Liczba postów: 640
Liczba wątków: 51
Reputacja:
216
09-05-2012, 20:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2012, 20:22 przez Dorczenzo.)
Kojarzę to z psem ale czy ta gra nazywała się... Happy? :P
EDIT:
Oczywiście, że nie. To było "Happyland Adventures ". Ale dzięki bo szukałem jej ostatnio
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
12-05-2012, 20:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2012, 20:18 przez Ogur.)
Grać (HARDKOROWO) zacząłem dopiero w 7-mej klasie szkoły podstawowej a to już przecież nie dzieciństwo.
W sumie na pegasusie u kolegi lubiłem katować w mappy.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 4
Reputacja:
19
Pomijając Contre, Mario, "Tanki", to bez wahania: Big Nose the Caveman na NES'a. Jeżeli chodzi o automaty, to tytułu niestety nie pamiętam. Generalnie miało się bodajże 4 typków do wyboru, którzy po zebraniu powerup'ów zmieniali się w zwierzęta. Był na sto procent wilk i byk. Reszty, nawet gdyby mnie torturowano, za nic sobie nie przypomnę, ale może ktoś się spotkał z takim tytułem. Pierwszym bosem był kozioł z kosą. Brotip jak najbardziej mile widziany.
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 13
Reputacja:
15
A i przypomniała mi się super gra Lagsters.
Liczba postów: 24
Reputacja:
0
Montezuma's Revenge, Pitfall, Arkanoid.
Contra, Goal 3, Batman 2: Revenge of the Jocker.
Final Fantasy III & V, Chrono Trigger, Kishin Douji Zenki.
Destruction Derby, Sega Rally Masters, King of Fighters 98', Metal Slug I, II, X-II.
Liczba postów: 104
Liczba wątków: 11
Reputacja:
30
Liczba postów: 27
Reputacja:
3
Captain Claw był też fajny.
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Pierwsze co gralem to Chicken Invaders :}
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 10
Reputacja:
6
PSX: Medal of Honor, Medal of Honor Underground, V-Rally 2, Gran Turismo, Warm Up Grand Prix 2001, Disney's Tarzan,
DOS: Boulder Dash, Król Lew, Dizzy (nie pamiętam który)
NES: Kick Master, Super Mario Bros, 1990 Tank, Zippy Race, TMNT: Tournament Fighters, Spider-Man: Return of Sinister Six, TMNT 3 i wiele innych co w każdej składance były
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
seria Anno 1602, Anno 1503, Anno 1701, Anno 1404, najnowszej (czyli 2070) mój leciwy komputer niestety nie dźwignął
seria Sierra City Construction Series, czyli Cezar, Faraon, Zeus, Cesarz, czemu już takich gier się nie robi..
Transport Tycoon, pierwowzór wszystkich tycoonów
seria Settlers, dla prawdziwych masochistów
to moja ścisła czołówka single player, jednak, jak już wspominałem w innym temacie, od blisko 8 lat, siedzę w MMO, World of Warcarft, Lineage 2, Aion, Eve, Tera, Knight Onlie, i moje arch nemesis - Ultima Online
武士の死に様
葉隠
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Początki mojego grania to Pegasus, a wraz z nim gry ze sławetnego fioletowego carta 168 in 1-Mario(choć tego o dziwo jakoś tak strasznie nie lubiłem), Contra, Mappy, Combat, Galaga, Popeye, Donkey Kong, Ice Climber i... Nie pamiętam tytułu, ale też była z Mariem, generalnie walczyło się z róznymi stworami które wychodziły z rur po lewej i prawej stronie planszy. Jakiś czas później zasilacz od Pegasusa się zepsuł, i chyba po 2-3 latach sobie o nim rodzina przypomniała. Potem odkryliśmy... tak, że mozna kupić jeszcze inne kartridże(piszę fonetycznie, żeby zaznaczyć liczbę mnogą) z grami!  No i się zaczęło-Robocop 2, kolejne części Contry, nasze ulubione żółwie ninja(miałem dwie wersję-jedną jako chodzoną bijatykę, drugą jako "zwykłą" bijatykę... No, było tego sporo. Kupowało się na okolicznym targu (trochę drożej, ale przynajmniej zawsze chodziły) albo na stadionie dziesięciolecia(trochę tańsze, ale było ryzyko, że nie pójdą).
Z PC-tem zetknąłem się o później, bodajże w 1997 roku. Początkowo nawet niespecjalnie zdawałem sobie sprawę z możliwości grania na nim-jedyne co umiałem zrobić, to włączyć Painta... I koniec :P Szczęśliwie z czasem otrzymałem od ojca chrzestnego paczkę gier freeware (Bow and Arrow, Diamond Stealer, Cheese Terminator, Mamba...) oraz świetną dosową grę-Prehistorik 2! Cóż to był za tytuł!
Nie wiem, czy wynikało to z mojego braku "wysmakowania", czy z czego innego-ale czego by się nie dorwało wtedy (czy to na Pegasusa, czy na PC-ta), zawsze grało się wyśmienicie. No ok, na Pegasusa zdarzyło się nam(nam, czyli mi i rodzeństwu) swego czasu kupić strategię turową osadzoną w świecie Godzilli, która niespecjalnie przypadła nam do gustu. "Na poważnie" zaczęliśmy grać na PC-cie dzięki dwóm zdarzeniom-jednym z nich był upadek Gamblera (kiedy to w naszej szkole podstawowej rozdawali ZA DARMO! Gamblery z płytami CD-co prawda pełne wersje były dość problematyczne, ale dzięki demom poznałem, jak wiele możliwości kryje wcześniej niedoceniany przeze mnie PC). Drugim było pojawienie się KŚ Gry-dzięki ich płytom z Księciem i Tchórzem, czy Get Medieval mogliśmy w końcu zagrać w "pełnoprawne" tytuły w pełnych wersjach.
Pewnie może dzisiaj kogoś rozbawić fakt, że właściwie do 1999/2000 roku nie korzystałem tak naprawdę z PC-ta, grając na przedpotopowym pegasusie. Niby tak, ale patrząc na mój wiek i brak rozeznania w świecie elektronicznej rozgrywki (to jeszcze nie te czasy, kiedy internet był czymś powszechnym), chyba nie budzi to już aż takiego zdumienia
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
11-11-2012, 19:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2012, 19:14 przez Vuz3t.)
Spyro 1-3 i z nesa Little Nemo The Dream Master,no i oczywiście 1 gra na pcta Captain Claw
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Jeśli chodzi o NESa to oczywiście Super Mario Bros, seria Adventure Island (nazywał to niegdyś "Gra na plaży" - od piosenki co była kiedyś znana - na plaaaży...na plaży fajnie jest  )oraz Airwolf.
Potem na PSXa to oczywiście same Crashe no i Spyro - tytuły, do których uwielbiam powracać do dziś.
Na PeCeta - Jazz Jack Rabbit 2
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 16
Reputacja:
23
11-11-2012, 20:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2012, 20:07 przez Shorty.)
Było ich kilka... Te, które zapamiętałem:
- Heroes of Might & Magic
- Głupki z Kosmosu
- Torin's Passage
- Kapitan Pazur
- Jazz Jack Rabbit 2
- Blues Brothers
- Heroes of Might & Magic III
- Cezar III
- Divine Divinity
- Kroniki Czarnego Księżyca
- Warcraft 3
- Disciples
- Worms World Party
- Return to Castle Wolfenstein
- Quake III Arena
- Rayman 3
Plus płyta "Gry platformówki" od firmy Albion, na której były między innymi: CHARLY THE CLOWN, CYRIL CYBERPUNK, DWEEP, GUBBLE 2, GUIMO, JACKY – THE HORN OF THE DIABLO, THE ADVENTURES OF MICROMAN.
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 6
Hehe..te czasy.
Pierwsza gra to coś z Myszką Mickey ale nie pamietam...potem Prince of Persia I i Dyna Blaster...a potem to już Red Alert II  (do teraz ją mam-ten sentyment )
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Liczba postów: 501
Liczba wątków: 29
Reputacja:
146
Moja gra dzieciństwa Heroes of might and magic III
Liczba postów: 3
Reputacja:
0
1.Destruction Derby 2
2.Tekken 3 (jakaś gold edycja ^^)
3.NBA
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
03-02-2013, 03:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2013, 03:48 przez Yoshubo.)
Na PC napewno była jakaś przygodówka nie pamiętam tytułu ale jak sie dobrze pogadało z grabarzem to powiedział "Cholera" 
Od czasu Pegazusa było standardowo:
-Super Mario Bros
-Contra
-Bulimki czy jakoś tak
-Ninja Cat
-Tanks
-Chip i Dale
Potem to już wiele i więcej ale jeżeli miałbym wybierac największego Top'a to zdecydowanie
Liczba postów: 102
Liczba wątków: 6
Reputacja:
55
Rick Dangerous
Montezuma's Revenge
A z handheldów to ogrodnik dualskrinowy na nintendo game&watch
Wszystko w okolicach premier, tak wiem, jestem oldfagiem 
Mamy szczęście że gry tak fajnie ewoluowały, Ja mam, bo cały czas się przy nich dobrze bawię, dlatego jak słyszę jakiegoś małoletniego snafce, który mi pierdoli ( a ma do tego prawo ofkors)że ta, albo ta gra jest nudna, "bo wiesz ma nidociągnięcia, 0 klimatu, i te dialogi bracie..." to mnie ch...j strzela z tymi snafcami (a mam do tego prawo ofkors)
Przepraszam za inwektywy, ale napisałem to co każdy oldfag na tym, czy innym forum by napisał
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
1. Heroes III
2. Twierdza Krzyżowiec
3. Gothic I/II
4. Jazz Jackrabbit 2