gry?
Imperator wie, Imperator patrzy.
22-04-2014, 17:55
Ja bym proponował, żebyś wymyślił jakąś fajną fabułę i moglibyśmy napisać tzw. grupowca. Każdy dodaje od siebie kawałek opowiadania. Nie jesteśmy wtedy tylko swoją postacią, ale współtworzymy cały świat i w momencie pisania, możemy prowadzić fabułę w taki sposób, jak tylko nam się podoba. Dawno, dawno temu na pewnym forum Pokemon formuła super się sprawdzała.
Jeszcze przed moim odejściem myślałem, żeby tutaj coś takiego zrobić, ale odkładałem to i odkładałem (miałem kilka akapitów wstepu, a chciałem dać taki dość pokaźny) aż w końcu zapomniałem. Mam ochotę do tego wrócić, ale gdybyś Ty coś takiego zrobił, to nie byłoby problemu: ogranicza nas tylko wyobraźnia. Wystarczyłoby wybrać setting gry i z grubsza określić ile chcemy osób i możnaby "grać".
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|