25-05-2014, 17:37
Jakie polecacie dobre horrory na PS2 i PC? Jakieś tanie.
Posiadam: PC, Playstation 2, GameBoy, GameBoy Color, Gamecube, X360, PSP i PS1.
Horrory!
|
25-05-2014, 17:37
Jakie polecacie dobre horrory na PS2 i PC? Jakieś tanie.
25-05-2014, 18:07
Nie gram w horrory ale z gier tego typu to polecam : Slender: The Eight Pages - jest to darmowa produkcja , więc możesz spróbować, niedawno ta gra pod względem liczby gameplay-ów / live-ów była bardzo popularna
![]() ![]()
25-05-2014, 18:18
(25-05-2014, 17:37)Maurek napisał(a): Jakie polecacie dobre horrory (25-05-2014, 18:07)LukegaX napisał(a): Nie gram w horrory ale z gier tego typu to polecam : Slender ![]() Dobry horrorek na ps2 lub pc? Ostatnio się zagrywałem w Silent Hill 2 i uważam, że jest to jedna z lepszych gier na ps2. Tak, wiem. Obudziłem się z tym dopiero w roku 2014 i nie żałuję. A na pc masz takie perełki jak np. System Shock 2, który jest bardzo często na przecenach na steamie i żal nie brać.
25-05-2014, 20:23
Polecam SCP, jest na PC i za darmo
![]() ![]()
25-05-2014, 20:30
Mogę ci polecić serię "The last door" na przeglądarkę.
Farenheit- Bardzo dobra gra, ale mniej wiecej w polowie przestaje starać się być straszną. Tyle że wtedy to juz nie ma żadnego znaczenia, bo fabula nie da ci spac.
12-06-2014, 20:43
Za takimi grami nie przepadam ale moge polecić serię Resident Evil. (szkoda że nie masz GCN bo tam jest świetne Resident Evil Zero)
![]()
13-06-2014, 13:24
PC? Proszę bardzo:
Amnesia: The Dark Descent Gra jest świetna, jeśli gracie w bardzo ciemnym pokoju (a najlepiej nocą, bo wtedy świadomość pory dnia potęguje efekty) i macie bardzo dobre głośniki (ew. przyzwoite słuchawki). Bardzo ciekawa fabuła, nawet niezła grafika (choć bywa słabo zoptymalizowana - z jakiegoś powodu?), do tego ciekawy gameplay (dzisiaj wiele gier próbuje kopiować mechanikę otwierania drzwi czy wchodzenia w interakcję). Gra stawia bardziej na strach i poczucie zaszczucia, nie ma tutaj nawału straszaków które mają sprawić abyś wydarł ryja do monitora co kilkanaście sekund - oczywiście będziemy musieli co jakiś czas brać nogi za pas, gdy urojenia i potwory przybiorą nieco zbyt realistyczny obrys. Wokół niej zebrała się całkiem spora społeczność, która tworzy własne Custom Story. Outlast To zupełnie inna gra horrorowa niż wspomniana wyżej Amnesia - bardziej skupia się na szokowaniu gracza dość przerażającymi obrazami, miejscami i poczuciem bycia obserwowanym przez cały czas - a wszystko to potęguje się, gdy wczujemy się w naszą postać, czyli jakiegoś szukającego sensacji reportera, który wtyka swój nos wszędzie tam, gdzie nie powinien - i właśnie zaczyna płacić cenę za swoją ciekawość. Uprzedzam wrażliwe osoby, że niektóre momenty mogą się wydawać dość ohydne. Zakończenie według mnie dość rozczarowujące, ale cała reszta warta świeczki. Z darmowych polecam grę niezależną na silniku CryEngine (dzięki niemu wygląda niesamowicie) - dostępna na Indie Database The Cursed Forest. Ma swoje wady, ale mnie wciągnęła i przyznam, że naprawdę mi się spodobała.
13-06-2014, 16:04
Od siebie polecę na PS2 serię Fatal Frame (bądź Project Zero), Genialną serię Silent Hill (Szczególnie 2 i 3 część :P ) lub Forbidden Siren
![]()
13-06-2014, 17:40
Z mojej strony mogę polecić każdego Silent Hill-a w tym pierwszą część na ps1 która powinna na ps2 działać też.
Na PC za to: Amnesia Mroczny obłęd, Dead space, bądź f.e.a.r zależy jakie klimaty lubisz ![]() Kurczę, chciałbym polecić Nightmare Creatures, jedna część ukazała się na PC, kiedyś bałem się niesamowicie, ale obawiam się że mogła nie wytrzymać próby czasu, ale to zostawię twojej ocenie.
14-06-2014, 10:37
Dziękuję wszystkim, którzy mi odpowiedzieli. Amnezję mam już z CDA, Silent Hilla 2 kupuję, Outlast i System Shock mnie na razie nie interesują, mam F.E.A.R.'a 2 i 3, a Dooma 3 kupię niedługo
![]()
06-07-2014, 04:07
Trochę nie w czasie, ale...
Możesz opadać White Day: A Labyrinth Named School - dość stary, mało znany koreański horror. Można powiedzieć protoplasta Amnezji i tym podobnych (ciekawostka: gracze narzekali że gra jest za straszna, więc po jakimś czasie ukazała się łatka z niższymi poziomami trudności). Jak developer splajtował, to udostępnił grę jako freeware, więc można ją łatwo znaleźć w internecie po angielsku. Także ostatnio na Steamie wyszedł DreadOut. Kolejna azjatycka gra, tym razem indonezyjska. Trochę (mocno) niskobudżetowa wariacja na temat Fatal Frame, ale znajomi mówią że o dziwo daje radę Masz PSP, więc pewnie kojarzysz Corpse Party? Na Steama wkrótce ma wyjść oryginalna wersja (w porównaniu do remake'u z PSP ma inne głosy, trochę inny soundtrack, dodatkowy rozdział i nie ma wyciętych paru scenek, które były "za mocne" dla konsol). Możesz też sprawdzić parę japońskich przygodówek z... RPG Makera. Oprócz Corpse Party powstało parę innych. W tym temacie: http://m.neogaf.com/showthread.php?t=505570 masz wymienionych parę w dziale "horror". Nie grałem we wszystko, ale np. takie Ao Oni może Ci podpasować... (I oczywiście dwa pierwsze Alien vs Predator, jeśli jeszcze nie grałeś. I Condemned: Criminal Origins)
17-09-2014, 21:42
Dzięki
![]()
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|