Witaj! Logowanie Rejestracja —
Zaloguj się
Login:
Hasło: Nie pamiętam hasła

Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Oldschool... › Konsole Kieszonkowe v
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Kieszonsolkowa muzyka
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa
Kieszonsolkowa muzyka
Zagrajnik Offline
Atari 2600
*
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 5
Reputacja: 6
26-01-2014, 22:32
Napomknąłem o tym w innym temacie, ale myślę że trzeba by wysmażyć osobny wątek. Muzyka ze starych kieszonsolek, najfajniejsze kawałki z gier na Gameboy'a, zapadające w pamięć soundtracki. Wraz z wspominką danego tytuły starajcie się zamieszczać linki do utworów, żebyśmy mogli się tu wygodnie pozachwycać Winking

Zacznę od ścieżki dźwiękowej z Super Mario Land 2 na szarego, tłustego Gameboya:

Coś spokojnego na początek. Surowość i prostota tego utworu wwiercają się w czaszkę, a ten bas...

Wesolutko i skocznie:

I jeszcze coś na deser:

Drugi rzut z Advance Warsa, dwie generacje później:

Ikoniczny motyw Andy'ego:

Cholernie klimatyczny i spokojny kawałek Grita Mistrza Kamperiady:

I dodany już w dwójce zakręcony motyw Colina:

Czekam na Wasze muzyczne propozycje i liczę, że moje się spodobają[/quote]! Smiling
Szukaj
Odpowiedz
jeti Offline
beep bep
**
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 2
Reputacja: 9
27-01-2014, 01:35
Fajny temat, kiedyś pisałem cykl krótkich (i słabiutkich) artykułów o utworach ze starych gier. Jeden z nich poświęciłem kawałkowi z Final Fanasy Legend - pierwszy RPG na GB i pierwsza gra z serii SaGa (tytuł FFL to zabieg marketingowy na rynki zachodnie). Niesamowicie wciągająca produkcja z interesującą fabułą.

Na cartridge'u z grą znalazł się smutny, melancholijny utwór - Wipe Your Tears Away.

Kompozytorem muzyki był sam Nobuo Uematsu, za jego zasługą cały soundtrack trzyma wysoki poziom. Nowa, przepięknie brzmiąca, gitarowa aranżacja powyższego utworu pojawiła się w Romancing SaGa na Playstation 2:

Na koniec medley OST zagrany na pianinie:

Szukaj
Odpowiedz
Drakkainen Offline
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
27-01-2014, 12:05
Nie jestem obeznany w starszych grach i tym bardziej w ich podkładzie muzycznym, jednak pierwsze co mi się skojarzyło to dość charakterystyczny utwór z Froggera.
Szukaj
Odpowiedz
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • Kontakt
  • arhn.eu
  • Wróć do góry
  • Wersja bez grafiki
  • Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
  • RSS
Aktualny czas: 07-07-2025, 00:43 Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group. Created by DSlakaitis.