Liczba postów: 10
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam poszukuję ostatnio jakiejś fajnej gry RPG typu Gothic czy Elder Scrolls.
Nie proponujcie mi tych gier .
Nie musicie sie ograniczac z wymogami bo kompa nie mam z dolnej polki.
Sprzed na wszelki wypadek
CPU: Amd FX-4100 4,2GHz
GPU: MSI Radeon 7870 Twin Frozr O/C 2GB/DDR 5
Ram: CorsAir 8GB 1600MHz
to powinno wystarczyc.
Z Gory dziekuje za propozycje i pozdrawiam Arek
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Polecam Risen, Wiedźmin obydwie części, Kingdoms of Amalur Reckoning, Hard To Be a God.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Tak jak kolega wyżej polecam ci obydwie części Risena, jeśli lubisz Star Wars to na pewno spodobają ci sie KotoRy. Od siebie mogę jeszcze polecić Drakensang: The Dark Eye.
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Dla hardkora Fallout 2, a dla współczesnego gracza wszystko późniejsze. Wspomniany wcześniej Drakensang też jest spoko.
Reputacja:
0
Jeśli jesteś fanem Gothic'a to zdecydowanie poleciłbym Ci Risen'a, tak poza tym to fallouta i w sumie Wiedźmin też jest dobry
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja jakos nie umie grac w wiedzmina , dzisaj albo jutro kupie king of amalur , dziekuje chlopaki
Reputacja:
0
Risen lub Risen 2 bardzo dobre
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Kingdoms of Amalur Reckoning jest bardzo fajną gra. Gorąco polecam.
Reputacja:
0
Fallout 3 New Vegas zawsze spoko
Reputacja:
0
"Risten" 1 oraz 2,obie gry,moim skromnym zdaniem stoją na bardzo wysokim poziomie,więc polecam.
Do tego "Wiedźmin" również obie części.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 14
Reputacja:
100
Wiedźmin 2 powinien Ci się spodobać, wyciśnie z Twojego PC wszystkie soki oferując przy tym niegłupią historię, świetny lore świata i mnóstwo innych RPGowych aspektów. Zdecydowanie godny uwagi tytuł, jeżeli jeszcze się z nim nie zapoznałeś. Oprócz tego - pierwszy Dragon Age (dwójka to crapiszcze), Fallouty 3 i New Vegas. Jestem dosyć sceptycznie nastawiony do Kingdom of Amalur i Risenów i te poleciłbym raczej w drugiej kolejności.
Reputacja:
0
Jeśli lubisz starsze gry, to polecam Might and Magic VII i VIII. Z nowszych gier, Dragons Age I i II, oraz Arcanie. Wielu osób tej gry nie lubi, bo "to nie Gothic", nie wiem czy w nią grałeś. W zeszłym roku, wyszło też Baldur's Gate: Enhanced Edition. Mógłbyś się nim zainteresować.
Reputacja:
0
Osobiście polecam grę Dark Souls w wersji na Pc , która zawiera wbudowany DLC.
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Z klasyków-z przytupem i obunóż polecam Planescape: Torment, rewelacyjny tytuł. Poza tym Arcanum-niesamowicie rozbudowane, nieliniowe, i nawet zakończenie mamy tu niejedno  A imitacja XIX-wiecznej rzeczywistości przeplatanej zaawansowaną techniką, magią i fantasy to po prostu mieszanka wybuchowa. Z gier z mocno zaakcentowaną walką i słabiej "pozostałymi" elementami polecam obie części Rage of Mages, jak również Evil Island. Ale ostrzegam-to bardzo trudne tytuły.
Reputacja:
0
Nawet jeśli nie lubisz klimatów sci-fi, to zdecydowanie polecam ci obie części Star Wars: Knights of the Old Republic. Świetna i różnorodna fabuła, dobrze nakreślone postaci i wylewający się z ekranu klimat! Gameplay bardzo przyjemny, bez niepotrzebnego przedłużania, mechanika wygodna (w drugiej części znacznie poprawiona) i w miarę intuicyjna.
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 12
Reputacja:
3
polecam bardzo Neverwinter Nights jak dla mnie ma fajny klimat i bardzo przyjemnie się w to gra
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Meh, Diablo 3 rpgiem? No ok, ale bardziej to hack'n'slash.
Ze starszych tytułów na pewno Baldurs Gate oraz Icewind Dale. To drugie obowiązkowo, nawet lepsze od Baldura.
Z nowszych... hmm.. Może seria Mass Effect?
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Polecam (oprócz powyższych wymienionych, przez innych):
- seria SpellForce -> Fantasy. RPG połączony ze strategią
- seria Dungeon Siege -> zwłaszcza pierwsza część (III część lepiej przemilczeć 
- Arcanum: Przypowieść o Maszynach i Magyi
- seria SACRED -> zwłaszcza pierwsza część z dodatkiem
- Władca Pierścieni. Trzecia Era [PS2-PAL-PL] -> na twoim sprzęcie powinien odpalić 
- Gods: Kraina Nieskończoności -> mimo, że koszmarna, to cholernie wciągała
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
divinity 2 - bardzo dobry rpg jedyna jego wada to to ze 75% gry dzieje sie w podziemiach / jaskiniach/piwnicach /lochach / grobowcach
Reputacja:
0
Gothic to według mnie najbardziej klimatyczny RPG (cRPG)
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
01-03-2013, 23:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2013, 23:58 przez SmellySocks.)
Według mnie warto zagrać w Gothic'a ,ponieważ gra ma klimat ,a jak nie to polecam oblivion'a i Morowind'a
Widzę, że masz problemy z użyciem apostrofów, więc pozwól, że pomogę i zaoferuje ci lekturę tego niesamowitego bloga należącego do pewnej pani filolog: http://filolozka.brood.pl/kiedy-apostrof/ ~SmellySocks
|