Liczba postów: 14
Liczba wątków: 2
Reputacja:
3
Ja byłem chlubnym posiadaczem Herosa III, mimo iż wtedy prawie go nie rozumiałem. Były to piękne czasy i pamiętam że zabrali mi grę bo terroryzowałem koleżanki postaciami z gry, jeżeli ktoś odniósł wtedy szkody fizyczne lub psychiczne to niech poprosi o rentę, ja nie wypłacam zadośćuczynienia.
Liczba postów: 138
Liczba wątków: 14
Reputacja:
8
pierwsze trójwymiarowe platformówki na PC [*] Rayman 2, Kangurek Kao, Croc... Wspaniałe gry. Za niczym tak nie tęsknie jak za takimi grami. Teraz gdyby nastąpił drugi bums na coś takiego (a nie nastąpi) to rozgrywkę zabiły by wybuchy, szybkość i tak dalej. A urok tych cudeniek polegał właśnie na powolnej rozgrywce i możliwości podziwiania świata dookoła ;_;
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Reputacja:
3
Descent. ;_; Nadal pamiętam te panike, gdy próbowałem dojść do exitu przed czasem.
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 6
Reputacja:
5
Mario, Pac Man, Bomberman, a następnie Raymany, Kangurek Kao.
Do tych gier aż warto wrócić.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Właściwie to ja nadal mam dzieciństwo, ale jak byłem taki bardzo, bardzo mały szkrab, to pamiętam, że grałem w Wormsy (bodajże Armageddon..), Pekka Kanę (2) i chyba Jazz Jackrabbit 2 (nie pamiętam dokładnie

).
Ja jestem Nikeas, ale nie pamiętam hasła! : (
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
U mnie w dzieciństwie, główną rolę dostarczenia mi świetnej zabawy pełnił pegazus, a to kilka takowych tytułów, który jakoś utkwiły mi w pamięci:
- Tank 1990
- Contra
- Mario
- Pocket Monster
- Turtle Ninja
i PC:
- Kangurek Kao
- Prince of persia
- Rzeźnik (pierwsza gra w którą grałem na pc)
- Heroes 2
- Rayman 3
to tyle, za dużo tego wszystkiego było, by wszystko tutaj napisać
Liczba postów: 10
Reputacja:
1
20-03-2013, 23:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2013, 00:45 przez Aleksander Piotrowski.)
hmm... z tego co pamiętam to jednymi z pierwszych na PC to były Kangurek Kao, Ulashoung i taka gra w której byliśmy na wyspie, zbieraliśmy muszelki, można było sadzić rośliny itp... niestety nie pamiętam nazwy tej gry. Gdyby ktoś wiedział jaką grę mam na myśli to proszę dajcie tytuł.
PS. Przypomniało mi się, że było tam coś z rozbitym statkiem i trzeba było zbudować tratwę, a także że zbierało się patyki na ogniska (ale nie jestem pewien).
PS2. hahaha TAK, znalazłem naze tej gry Tajemnicza wyspa.
Liczba postów: 22
Reputacja:
1
Dla mnie przede wszystkim gra dzieciństwa to Twierdza na PC oraz Pokemon Red na GBC.
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
trochę jest:
1. the settlers 2
2. heroes 1-3
3. Duke Nukem 3D
4. Baldur's Gate
5. Konung legenda północy (idzie gdzieś zdobyć 3 część do w granicach 0-15zł
6. kangurek Kao
7. wolfenstein 3d