Liczba postów: 399
Liczba wątków: 42
Reputacja:
49
Cześć, dzisiaj sprzątając w garażu znalazłem mojego starego PSX-a. Na klapce od napędu była naklejona taka okrągła naklejka, aktualnie była w złym stanie, więc postanowiłem ją zdjąć. Wszystko niby ok, lecz na klapce pozostała warstwa kleju, macie może jakieś sposoby na usunięcie go?
Pozdrawiam
Liczba postów: 753
Liczba wątków: 113
Reputacja:
419
Najczęściej niechcianych naklejek pozbywam się ciepłą wodą i szmatką, moczysz lekko, czekasz i przecierasz, jak nie schodzi - użyj mleczka czyszczącego do kuchenek (CIF) w sklepach znajdziesz też specjalne preparaty przeznaczone do usuwania naklejek i kleju.
Reputacja:
49
Naklejki już nie ma, pozbyłem się jej takim samym sposobem jak opisałeś, lecz pozostał jeszcze klej.
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja:
101
Poczekaj aż klej wyschnie i spróbuj go zetrzeć. Ponownie poczekaj i znowu spróbuj zetrzeć. Jak tak robiłem gdy usuwałem klej ze steelbooka. Najważniejsze żeby klej wysychał bo wtedy łatwo się ściera.
Reputacja:
49
Schnięcie pozostawić naturze, czy wspomóc się suszarką?
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Rozpuszczalnik załatwi sprawę, ewentualnie domestos ale za drugą metodę nie dopowiadam.
Liczba postów: 658
Liczba wątków: 55
Reputacja:
101
27-03-2013, 23:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2013, 23:41 przez Crix Doomsday.)
Próbuj suszarką. Co do rozpuszczalnika to nie radzę bo może się zdarzyć, że zacznie plastik topić... Jak by ktoś chciał czyścić rozpuszczalnikiem steelbook to farba zlezie...
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 6
Reputacja:
-2
A nie lepiej nasączyć szmatke alkocholem i klej powinien zejść.
Liczba postów: 703
Liczba wątków: 387
Reputacja:
179
Nie chcę, zebyscie to odebrali jako trolling, ale ja klej po naklejkach na ramce monitora usuwałem ręcznikiem papierowym i masłem. Trochę masła na recznik papierowy/srajtaśmę i trzesz. a potem jakąś sucha ścierą, albo ręcznikiem papierowym bez masła. powinno zejsć od razu
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 3
Reputacja:
7
terpentyna też dobrze działa i plastiku nie niszczy
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Powiecie mi kto wymyślił, że klej wyschnie pod suszarką? Z własnego doświadczenia wiem, że wysoka temperatura.. rozpuszcza(?) klej. Jakoś trzeba było się pozbyć starej naklejki z szyby samochodu. W dodatku nigdy nie zostawia się nic klejonego na długi w czas w słońcu. Ale suszarka to dobry pomysł. Suszarka + trochę rozpuszczalnika i klej schodzi bardzo ładnie.