02-08-2013, 18:57
Czyli temat w których chwalimy się przepisami i dyskutujemy o nich.
Zacznę może od tego przepisu, banalny, ale jest jedno miejsce wymagające dokładności.
Składniki:
Ser Edamski (Kostka taka duża 6cm*10cm*8cm na przykład)
Szynka
Jaja
Mąka
Bułka tarta
Olej
Patelnia
Kuchenka
3 Miski
Talerze
Nóż
Kroisz ser na plasterki o wysokości ~0,8 cm. Wsadzasz między 2 plasterki sera plasterki szynki.
Wsadzasz te układy do mąki. Potem do jaj wybełtanych uprzednio. Potem do bułki tartej. Potem znowu do mąki, znowu do jaj i znowu do bułki tartej. Wylewasz olej na patelnie. Rozgrzewasz. Rzucasz takie układy na rozgrzany olej. Grzejesz aż wyczujesz że skończone. Potem wyciągasz i jesz. Najlepiej z Sosem Tatarskim.
Zacznę może od tego przepisu, banalny, ale jest jedno miejsce wymagające dokładności.
Składniki:
Ser Edamski (Kostka taka duża 6cm*10cm*8cm na przykład)
Szynka
Jaja
Mąka
Bułka tarta
Olej
Patelnia
Kuchenka
3 Miski
Talerze
Nóż
Kroisz ser na plasterki o wysokości ~0,8 cm. Wsadzasz między 2 plasterki sera plasterki szynki.
Wsadzasz te układy do mąki. Potem do jaj wybełtanych uprzednio. Potem do bułki tartej. Potem znowu do mąki, znowu do jaj i znowu do bułki tartej. Wylewasz olej na patelnie. Rozgrzewasz. Rzucasz takie układy na rozgrzany olej. Grzejesz aż wyczujesz że skończone. Potem wyciągasz i jesz. Najlepiej z Sosem Tatarskim.