To zarchiwizowana wersja starego forum arhn.eu z lat 2013-2018. Istnieje w formie tylko do odczytu.
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Regulamin
  • Pomoc
Forum Dyskusyjne arhn.eu -- Kiedyś mieliśmy tu recki grema™ › Newschool... › Multiplatform ›
W co ostatnio graliście?
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej »
Wątek zamknięty 
Ocena wątku:★★½☆☆ (6 głosów - średnia: 2.8)
W co ostatnio graliście?
GiNTTeR
Pong
*
Liczba postów: 3
Poziom ostrzeżeń: 0%
14-02-2014, 10:57
Teraz to ja powracam do dobry codów czyli takich jak COD2,COD4,MW2.
Drakkainen
Drakkainen
Liczba postów: 218
Liczba wątków: 16
Reputacja: 14
14-02-2014, 13:25
Powolutku przechodzę CoD: World at War na najwyższym poziomie trudności oraz czwarte GTA, oczywiście obie gry xboxie :v
CROSS
Seryjny kradziej rogali z 7days'a
*
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
14-02-2014, 23:04
PC: Dungeon Keeper i Warhammer 40.000 II
XBOX: Skyrim, Halo reach, Halo 4
Nowatsky
Nieruchomy Poruszyciel
**
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 18
Reputacja: 9
15-02-2014, 12:48
(14-02-2014, 23:04)CROSS pisze: PC: Dungeon Keeper i Warhammer 40.000 II
XBOX: Skyrim, Halo reach, Halo 4

Zainspirowany materiałami Archona? :D

Ja obecnie ze względu na awarię napędu w PS3 korzystam z dobrodziejstw Plusa oraz rozmaitych przecen w PS Store przechodząc Jak&Daxter, platynując DmC oraz sprawdzając na czym polega fenomen Hotline Miami.
atrapa
Pong
*
Liczba postów: 24
15-02-2014, 12:54
Mass Effect 2, FTL, GTA Sa Nandreas i Papers, please.
Nemo
Pong
*
Liczba postów: 6
04-03-2014, 11:57
Ostatnio i jeszcze trochę mi zajmie Dark Souls. Nigdy nie lubiłem gier gdzie ginęło się często ginęło, jednak tu jest inaczej. Prócz DS można powiedzieć, że gram w TWD i TWAU, czekam z niecierpliwością na nowe odcinki.
Pisklan
Pong
*
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja: 1
09-03-2014, 14:26
Dungeon keper 2!
atrapa
Pong
*
09-03-2014, 14:47
Assasin's Creed IV: Black Flag
Lesteross
#nikogo
*
Liczba postów: 29
Reputacja: 3
09-03-2014, 18:40
Ostatnio gram w bardzo miłą grę mobilną, "Oregon Trail". Po za tym w najnowszego Mortal Kombata i Robocrafta.
Drakkainen
Drakkainen
09-03-2014, 18:56
Przechodzę sobie Dead Island, gra świetna i bawię się przy niej doskonale, ale szkoda, że w 25fps na niskich detalach :';(
guy_fawkes
SNES
Liczba postów: 363
Reputacja: 63
10-03-2014, 00:32
Od mojego ostatniego postu w tym wątku minęło sporo czasu, ale postaram się streścić, co ciekawego znalazłem w niedawno ukończonych produkcjach.

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist - z racji tego, że uwielbiam tę serię i to właśnie ona rozkochała mnie w skradankach, nie mogłem zdzierżyć Conviction. Na szczęście w Blacklist Ubi poszło po rozum do głowy i choć nie przywrócono najbardziej hardkorowych elementów z Chaos Theory - szczytowego osiągnięcia cyklu - bawiłem się naprawdę dobrze. Duża w tym zasługa szerokiej gamy gadżetów, niezłego AI oraz konstrukcji etapów, oferujących różne drogi do celu. Brakowało mi absolutnej swobody, bo wzorem najnowszego Hitmana miejscówki poćwiartowano na checkpointy, ale to coś, z czym jeszcze mogę się jakoś pogodzić. Blacklist smakowałoby jeszcze lepiej z Michaelem Ironsidem - niestety tłumacząc się użytą technologią przechwytywania jednocześnie ruchu i dialogów zastąpiono go robotycznym, nijakim Erikiem Johnsonem, przez co Sam Fisher stracił sporo ze swojego charakteru. Sumarycznie uważam Czarną Listę za świetne rzemiosło: oferuje różnorodną zawartość na długie godziny (poza kampanią misje poboczne oraz smaczne, zbalansowane multi), ale brakuje mu przebłysku geniuszu. Nie mam jednak podstaw sądzić, by kolejny SC całkowicie wrócił do korzeni, to już nie te czasy...

Shufflepuck Cantina Deluxe - remake air hockeya z Amigi, którego sam nie znam, gdyż ta platforma mnie całkowicie ominęła. Z uwagi na ciekawą, humorystyczną stylistykę nawiązującą m.in. do Gwiezdnych Wojen (sama kantyna to w zasadzie Mos Eisley) przyjemnie się tutaj spędza czas, ale tylko do pewnego momentu: gdy okazuje się, że pokonanie wszystkich rywali i zrealizowanie celu głównego bohatera wymaga setek potyczek. Zabawę skutecznie zabija bowiem monotonia, generowana przez skopaną ekonomię: zwycięstwa są zbyt słabo opłacane, by przeć do przodu w satysfakcjonującym tempie. Na dodatek każdy rywal ma tylko 1 animację radości ze zdobycia punktu i tyleż samo z jego straty, co tym bardziej wpływa na brak motywacji do kolejnych meczy. Za to jak szalone wpadają kolejne poziomy doświadczenia i żetony do automatów - szkoda tylko, że możliwe do wygrania sumy kredytów są wręcz śmieszne. Bo co mi po 60. poziomie doświadczenia, kiedy nie wiążą się z tym faktyczne, realne korzyści...? 25% większa wygrana przy takich stawkach to dorzucenie pijakowi 25 groszy do już wyżulonej złotówki. Reasumując - w małych dawkach ten indyk jest całkiem grywalny i zjadliwy, ale spędzenie z nim całego popołudnia to szaleństwo.

Metal Gear Solid - mój pierwszy kontakt z serią Hideo Kojimy. Mimo, że grałem w wersję z PSX po kilku minutach przestawałem widzieć ogromne piksele, rozkoszując się fabułą, postaciami i dialogami. Spodziewałem się czegoś bardziej japońskiego, a dostałem tytuł, w którym zachodnia szkoła projektowania gier spotyka się właśnie z tą z Kraju Kwitnącej Wiśni, tworząc niesamowitą mieszankę. Najbardziej zaimponował mi fakt, że za wszystkim czai się przesłanie - tutaj jeszcze stosunkowo łatwe do identyfikacji. W Internecie spotkałem mnóstwo negatywnych komentarzy nt. długości cut-scenek w tej serii, lecz moim zdaniem w przypadku MGS-ów to rozgrywka jest przerwą od nich, a nie na odwrót. W drodze do napisów końcowych targały mną różne emocje, co tylko podkreśla teorię, jak bardzo oprawa graficzna bywa nieistotna, trzecio-, a nawet czwartoplanowa w obecności wciągającej opowieści.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - po ukończeniu części pierwszej szybko zamówiłem HD Collection i przeszedłem sequel. Zrobił na mnie ogromne wrażenie tym, jak Kojima postawił wszystko na jedną kartę: albo sprowokuje odbiorców do myślenia, interpretacji, albo zbierze na głowę wiadro pomyj. Stąd obecność nowego bohatera - Raidena - do chwili premiery utrzymywanego w tajemnicy i wiele odniesień do historii z Shadow Moses. Niejasne zakończenie pchnęło mnie w stronę oczywistej teorii co do natury tutejszych wydarzeń, ale w międzyczasie kochany Internet już zdążył sprzedać mi spoiler. Rozgrywkę wzbogacono o nowe elementy, w tym m.in. przydatne celowanie w trybie FPP, ale dla mnie istotniejsze były drobiazgi, jak choćby fakt, że... Raiden potrafi się poślizgnąć na ptasich odchodach. To również kolejny detal wpływający na odbiór tej postaci - kim tak naprawdę jest? Kogo ma uosabiać? Tym samym MGS2 zapamiętam do końca życia i nie mogę się doczekać Snake Eatera, choć najpierw przejdę oba Metal Geary, bo nie zwykłem pomijać żadnej części serii, jeśli tylko mam do takowej dostęp.

Thief: The Dark Project - gdy wciąż mówi się o reaktywacji serii, ja dopiero poznałem jej początki, bo wcześniej jakoś nie było okazji. Cóż - dziś to bardzo hardkorowa gra, wymagająca dogłębnego poznania lokacji, zwłaszcza na wyższych poziomach trudności. Najbardziej zapadł mi jednak w pamięć niesamowity klimat: z pozoru to taki potwór Frankensteina, łączący ze sobą motywy średniowieczne, steampunkowe i fantasy, ale razem tworzy to kapitalną, mroczną atmosferę. To świat nieprzystępny, okrutny i zepsuty, w którym łatwo uwierzyć zdradliwym pozorom. Postanowiłem złapać oddech przed sequelem, bo tutejsza rozgrywka to takie szachy: czego najlepiej użyć i w jakim momencie, by osiągnąć zamierzony cel. Co zabrać na misję? Gdzie najpierw podążyć? Na dodatek pierwszy Thief zyskał na poziomie trudności dzięki patchom - wyeliminowały sporo błędów wykorzystywanych przez speedrunnerów. Jeśli ktoś poszukuje wyzwania, albo też jest ciekaw, skąd tyle mieszanych uczuć recenzentów odnośnie "czwórki", powinien sięgnąć po oryginał, dostępny za śmieszne pieniądze.
[Obrazek: fs.png]
szezjo
TORCHIC! :3
**
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 13
Reputacja: 13
10-03-2014, 11:54
A ja też wniosę do tematu, bo tak :D
To na czym pykam, zależy w co pykam.

A więc w końcu udało mi się kupić kartę oryginalnego PlayStation, więc pykam sobie na PS2 w Chrono Trigger i powiem tyle.. czuć różnicę względem wersji DS, nie wiem czemu, ale bardziej komfortowo gra mi się na dużym ekranie. A co do samej gry, to po prostu świetny RPG wykorzystujący sprawnie podróże w czasie. Ogółem jestem zadowolony, jest to jedna z moich ulubionych gier ever, przy której potrafię siedzieć godzinami.

Gdy mam wolny czas ( i telewizor ) odpalam PS3 i gram w Diablo III na singla drugi raz. Przedtem bowiem przeszedłem na bardzo łatwym (sic!). Teraz gram na średnim :p Ta wiem, siara..

Najczęściej gram jednak na Gameboy Advance w Pokemon Emerald, które jest moją kolejną ulubioną grą. I szczerze powiedziawszy jest to chyba moja najulubieńsza odsłona Pokemonów obok FireReda. A gdy przejdę te odsłony kieszonkowych potworów co mam, zabiorę się za kupno 2DSa i Pokemon X/Y. :D

Natomiast na PSP i PC gram w gry typowo multiplayerowe. Na PSP wciąż łomocę w Power Stone Collection (nie mam Dreamcasta, więc jest to moja jedyna możliwość grania w to cudo). Przed PSC grałem jednak w Patapony 3, których w końcu i tak nie przeszedłem, bo mi się znudziło :/
Na PC natomiast wciąż gram z znajomymi w DOTĘ 2.. a że nie jestem jakiś supergraczem, to gram ciągle jedną postacią (Tuskiem - zainteresowała mnie ta postać na początku grania ze względu na imię :Creepy:, ale teraz po prostu gra mi się tą postacią dobrze, chyba najlepiej z wszystkich) i wciąż przegrywam.. norma ;) A jeżeli nie mam nikogo do grania w D2, to sam gram w Kłejka. I to w zasadzie wszystko :)
Mój kanał o grach, z którego filmiki ktoś podobno kiedyś obejrzał :D
Mkali
Pan od ostówek
*
Liczba postów: 896
Liczba wątków: 47
Reputacja: 223
10-03-2014, 11:56
Ostatnio pogrywam W CS GO :) Ale niedawno ukończyłem singla Portala 2 i będę nie długo zabierał się za multi i Costume Questa :) A w poczekaniu mam m.in. South Parka i Titanfalla :fap:
kakil2
Pong
*
Liczba postów: 1
14-03-2014, 09:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2014, 09:59 przez kakil2. )
Podczas ostatnich paru dni pochłonął mnie Kerbal Space Program. Wysyłanie małych, zielonych i nieświadomych czekających ich przygód Kerbali jest bezcenne :D Serdecznie polecam.
Sidewinder
Psycho
*
Liczba postów: 17
15-03-2014, 16:26
Huhuuuuu...
W co ostatnio gram?
-LoL
-Aion
-WoT
-Renegade X - swoją drogą polecam tą grę każdemu, kto lubi strzelanki I uwielbia świat Command & Conquer, jest to fanowski remake starego dobrego Command & Conquer Renegade...
-Wiedźmin 1 i 2
i na koniec Beta ESO :D Gdzieś powinienem mieć walający się klucz do zaproszenia, gdyby ktoś był chętny...
Tadebu
Pong
*
Liczba postów: 5
15-03-2014, 17:36
Diablo 3 ostatnimi czasy mecze po parę godzin dziennie. Niestety z gracza zrobiłem się widzem, wole oglądać niż grać.

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Micvhu
Jednorożcowy książę ?
**
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 9
Reputacja: 41
15-03-2014, 17:52
No więc jakoś ostatnio naszło mnie na przechodzenie wszystkich tytułów, których nigdy nie ukończyłem (ciągle ciągnie mnie do kupienia czegoś nowego, a stare leży i się kurzy).
Tak więc przedstawiam wam mój plan przejścia do końca kwietnia (no i żeby nie było offtopu to jeszcze napiszę w co grywam codziennie ;) ):

Assassin's Creed - W sumie to planuje przejść przynajmniej główną linię fabularną, a resztę zadań sobie dokończyć w tzw. "wolnym czasie". Na marzec planuje Brotherhood'a (może się wyrobię :360: ), a w kwiecień jedyneczkę (TAK! Ta związłość fabularna).

Halo 3 - Games with Gold i te sprawy. Jestem ciekaw dlaczego tyle ludzi pokochało tę serię. Powoli zaczyna mi się podobać więc czemu w najbliższym czasie nie zakupić Combat Evolved Anniversary?

Gears of War - Końcóweczka II Aktu (w chwili pisania owego posta). Po chwili nagłego "stopu" trzeba kiedyś to przejść.

Fallout New Vegas / Mortal Kombat - Pewnie się nie wyrobię z F:NV, bo tak naprawdę gram sobie w niego jak mi się nudzi dlatego Mortal Kombat będzie bliższy szansie ukończenia zwłaszcza, że ciągnie do zakupu Injustice.

Batman: Arkham City - końcóweczka, naprawdę blisko ostatniego pojedynku.

Tak więc prezentuje się plan na najbliższe półtora miesiąca. A w co ogrywam samotnymi (czytaj codziennymi) wieczorami?

Loadout, FTL, i War Thunder (przeważa F2P, bo moja Machina nie wyrabia z BF3, a żal mi miejsca dla Black Ops 2... chyba sobie skołuje Modern Warfare :fap: )
GregZPL
Pong
*
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 4
16-03-2014, 15:45
Tomb Raider na PS4. Jak tak wyglądają gry startowe, w dodatku podrasowane z past genów to jestem spokojny o obecną generację konsol.
TakiJakJa
Android 4 ever
**
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 8
16-03-2014, 18:22
Szczerze ? W klasykę czyli Gta 3 i Cs 1.6 :)
Haptisim Ω
Układam klocki... Eeee ratuje świat.
*
Liczba postów: 34
31-03-2014, 09:12
Aktualnie gram w Persone 3 na PS2, imo chyba najlepszy jrpg na PS2 jaki wyszedł. W dojazdach na uczelnie/pracy, krótkie posiedzenia w FF6 na PSP.
[Obrazek: 76561198002709802.png]
[Obrazek: uwsLf0g.png]
wejq
Pong
*
Liczba postów: 1
31-03-2014, 19:38
Ja aktualnie gram w Tomb Raider oraz Wiedzmina 2, a poza domem w Mario Kart na niedawno nabytym dsi xl
Krzaku
There is no spoon.
**
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 10
Reputacja: 28
31-03-2014, 20:18
Xbox powrócił czyli: diablo3 i gta :-)

Wysłane z mojego iPhone
Emilu
Ten co jest i tyle o nim wiedzą
**
Liczba postów: 71
Reputacja: 2
02-04-2014, 07:46
Obecnie gram w League of Legends, z przerwami na Stranded 2 i Just Cause 2 poklepując trochę Twierdzą Krzyżowiec
Spoiler /-|=====|-\   - yanush obrazków 
Yoshu
Atari 2600
*
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 10
02-04-2014, 08:32
Aktualnie na PSP dobijam 100% w Secret Agent Clank i Burnout: Legends. No i od czasu do czasu jak zawitam do rodzinnego domu ogrywam powoli Castle Crashers z siotrą (x360) :)
RAF
Pong
*
Liczba postów: 10
02-04-2014, 13:00
Ja gram w Civilization V i Counter Strike Global Offensive. Jednak zbliża się 3 kwiecień. Zostanie wtedy wydany dodatek do gry FTL: Advanced Edition. Więc prawdopodobnie na jakiś czas odstawię cywilizację. A na DS gram w Pokemon Diamond.
Tsuna
Atari 2600
*
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 12
03-04-2014, 20:02
Zabrałem się za demko wielce hajpowanego Final Fantasy type-0 i jestem... mile zaskoczony, a zarazem zdziwiony, czemu Square nie wydał takiego pewniaka u nas ani w stanach. Poza tym, męczę Dust:Elysian Tail które jest po prostu świetne w każdym calu.
Jednak obydwa tytuły odłożę 11 Kwietnia, kiedy to dotrze do mnie oczekiwana od 2 miesiący Persona 3 Portable.
kamkom
Game & Watch
**
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 4
03-04-2014, 20:22
Na pc ostatnio thiefa mecze a oprócz niego goat simulator, castlevania lord of shadows 2
Na tablecie ( i tv z android) dark knight rises, modern combat 4 i ravensword shadowlands
ENLUR
ENLUR
*
06-04-2014, 12:42
Dark Souls, Dark Souls i jeszcze raz Dark Souls ... Trzeba przejść go do 20 kwietnia :D
Plus przechodzę powoli Thiefa, ale męczy już mnie te przeszukiwanie szafek.
Na posypkę tego dania dodam jeszcze World of Warcraft :)
I'm soo AWESOME !!! :approved:
Rufus
Commodore 64
**
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja: 55
06-04-2014, 13:23
Ostatnio strasznie mnie zaabsorbował Dragon Quest dziewiąty. Straszne narzekania na tę pozycję wśród :inernetowychsnafców: nakazywały mojemu rozsądkowi podejście z dystansem do gierki, jednak serce zmusiło do wypróbowania organoleptycznie tej pozycji i wiecie co?... i jak zwykle miało rację. Kolejna nauczka by nie słuchać ślepo trendsetterów internetowych. Gra owszem nie jest doskonała i Famitsowe 40/40 to nadużycie, ale cholera...wciąga. "Milijon" możliwości personalizacji drużyny, dziesiątki questów (przeważnie nudnych, ale są perełki) Alchemia, duża eksploracja, od groma lootu, grind :fap: i wszystko co powinno się w tytule znajdować by mnie przykuł do siebie jak Zeus-Prometeusza do skały. Polecam, zwłaszcza fanom jrpg a i już bardziej oldschoolowcom bo tytuł nowością nie jest
Ame
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
Liczba postów: 191
07-04-2014, 16:06
Ciężko i sumiennie trenuje w Naruto SUNS 3 FB na PC + CS: GO. Wystarczy grania w LoLa ze zrytym community.
[img=175x175]https://lh3.googleusercontent.com/-UTA32vjkXbE/VORj7EIe4II/AAAAAAAACIc/svh4-1maRMo/w800-h800/MLG%2BTop%2BNep.png[/img]
NinjaHeroes
Gracz
*
08-04-2014, 13:05
Ostatnio na pc:
-Dragon Age Początek
Na psp:
-Ghost raider (przeszłem)
-Dynasty Warriors
-GTA Liberty City Storries
na ps3:
-BF Bad Company
kaczmar456
Commodore 64
**
Liczba postów: 112
Liczba wątków: 5
Reputacja: 6
08-04-2014, 17:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2014, 17:21 przez kaczmar456. )
O matko, w co to ja nie gram teraz:
- Metro: Last Light;
- Mirror's Edge;
- Rainbow Moon;
- GTA V [Online także ;)].
W Tekken Tag Tournament 2 i darmowego Tekken Revolution czasami przez neta pogram, i tak to chyba tyle na tą chwilę ;)
A ostatnio to Soul Calibura 2 HD ukończyłem ;)
guy_fawkes
SNES
Liczba postów: 363
Reputacja: 63
08-04-2014, 20:51
Metal Gear - pomimo ponad 2 dekad na karku to naprawdę solidna, grywalna pozycja. W pierwszej części Kojima nieco przypadkiem objawił światu, że skradanie może być równie (jeśli nie bardziej!) satysfakcjonujące od radosnego naparzania do każdego ruchomego piksela. Archaiczna oprawa przestaje mieć znaczenie po kilku minutach zabawy, a pełen znakomitych pomysłów gameplay czy walki z bossami wynagradzały wszystko. Aż dziw, że tak mało ludzi zna "jedynkę".

Metal Gear 2 - ta pozycja powinna być lekturą obowiązkową dla każdego, kto twierdzi, jakim to wielkim objawieniem był gameplay pierwszego Metal Gear Solid. Nie drodzy państwo, nie był, bo wiele tutejszych pomysłów Kojima zwyczajnie przeniósł w trzeci wymiar bez większych zmian. Sama "dwójka" przyniosła sporo poprawek względem pierwowzoru: była trudniejsza, dłuższa, lepiej skonstruowana pod względem fabuły i śmiało można powiedzieć, że ukształtowała takiego Solid Snake'a, jakiego znamy z pierwszych MGS-ów. To po prostu solidny, growy plaster miodu, wraz z MG1 cichy bohater MGS 3: Subsistence/MGS: HD Collection czy Legacy Collection.

Uncharted 2: Among Thieves - sequel od pierwszych minut pompuje w żyły adrenalinę, poprawiając praktycznie każdy element Drake's Fortune - od strzelania po rozmach samej historii. Więcej broni, więcej przeciwników, więcej groteskowych scen i motywów. Nie przeczę, że w charakterze growego fast fooda sprawdza się rewelacyjnie, ale trafiło się kilka ultragłupich rozwiązań, nawet na tutejsze standardy, jak kosiarki pokroju miniguna czy sklep, kompletnie niszczący ideę zdobywania trofeów. Całość uzupełnia smaczne, niezbyt rozbudowane multi, które podobało mi się zdecydowanie bardziej, niż sieciowa kobyła z "trójki". Dodam jeszcze, że grałem z oryginalnym, angielskim dubbingiem (w Oszustwo Drake'a również) i nie bardzo rozumiem powszechne zachwyty nad polskim Boberkiem i spółką - absolutnie nie mają startu do Northa i reszty. Bogu niech będą dzięki za pojemność płyt BD.

Uncharted 3: Oszustwo Drake'a - fabularnie podobało mi się bardziej, niż poprzednie części, głównie ze względu na nieco mroczniejszy klimat, spokojniejszy początek i czarne charaktery - nadal nie wychodzące poza kliszę, ale przynajmniej mniej oklepane, niż gangster/zbrodniarz wojenny. Zresztą przyjęta konwencja chroni tę serię przed krytyką - nie ma sensu doszukiwać się w niej logiki czy rozpatrywać konkretne sceny, bowiem samo Naughty Dog potrafi wyśmiać swój własny, durny pomysł sprzed kilkudziesięciu sekund. Wkładając do napędu płytę z Uncharted trzeba się rozluźnić i przygotować na popcorniaka, który smakuje całkiem nieźle i szybko wylatuje z pamięci. Aż mi szkoda, że tak śliczne lokacje służą za dekoracje dla third person cover shootera, a nie czegoś ambitniejszego, co dałoby więcej czasu na ich podziwianie. Cóż, teraz już wiem, co potrafi ND i mam otwartą drogę do The Last of Us.

Brothers in Arms: D-Day - pierwsza gra, jaką przeszedłem na PSP, należąca dodatkowo do lubianej przeze mnie serii. Pod względem zawartości to synteza najciekawszych zdaniem twórców etapów z Road to Hill 30 oraz Earned in Blood, choć moim zdaniem dało się wybrać jeszcze lepiej. W każdym razie, abstrahując od całkiem dobrego wojennego dramatu, port na PSP wywleka na wierzch i potęguje wszystkie wady oryginałów za sprawą sterowania (w końcu ten handheld ma tylko 1 gałkę analogową) i koszmarnej optymalizacji (kilku fryców i towarzyszy na ekranie daje kompletnie niegrywalny pokaz slajdów). Jeśli ktoś chce poznać tę serię, a nie dysponuje anielską cierpliwością, polecam trzymanie się z daleka od D-Daya i kupno poszczególnych części na PC.
[Obrazek: fs.png]
SebastianL92
Commodore 64
**
Liczba postów: 149
12-04-2014, 09:25
Od czasu do czasu odpalając PS3 staram się nadrabiać pierwszego Uncharted. Niestety, gra strasznie mnie zawodzi od samego początku, a to co widziałem wczoraj przekroczyło wszelkie normy. Cholernie długie loadingi, bardzo słaba eksploracja, przycięcia, niedoczytujące się tekstury, gameplay... Moim zdaniem wszystko w tej grze jest niefajne. Już od razu poznajemy pana archeologa, poszukiwacza skarbów, który bez mrugnięcia okiem staje się seryjnym mordercą. Norma. Podróżując przez kolejne lokacje, murzyny aż pchają nam sie pod lufę, ale co tam, zastrzelenie ich nie jest żadnym wyczynem. Srsly, wyskakują ich całe hordy, kompletnie znikąd, myślałem że dostanę dobrą grę przygodową, dostałem strzelaninę TPP ;/. Wczoraj jednak gra ze swoimi bugami przeszła samą siebie. W trakcie ucieczki samochodem z Eleną w pewnym momencie znikło całe otoczenie. Zaś później wypłynąłem na głębokie morze na motorówce. Na same loadingi straciłem dobre pół godziny ;/. Rzadko kiedy tak zawodzę się na grze i póki co jest to jedna z najsłabszych gier na PS3 w jakie grałem. Przykłady: https://twitter.com/Cacarotto_13/status/454911595425329152 https://twitter.com/Cacarotto_13/status/454912796694966272
Zacinające się cutscenki z kompletnym brakiem synchro audio i wideo już pominę. Tak samo jak pominąłem w grze. I dalej do mordowania murzynów.

Oprócz tego na przenośce gram w Moon oraz Project X Zone. W przeciwieństwie do powyższej gry, te dają satysfakcję i wciągają. I nie zabijają długimi loadingami. Zdecydowanie polecam obie pozycje.
[Obrazek: Metroid_signature_by_sEbeQ13.jpg]
3DS FC: 0301-9800-4470
Nintendo ID: SebastianL92
Ame
Fajer Stajl Fajerbol !!!
**
Liczba postów: 191
12-04-2014, 23:00
Dust: An Elysian Tail. Gra mistrzostwo. Platformówka absolutna. Elementy RPG, crafting, side questy, combosy, sporo rzeczy do odnalezienia, dobra fabuła, świetna grafika, różnorodne poziomy, muzyka i voice acting też trzyma poziom. Ta gra bije wiele produkcji po ryju swoją jakością.
[img=175x175]https://lh3.googleusercontent.com/-UTA32vjkXbE/VORj7EIe4II/AAAAAAAACIc/svh4-1maRMo/w800-h800/MLG%2BTop%2BNep.png[/img]
farmaceuta
Final Fantasy Fan
Liczba postów: 440
Liczba wątków: 12
Reputacja: 38
12-04-2014, 23:10
Ostatnio na PSP pogrywam w FF IX :fap:, na PS2 ogrywam Presonę 3 FES a na :360: dotarłem praktycznie do końca Infinite Undiscovery, które polecam jako jedno z lepszych jRPG na xboxa 360
[Obrazek: Q8KmzuE.jpg]
kaczmar456
Commodore 64
**
Liczba postów: 112
Reputacja: 6
13-04-2014, 06:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2014, 06:51 przez kaczmar456. )
Niedawno ukończyłem Sonic the Hedgehog 4: Episode 2 oraz Castle of Illusion starring Mickey Mouse. Obie przyjemne platformówki, tylko strasznie krótkie. Za to jeśli ktoś chce masterować, to znajdzie w nich wiele dla siebie :)
gtx777
Game & Watch
**
Liczba postów: 99
Reputacja: 28
13-04-2014, 22:22
Obecnie przechodzę Dragon Age na PS3 i jestem pozytywnie zaskoczony. Byłem przekonany, że to hack'n'slash w stylu Dungeon Siege i ogólnie raczej gra nie dla mnie, a tu już 30 godzin gry za mną z czego większość stanowiło prowadzenie dialogów.
Na PSP rozpocząłem przygodę z Personą 3 ale za wcześnie by wypowiadać się na jej temat. Wydaje mi się, że przypadnie mi do gustu.
Niedawno przeszedłem nowego Infamousa i pierwszego Uncharteda. Infamous - solidna gra, pięknie wygląda, dużo lepsza gameplayowo od jedynki (w 2 nie grałem) ale brakowało mi różnorodności w misjach i jakiegoś lepszego sposobu na posuwanie fabuły do przodu niż rozmowy telefoniczne. Uncharted - chyba błędem było zagranie w pierwszą część na końcu. wydawała mi się za mało filmowa, zbyt monotonna i proporcję strzelania w stosunku do "sekcji wspinaczkowych" i zagadek były moim zdaniem zbyt duża. Co nie znaczy, że jest grą złą. Po prostu po kolejnych częściach miałem zbyt duże oczekiwania.
No i niezmiennie od 2 lat Fight Night Champion.
darkSpeedy
Pong
*
Liczba postów: 3
13-04-2014, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2014, 22:32 przez darkSpeedy. )
Świeżutko dzisiaj ukończyłem Asura's Wrath i DLC jakie były. Rewelacja naprawdę ciężko odejść od tej gry chodź wcale się na to nie zapowiadało. Tradycyjnie powiem iż aby ocenić dobrze grę najlepiej ją całą ograć. Jeszcze dodam Rayman Orgins - popykiwałem z żoną we dwoje, rewelacyjna zabawa. Obecnie ogrywamy Rayman Legends i równie jak poprzednią mamy w planach wymaksować! Pozdrawiam
Doktor Wiosna
Ping
**
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 7
23-04-2014, 09:51
Zmarnowałem 35 godzin na Pokemon Black 2. Najgorsza gra wszech czasów. Trzymać się z dala. No, chyba że ktoś lubi mechanikę Pokemonów, jest masochistą, czy coś...
Wspaniałą grą okazało się za to FTL: Faster Than Light. Gra prezentuje ciekawe i (chyba) oryginalne rozwiązania, wymaga pomyślunku i jest naprawdę trudna! Dopiero za 13 razem udało mi się zniszczyć flagowca rebeliantów, i to na łatwym poziomie trudności. Do tego oszczędna muzyka i specyficzna grafika budujące klimat produkcji - wspaniałe.
Furek
Shaydar <3
*
Liczba postów: 8
Reputacja: 12
23-04-2014, 10:11
Ostatnio w wolnym czasie zagrywam w Endless Space. Zaletą tej gry jest zminimalizowanie micro managemingu oraz multiplayer. Wadą jest natomiast system walki, który jest zwyczajnie niedopracowany. Gra specjalnie nie powala na kolana, ale jest w miarę grywalna ;)

W najbliższym czasie zamierzam przejść jeszcze raz Force Unleashed, tylko tym razem w wersji na PS3 <3
Joony
HOPEK
**
Liczba postów: 93
Reputacja: 20
26-04-2014, 10:25
PC:
AC IV - ostro mnie wciągnął, i wracam co jakiś czas.
Space Engineers - najwięcej po multi ze znajomymi.
BioShock Infiniti - a raczej obie części dodatku.
Titanfall - raz na jakiś czas.
PsVita:
Little Big Planet - kończe singla.
Hotline Miami - nigdy mi się ta gra nie znudzi.
Android:
Carmageddon - po raz kolejny do niej wracam.
Out There - pykam w wolnym czasie.
[Obrazek: 1133864.png]
Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'arhn.eu' rozdział XLVIII pkt. π.

golab19952
Obrońca syberytów
**
Liczba postów: 53
04-05-2014, 20:48
Ostatnio ukończyłem Call of juarez: Gunslinger, gdyż choć po Cartelu się zniesmaczyłem, to mam do serii ogromne zaufanie, i gra jest po prostu świetna. Fabuła jest zabawna, gameplay solidny i bardzo przyjemny, a sama gra wyrabia refleks ;)
"Towarzyszu Burłak, znaleźliśmy nową dostawę... " ~ Płatonow x10000
JohnAbruzzi87
Master of Puppets
**
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 18
04-05-2014, 21:53
Udało mi się, ukończyć wszystkie gry z kartridża Super Mario All-Stars + Super Mario World na konsoli SNES :)
[Obrazek: images]

War. War Never Changes
NWDon
Atari 2600
*
Liczba postów: 43
Poziom ostrzeżeń: 20%
05-05-2014, 09:11
Injustice: God Among Us
Taki sredniaczek...
Na impreze moze byc, ale przechodzenie wątku fabularnego wręcz mnie bolało
[Obrazek: 76561198052169086.png]
Baieros
Game & Watch
**
Liczba postów: 62
Liczba wątków: 11
Reputacja: 4
05-05-2014, 20:16
Cisnę w Doom na 3DO, super gra, ale mocno mi się tnie nie wiem czy to wina porysowanej płyty czy konsoli NTSC a gry PAL. Tak czy siak już przywykłem, że czasem lvl się sypnie i muszę zaczynać od nowa. 18 poziom także już bliżej niż dalej.
Jak rozpoznać oryginalne karty pamięci na Sony PlayStation
k123onrad
Pong
*
05-05-2014, 20:29
Ostatnio w Terrarie 1.2 na Xboxie. Cała masa bugów niestety :/, ale podobno już pracują nad łatką.
3DS FC: 1993-8581-5094
Drakkainen
Drakkainen
06-05-2014, 06:49
Ostatnio spędzam więcej czasu w przeglądarce grając w the-west, może ktoś jeszcze stąd gra? :D
SloZbon
Pong
*
Liczba postów: 9
07-05-2014, 17:27
Skończyłem pierwszego Far Cry i [prawie] Giana Sisters - Twisted Dreams.
I standardowo jak czas pozwoli - TF2 i Soul Calibur 3 na PS2
kwadracik
Zły Lord™
*
Liczba postów: 19
17-05-2014, 16:48
BattleBlock Theater. Lekka, (bardzo) trudna i przyjemna w odbiorze. Polecam.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej »
Wątek zamknięty 

• arhn.eu
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. Created by DSlakaitis.