Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem napisania recenzji gry, w którą zagrywałem się ładnych kilka lat temu. Wybór był trudny z tego względu, że ukończyłem mnóstwo tytułów na kultowego dziś Pegasusa. Po długich przemyśleniach na pierwszy ogień postanowiłem postawić na "Kunio Kun no Nekketsu Soccer League", rodzimym graczom znaną również pod tytułem Goal 3. Gra ujrzała światło dzienne 23 kwietnia 1993 roku, a jej wydawcą został Technōs Japan Corporation. Kartridż pojawił się na takich konsolach jak NES/Famicom/Pegasus. Produkt ten jest symulatorem piłki nożnej - aczkolwiek zaserwowanym w dość niekonwencjonalny sposób. Zazwyczaj takie tytuły omijam szerokim łukiem (na słowo PES jeży mi się włos na głowie, jeszcze gorzej gdy słyszę FIFA) ale ten przyciągnął mnie na dłużej za sprawą podejścia do gry, o którym pisałem wyżej.
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Kunio Kun no Nekketsu Soccer League - Recenzja
By przeczytać cały artykuł, kliknij tutaj: Kunio Kun no Nekketsu Soccer League - Recenzja