To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › arhn.eu › Stażyści › Archiwum ›
Seria Chicken Invaders
Wątek zamknięty 
Seria Chicken Invaders
Sonix
Graczka?
*
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 6
Reputacja: 3
Poziom ostrzeżeń: 0%
03-04-2013, 16:27
Wstępnie powiem że jest to seria dla dzieci. Po przejściu czwartej części tego "Galaxiana" czuję niedosyt, ponieważ po pokonaniu 120 plansz można by się doczekać bardziej obszernego "Endu". Tak się niestety nie stało. Mówię dlaczego, gdyż te 120 plansz dzieliło się na sekcje które z czasem stawały się co raz bardziej trudniejsze. Na końcu każdej z nich pojawiał się Boss, a takiego Bossa można było spotkać na "wielkiej jajecznicy". Czasami wydawało mi się że niektóre poziomy były trudniejsze, niż sam koniec. Gra nie ma fabuły, a reszta była by całkiem dobrze dopracowana, gdyby nie to że musimy zabijać zmutowane kurczaki w kosmosie. Sam bohater którego nie znamy, a bardziej jego pojazd bardzo lubi Burgery, które je w "Space Burger". Jego miłość ukazuję się na początku kiedy kurczaki przerywają mu obiad, i na końcu, gdzie wraca go dokończyć. Można powiedzieć że Stacja Burgerów z kosmosu, to taka "pseudo" księżniczka Peach... Gra jest podobno parodią Star Treka, ale hmm.... chyba za bardzo to nie dorównuje kultowemu serialowi z lat 80. Gra mogłaby mieć swoją oddzielną historię, ale przyznam że jedna częsć w zupełności by wystarczyła, gdyż 4 wersje gry o kurczakach zagłady, to każda poprawka każdej części, od pierwszej począwszy...

Materiał do bazy danych, Sonix
Shorty
Vault Dweller v1.1
**
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 16
Reputacja: 23
03-04-2013, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2013, 18:29 przez Shorty. )
Wstępnie powiem, że jest to seria dla dzieci. dziwne przejście pomiędzy tymi dwoma zdaniami, mogłabyś dodać, że mimo to jest wymagająca czy coś Po przejściu czwartej części tego "Galaxiana" czuję niedosyt, ponieważ po ukończeniu 120 plansz można by się spodziewać bardziej satysfakcjonującego zakończenia. Tak się niestety nie stało, ponieważ te 120 etapów dzieliło się na sekcje, które z czasem stawały się coraz trudniejsze. Na końcu każdej z nich pojawiał się Boss, a takiego Bossa można było spotkać na "wielkiej jajecznicy". nie rozumiem tego zdania :torll: Czasami wydawało mi się, że niektóre wcześniejsze poziomy były trudniejsze niż sam koniec. Gra nie ma fabuły, a reszta byłaby całkiem dobrze dopracowana, gdyby nie to że musimy zabijać zmutowane kurczaki w kosmosie. co w tym złego, skoro i tak nie ma fabuły? :p Sam bohater którego nie znamy, a właściwie jego pojazd bardzo lubi Burgery, które je w "Space Burger". czym jest Space Burger? Jego zamiłowanie do tej konkretnej potrawy ukazuje się na początku, kiedy kurczaki przerywają mu obiad i na końcu gry, gdy wraca go dokończyć. Można powiedzieć, że Stacja Burgerów z kosmosu, to taki odpowiednik księżniczki Peach... Chicken Invaders jest podobno parodią Star Treka. Produkcja ta mogłaby mieć swoją samodzielną historię, bez wzorowania się na kultowym serialu z lat 80-tych, ale przyznam że jedna część w zupełności by wystarczyła, gdyż cztery wersje przygody o kurczakach zagłady, to po zwyczajnie remake'i poprzednich części, od pierwszej począwszy.

Legenda:
coś dodałem
coś zmieniłem
coś wtrąciłem

Jest parę powtórzeń (gra, gra, gra), nadużyć wielokropków, błędów interpunkcyjnych i logicznych, ale jest dobrze. Tylko strasznie krótkie jak na reckę. Nie dowiedziałem się właściwie nic o oprawie audiowizualnej, gameplayu.

Łap synonimy do słowa "gra", z których ja korzystam: produkcja, tytuł, twór, dzieło, dziecko [nazwa producenta], [tytuł gry], [spolszczony tytuł gry], [żartobliwe nawiązanie do tytułu]
Na przykładzie: gra, produkcja, tytuł, twór, dzieło, dziecko Nintendo, Mario, Marian, zakręcony hydraulik

Nie jest źle, pisz dalej. ;)
[Obrazek: 2013-03-10_1456.png]
Dorczenzo
so i herd u liek gamez
Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja: 216
03-04-2013, 19:43
Sonix, ale do bazy danych możesz sama dodawać teksty XD
Shorty
Vault Dweller v1.1
**
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 16
Reputacja: 23
03-04-2013, 19:51
No niby ta, ale jak tu wrzuci to się czegoś nauczy. :D
[Obrazek: 2013-03-10_1456.png]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.