22-04-2014, 19:24
Ok, się zrobi, tylko podstawowe pytanie: epoka? Cyberpunk, steampunk, współczesność czy coś innego??
Imperator wie, Imperator patrzy.
Ankieta: Chcesz zagrać w modercę? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak | 7 | 58.33% | |
Nie | 5 | 41.67% | |
Razem | 12 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Gry PBF - sugestie, pomysły
|
22-04-2014, 19:24
Ok, się zrobi, tylko podstawowe pytanie: epoka? Cyberpunk, steampunk, współczesność czy coś innego??
22-04-2014, 19:26
Swojego kiedyś planowałem w steampunkowym świecie. Właściwie to pierwszego można by było zrobić w teraźniejszości, po prostu każdy z bohaterów (bądź nie każdy, zależy od piszących) będzie miał jakąś moc, czy coś innego. Pamiętam, że w jednym biegałem z kataną i zamieniałem się w smoka, jak Ryu z Breath of Fire.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
22-04-2014, 19:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2014, 19:36 przez BigRedChick.)
Ok, tylko najpierw trzeba by spytać się ludzi, czy będą chcieli w to grać. Bo gra we 2 nie ma sensu...
ktoś z czytających obecnie ten temat będzie chętny?
22-04-2014, 19:36
Słuchaj, to może się zamknąć nawet w 20-30 postach, a nie ma co pytać ludzi tylko zacząć i myślę, że jak będą chętni to się dopiszą. Bo często jest tak, że zbierze się ekipę, a potem część nie chce jednak.
Wejdź na Mangowego bloga: Worek Ryżu!
22-04-2014, 19:39
Ok. To dzisiaj albo jutro zacznę myśleć nad uniwersum i być może jutro zaczniemy. Muszę tylko jeszcze napisać do Stiviego.
23-04-2014, 10:27
Jeżeli ktoś ma pomysł na ciekawe uniwersum we współczesności to proszę o kontakt na PW.
24-04-2014, 11:47
Ja z chęcią się dołączę do was i mam pomysł na uniwersum. Steampunk : W świecie ogarniętym przez mechaniczne roboty Dr.(wymyślić imię), wszyscy ludzie się boją ich i doktora (wymyślić imię). Jednakże, grupka młodych, zdolnych mechaników (do wyboru) chce pozbyć się Dr.(wymyślić imię). Takie coś mi przyszło do głowy. A jeżeli chodzi o teraźniejszość to mam inny scenariusz : Grupka ludzi bawi się w pubie. Dwoje ludzi w garniturze wypuszcza tam dziwnego wirusa, który daje tym ludziom moc. Dalej trzeba wymyślić tam. Tak to sobie wymarzyłem i mam nadzieję, że użyjecie jakiegoś pomysłu.
24-04-2014, 12:55
Już wymyśliliśmy uniwersum do współczesności, start być może jutro albo przez weekend, ale dzięki za pomysł, wykorzystamy je w kolejnych edycjach
10-09-2015, 22:29
Może by tak stworzyć kolejną grę o mordercy? Sam bym to zrobił, ale nie mogę być mistrzem gry, za późno wracam do domu.
10-09-2015, 22:31
Jak by byli chętny do prowadzenia i chętni do gry to pewnie tak, ale ostatnio różnie z aktywnością graczy było.
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
10-09-2015, 22:37
Gdyby wyszło, to ja się zgłaszam.
10-09-2015, 22:58
To dodałem ankietę, kto chętny do aktywnego uczestniczenia w grze - zapraszam. Rozważę możliwość poprowadzenia
Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
14-09-2015, 18:19
Eh, za mało osób się zgłasza. Ja ostatnio wpadłem na pomysł gry: taka wariacja na temat Instynktu Przetrwania. 4 Grupy graczy konkurują ze sobą, zwycięża drużyna, która pozostanie żywa jako ostatnia. Haczyk tkwi w tym, że gracze nie wiedzą, kto jest w ich drużynie, więc może zdarzyć się tak, że gracz zabije sojusznika. Ogólnie chodziłoby o kradzieże jedzenia, tworzenie broni, kontrolowanie poziomu zdrowia, głodu i zmęczenia. Trzeba by to jeszcze dopracować.
14-09-2015, 18:20
Rozpisz i poprowadź, ja chętnie zagram
![]() Cytat:kenonon - 13-04-22:00 -- racja gdyby połączyli psnixbl w jednosć wyszło by cos pięknego niczym jezus
14-09-2015, 18:23
Ja również, dawno nie spierdalałem z więzienia, ani nie zabijałem niewinych dusz, chętnie do tego wrócę. Rozpisuj, bo brzmi fajnie.
14-09-2015, 18:50
Zależy ile osób zgłosiłoby się. Ogólnie gra podzielona by była na fazy dnia i nocy. Miejscem akcji byłaby może jakaś opuszczona rezydencja? Aby znaleźć przedmioty, należy przeszukiwać pokoje, albo kraść. Zdrowie odnawia się, jeżeli gracz ma współczynnik głodu ponad 90% - odnawia się wtedy 15% zdrowia dziennie. Gracze nie znają swoich współczynników HP i głodu. Broń trzeba sobie stworzyć. Np. odłamek szkła, kij od miotły i taśma klejąca tworzą włócznię - jeden cios włócznią zadaje 40% obrażeń. Podczas fazy nocy, gracz może spać, lecząc się o 5%, kraść, lub zaatakować. Jeżeli ofiarą kradzieży lub ataku padnie gracz śpiący, nie może on zareagować. Jeżeli gracz nie śpi (z powodu kradzieży lub ataku), broni się najsłabszą bronią w swoim plecaku. Każda broń jest jednorazowa. Nocne wypady zwiększają poziom głodu - kradzież o 20%, atak o 40%. Jeżeli poziom głodu spadnie poniżej 30%, gracz traci 20% zdrowia każdej nocy. Jeśli spadnie do zera, gracz umiera. Tak by się to z grubsza przedstawiało.
22-09-2015, 19:14
Eh, dobra, co mi tam. Zrobiłem kolejnego mordercę.
10-01-2017, 21:22
Dawno nie było PBF-a, więc przydałby się wreszcie kolejny. Ja bym chętnie pograł w coś w stylu Ace Attorneya, ale sam nie zrobię. Pomijam już fakt, czy są chętni na taką grę
![]() W każdym razie - jest ktoś, kto dokonałby tego? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|